2015. augusztus 4., kedd

Taktik használata méhészetben

A vivő anyag kizárólag könnyű tisztított petróleum lehet, más anyag használata tilos ! Mézpergetők, egyéb méhészeti gépek eszközök. A tak-tik nem engedélyezett szer a méhészetben. A TAKTIK használatára van lehetőség abban az esetben ha végig csinálja valaki azt az. A túlhevített oxálsav elbomlik, ezért.


Emberre veszélyes volta miatt egészségügyi szempontból a kezelésnél gumikesztyűt kell viselni, és a belégzés ellen kötelező a maszk használata ! Múlt hónap 10-én végeztük az atkaírtást. Az atka igen veszélyes ellensége méheinknek, kb. A még meglevő fiasításban a fiasítás kis területe miatt sok atka megbújt. Az elkövetkező 1-hét amikor kikelnek ezek a fedett fiasítások atkák tömkelege fogja ellepni a családokat.


A felsoroltakból látszik, hogy a kísérlet beállításakor kitûzött céljaink bõvültek. Ehhez természetesen a kísérleti állomány mérete is változott. Anyag, eszköz, módszer 2. Ebből is látszik a szer mérgező hatása, ami miatt manapság csak elvétve használják a méhészetben. Talán ez a legeredményesebben és a legkisebb kockázattal alkalmazható szer. Get without the ads.


Skip trial month free. Find out why Close. Méhek hangyasavas kezelése. Unsubscribe from Gabor Biro? Előny a gyors munkavégzés.


Bár az oxálsav izzításról még ezt se mondhatjuk el, hiszen kaptáronként 2-perc a kezelés. Hátránya ennek a módszernek, hogy mind a három szer alkalmazása esetén nélkülözhetetlen a gázálarc használata. Ami persze kívülálló számára végletesen kiábrándító, a dolgozónak meg kellemetlen. Taktik méheknek Ugyanis nemcsak a kifejlett méhek , hanem a lárvák is pusztulnak az. Semmi baj nem származik belőle,ha a taktik arányát megnövelitek,de.


A kifejlett nőstények közül csupán néhány vándorol át fiatal munkás méhekre , ahol átmenetileg a potrohgyűrűk között, gyakran a hasi felületen, húzódik meg,. Hogyan kell a mavrik permetszer használni a méheknél? Segítségeteket tanácsotokat szeretném kérni.


Olvastam hogy a mavrik névre hallgató permetszer jó az atka ellen. A méhészetben az Ozone Solution Sistem kipróbálta az ózon használatát a mézüzemek műhelyeinek és raktárainak fertőtlenítésére a tárolt lépeknél a viaszmolyok ellen, a méhészeti eszközökben és a környezetben fennmaradó vegyi maradványokban a baktériumtörzsek, spórák, gombák, penész ellen. Alkalmazása során két méhészetben tapasztaltak jelentős pusztulást.


Az időközben elvégzett vizsgálatok bizonyították, hogy a készítményben található fémsók igen komoly eltérést mutatnak. Az ellenőrizhetetlen hatóanyag tartalom és a gyakori, rosszul időzített kezelések vegyes eredményre vezettek. Ebben az időben figyeltünk fel a méhvírusok jelenlétére a magyar méhészetben is, megtapasztaltuk a családok nyárvégi hirtelen összeomlását, a varoosis-t, azaz a varroa-betegséget.


Api Ox család kezelésére elegendő. Bió méhészetben is használható. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI GYÓGYHATÁSÚ KÉSZÍTMÉNY NEVE :Api OX 2. HATÓ- ÉS SEGÉDANYAGOK MEGNEVEZÉSE Oxálsav dihidrát gramm Glükóz gramm Desztillált víz ad 1ml.


Gyermekek kezébe nem kerülhet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések