2015. augusztus 24., hétfő

Döntött törzsű evezés fordított fogással

Döntött törzsű evezés fordított fogással. Epicentrum”: széles hátiziom (latissimus dorsi) alsó része, trapézizom (trapezius). A szélesebb fogással a hátizom külső területeit, a szűkebbel pedig a belső részeket tudod jobban megdolgoztatni.


Edzésnél döntött törzsű evezés közbe számít az ha fordított fogást. DÖNTÖTT TÖRZSŰ EVEZÉS FORDÍTOTT FOGÁSSAL.

A feltöltött súlyzót helyezd keresztben a pad alá. Ezt a gyakorlatot kettlebellel és egykezes súlyzóval is végezhetjük. Fejlesztése súlyzóval : mindenfajta emelés vállmagasságig vagy a fej fölé, “ vállvonogatás” kézi. Mert nyilván nem kényelmes szabályosan, hatalmas súlyokkal evezni, de aki vaskos és szépen kidolgozott hátizmokat akar, annak túl kell lépnie a komfortzónán - és meg kell tanulnia döntött törzzsel is evezni.


A döntött törzsű evezés a hátedzés egyik alapgyakorlata, mégis ritkán látni az edzőtermekben, hogy valaki épp ezt csinálja. Pedig nagyon hasznos gyakorlat, rengeteg izom vesz részt. T-rudas evezés vagy csigás evezés – szűken 3XHúzódzkodás mellhez 3XLehúzás tarkóhoz 3X10.


Vállvonogatás rúddal 3X12.

A nagyobb gyakorlatoknál több a pihenőidő, az sorozat betartása azzal a súllyal, amivel max. Akinek megy a húzódzkodás és a döntött törzsű evezés sem okoz fájdalmas élményeket, az tartogassa ezt a gyakorlatot az edzés végére, olyan végső csapásnak a hátizmokra. Lehet játszani az ismétlésszámokkal, akár egész szép magasságig is fel lehet menni. Emeld meg a súlyzót, amelyet vállszélességnél szélesebb fogással tartasz a kezeidben.


Dőlj előre és tartsd a rudat térdmagasságban. Húzd hátra a könyökö majd emeld addig, hogy az elérje a mellkasod. Majd visszaengedheted a rudat a kiinduló helyzetbe.


A széles hátizom mellett, a trapéz- és rombuszizmokra van nagy hatással, valamint a mély hátizmokra. A döntött - törzsű evezés nem egyszerűen hátgyakorlat, hanem a teljes testet igénybevevő alapgyakorlat. Nagyban hasonlít a felhúzáshoz, a kinetikus lánc itt is a lábaktól indul, és a rudat tartó kéznél ér véget. A résztvevő izmok is ugyanazok, de különbözik azok igénybevételének a jellege. Segítenétek átalakítani az edzés tervemet háromnaposra?


Mell-bic;Fekvenyomás,fekvenyomás fordított fogással ,tárogatás,áthúzás. Húzodkodás vállszélességben,Arnold-bicepsz(beforgatós)kalapács-bicepsz,kétkezes bicepsz állva(ez nem mindig)koncentrált-bicepsz. Ezt elég heti egyszer megcsinálnom?


T evezést még tudok csinálni, illetve invertáltat levezetésnek,ha egy kicsit változatosabbá akarom tenni.

Naplózva Senki nem üt olyan keményen, mint az élet! Semmit nem számít, hogy te milyen keményen ütsz, hanem az, hogy mekkora pof. Fordított evezés : alulról ragadjatok meg egy bármilyen állványra, körülbelül a köldökötök magasságában elhelyezett rudat széles fogással. Lógjatok le rajta úgy, hogy a sarkatokra támaszkodtok, az egész testeteket tetőtől talpig egyenesen tartjátok, a karotok pedig teljesen ki van nyújtva és merőleges a. A hátizomra húzódzkodást alsó fogással , döntött törzsű evezést, egykezes döntött törzsű evezést és T-rudas evezést végeztem.


Ezekre a gyakorlatokra támaszkodtam a karrierem elejétől a végéig. Ha szoktál evezéseket végezni, akkor csináld anélkül, hogy valami támogatná a mellkasodat. Gyakorlatilag ugyanezt a mozdulatot utánozza, mint jó barátunk a döntött törzsű evezés , kivéve, hogy itt a rúd fix, és a test mozog. Kiváló gyakorlat a széles hátizom fejlesztésére. Today’s upper body exercise: Bent over row with 20kgs 4×repeats with underhand grip.


Great exercise for strengthening your lats, lower and middle back. Hát: 3XCsigán lehúzás mellkashoz szűk fogással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések