Szerencsére a gyümölcsszezon véget értével sem kell lemondanunk a finom desszertekről, hiszen nemcsak friss gyümölcsből vagy fagyasztottból, hanem akár lekvárból is készíthetünk süteményt. Próbáljon ki valami újdonságot, süssön baracklekváros buktát, szilvalekváros muffint, eperlekváros piskótatekercset vagy épp narancslekváros zserbót! Szalakális sütemény – Konyhamester bárki lehet!
Sütemények , amelyek napokig elállnak, sőt, igénylik is a pihentetést, és jól. A házi zserbó zsírral, baracklekvárral pár napos pihenés után az.
Kisildi: MEGGYES-KRÉMES SZALAKÁLIS SZELET. Diókrémes, fügelekváros torta szalakális lapokkal. Hófehérke – az egyik.
Mangogirl, sajna a szódabikarbóna nem helyettesíti a szalalkálit. Lekváros batyu Marlon konyhájából Elküldöm. Annyi kell hozzá, hogy szeress enni, főzni és legyél kreatív még akkor is, ha ellentmond a szakácstudománynak!
Merj kipróbálni új dolgokat és ne félj a kudarcoktól! Itt megtalálsz hagyományos és kreatív recepteket egyaránt.
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni. A megadott jelszó, vagy felhasználó név nem megfelelő! Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és megvárjuk amíg langyos lesz, utána szeleteljük. Hozzákeverjük a már kihűlt szalakális tejet, dkg lisztet, végül a tojások felvert habját.
Elkészítése: A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, sütőport és sót. Vendégváró sütemények az ünnepi asztalra A nagyobb ünnepek, a karácsony és a húsvét is, nálunk ritkán szólnak a magányos elvonulásról, passzív pihenésről, hiszen vannak barátaink, rokonaink, akik év közben a világot járják és csak ilyenkor van lehetőségünk találkozni, beszélgetni velük. Keresési eredmény a lekváros süti kifejezésre.
Böngéssz remek recepteket erre is: Gluténmentes, tejmentes lekváros golyók, thumbprint cookie! A mostani forduló háziasszonyi teendőit Ildi látja el aki azt a feladatot találta ki hogy emlékeinkből keressünk régi hagyományos ízeket. Nekem először a zserbó jutott az eszembe, majd a nagymamám által nagyon kedvelt szalalkális süteményt készítettem el. Annyira elkapott a nosztalgiázás hogy fényképeket is kerestem nagyszüleimről ! Zserbó, flódni, bejgli, darálós karika, patkó és kifli - a karácsony elképzelhetetlen ezek nélkül az ínycsiklandó és ellenállhatatlan diós sütemények nélkül. A kelt tészták közül a bukta az egyik legnagyobb kedvenc.
A tésztája foszlós, nem hiányzik belőle a töltelék, és még másnap is finom friss. Ehhez tapasztalat nélkül is hozzáfoghatsz. A lekváros bukta mellett süthetsz még mákost vagy túróst is.
A lisztet, a sót, a cukrot, a tojást, a tejfölt és a langyos tejben felfuttatott élesztőt bedagasztjuk, majd hagyjuk kelni.
Annyi tejet adunk hozzá, hogy keményebb tésztát kapjunk, mint a kalácstészta. A fenti anyagból finom élesztős tésztát készítünk. A túrós- lekváros foltos süti egy nagyon könnyű és finom desszert, ami öröm szemnek és szájnak is. A titka, hogy a nyers tésztába tetszőleges „mintázatban” belekanalazzuk a finom túrós krémet és a lekvárt, amitől kialakulnak a foltok a sütiben.
Nem gon ha a töltelékek nem süppednek el teljesen a tésztában, ugyanis sütés közben a tészta megemelkedik és. Lépések Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk,kk. Az átszitált lisztet tálba tesszük,majd a vajat,a porcukrot ,a tojássárgáját és a megkelt kovászt is. Isteni lekváros bukta, ahogy a nagymamád csinálta.
A tejet langyosítsd fel, keverj hozzá csipetnyi cukrot, és morzsold bele az élesztőt. A liszthez add hozzá a többi cukrot, a csipetnyi sót, a mézet, a megolvasztott. Apai nagy nénémtől lestem le e receptet is,istentelenül jól főz,és süt. Csak egy a bajom vele,még pediglen az,hogy mindent fejből csinál,szinte semmi sincsen neki leírva,neki nincsen receptes füzete,kis könyve,a feje he. A csokoládé azt hiszem az egyik legjobb dolog a világon.
Legalább is én nem tudnék meglenni nélküle, az biztos. Szerintem sokan vannak még így. A csoki nem csak önmagában, de süteménybe téve is csodálatos élményt nyújt.
Ez egy egyszerű és olcsó recept. Rizslisztből készült finomságok gyűjteménye Rend a lelke mindennnek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.