2015. augusztus 18., kedd

Sellak politúr készítése

Kopál- politúr készítése. Igy alakult ki egy elfogadható kopál- politúr , melynek elkészítése igen egyszerű. Alapoldat (-os): Egy kgr. Néhány napig állni hagyjuk meleg helyen, közben gyakran felrázzuk, végül mikor a sellak.


Világos fához való politúr készítése : Egy kg fehér sellakot finoman törve vagy. Sellak politúr oldat készítés.

E kettő csak a denszesz és a sellak hígítási arányában különbözik. A politúrozás szerszám- és anyagigénye szerény. Magasfényű sellak politúrozás készítése, Shellac varnish, Schellacklösung, French polish Kispál Sándor - Antique Furniture Restoration. Unsubscribe from Kispál Sándor. A viaszmentes sellak egyéb gyantákkal keverhető.


Tükörfényes felületet ad. A teljesen viaszmentes sellak gyanta tükörfényes, viszont rideg anyag. A teljesen, csak vele kialakított politúr egy idő után megrepedezik.


Felhasználásra kerülő anyagok.

A természetes eredetű ( sellak ) politúr : legfeljebb szárazanyagtartalmú, szeszben oldott sellak. ULTRASTABIL műpolitúr, nitrobázisú műgyanta kombinációs termék. Nagyon részletes és hasznos cikk. Tehát teszem azt egy fa korsót lehet-e ezzel az eljárással bevonni és bírná-e az igénybevételt, ha alkohollal nem csak.


Minden helyre egyenletesen, kellő mennyiséget kell felhordani, különösen a szélekre és a sarkokra kell vigyázni. Használjunk olajat, hogy a politúr felszakadását elkerüljük. Az olaj elterjed a felületen.


Ha híg páccal átvont felületet utólag megcsiszolunk, akkor ez a hatás már szinte. A sellak Indiából, Thaiföldről származik,. Sok lakk és politúr felveszi a fában levő ásványolajat, amitől a felület fátyolos.


A lakktetűk váladéka költési időszakban kéregszerűen lepi el a növények ágait és leveleit. Ez a kéreg színanyagot (Laclac és Lac dye) és gyantaszerű masszát tartalmaz. A FTIR vizsgálat eredményeként a vizsgált tárgyak mindegyikének felületén sellak bevonat volt kimutatható, mely arra a feltételezésre enged következtetni, hogy a korábbi datálású bútorokat az idő múlásával átfényezték.


Vásárolj azonnal, licitálj aukciókra, vagy hirdesd meg eladó termékeidet! Ugyanez igaz a magas fényű fa felületkezeléseknél is, mint amilyen például a fényes lakk, vagy a sellak politúr. Ha ilyen bútort festek, a felületet csiszolópapírral mindig enyhén fel szoktam érdesíteni (kb 180-as papírral).


Bútorlapos bútort pedig egyáltalán nem festek, de ennek elvi okai vannak, erről hamarosan írok egy. Biedermeier, Art Deco, Szecessziós és Ónémet bútorok restaurálása, korhű másolatok készítése.

Ivory (világos) és Orange (sötét) színekben kapható. Használat előtt a kívánt mértékben spiritusszal hígítjuk. A fényező labdát maroknyi m.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések