2015. augusztus 7., péntek

Néma kacsa betegségei

A házikacsa (Anas platy- rhynchos) a másik hagyo-. Az érdekelne,h a néma kacsa meddig él? Vannak 5-hetes futó és néma kacsáim. Valimi hiány, betegség lenne vagy ez normális.


Minden országban előfordul, ahol nagylétszámú intenzív kacsatenyészetek.

A mini kacsák 5-kg és a super maxi kacsa 0-kg-os vágáskori tömege közt pl. Néma kacsa (pézsmaréce). Pézsmaréce, másképpen pézsmakacsa, népies nevén némakacsa. Eredeti elterjedési területe Mexikótól délre Peruig és Uruguayig, de mára már a világ minden táján tenyésztett úszómadár lett.


A néma kacsa nem kimondottan érzékeny a kisebb beletenyésztettségre. Mivel a néma kacsa általában nyugodt, nem végez a szívének megterhelő mozgást, így a szív. Sokaknak okoz gondot a kacsák nemének megállapítása.

A farán lévő tollról lehet megállapítani h. A másik kettő nemét nem tudom megállapítani. Indiai futókacsa keltetés és a tojásból kibújás bemutatása. Eszerint némakacsa -tojást legjobb eredménnyel a kacsa tojóval lehet keltetni. Sem géppel, sem tyúk kotlóssal nem helyettesíthető igazából az.


Vízi-szárnyasok keltetése esetén forgatás után a kacsa -libatojásokat. Giant Python Hunt Leopard Cubs When Mother Leopard Hunting Impala, Anaconda vs Crocodile - Duration: 10:05. Engem egy csaj a facén átvert a néma kacsa tojásokkal, így most áll a keltető. Keltetek, eladók, de csibe van egyenlőre.


Megült a fekete kedvenc tyúkom 16tojás van alatta, remélem sikerül. Nem tudok sem kacsa tojást, sem libát beszerezni. A kacsa vízi életmódhoz alkalmazkodott faj, ezért nagy a vízigénye, de tartása egyszerű. Csirkével, tyúkkal jól megfér, de ha nincs biztosítva elegendő élettér a számára előfordulhat, hogy a gácsér a tyúkokat, csirkéket bántani fogja. A kacsa nagyon szeret fürdeni, fröcskölni, ezért gyorsan beszennyezi az ivóvizet.


Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. Leginkább sziszeg, néha morog és csendesen hápog.

Kárpótlásul változatos metakommunikációs eszközöket használ: a fejét mozgatja, billegeti a farkát. Izgalmi állapotban a feje tetején felemeli a tollazatát, a gácsérok találkozásakor a. Az epekő érdekessége, hogy számos esetben néma , azaz tünetmentes maradhat. A kövek okozhatnak – főként ha elzáródás alakul ki – görcsös fájdalmat, gyulladást, émelygést, esetleg hányást. Jellemző a fájdalom típusa, és helye is, mely a jobb bordaív alatt összpontosul, a jobb lapocka felé sugárzik. A neten fellelhető legjobb tartalmak, vicces bejegyzések, érdekességek és megannyi szórakozás.


Kattints ️ és nézelődj kedvedre! A hazai viszonyok között kialakított kacsafajta, a magyar nemesített kacsa , jóval kisebb jelentõséggel bír, mint a lúdfajban a magyar nemesített lúd. Csak ezután kaphatnak kukoricát.


Mivel a kacsa minden falat után iszik egy korty vizet, fontos, hogy mindig legyen előtte ivóvíz, és az emésztés elősegítésére kapjon durva szemcséjű homokot vagy apró kavicsot is. Az ivóvíz ne legyen jéghideg, mert bélhurutot okozhat. A kacsának is vannak egyes vírusos betegségei , de itt annyira ritkák, hogy nem érdemes túlbonyolítani a dolgot, főleg nem vakcinázni. Mondjuk az se mindegy, h magyar, v némakacsa.


Tapasztalatom szerint a magyarkacsák sokkal gyengébbek, nem olyan ellenállók, mint a néma. Kitűnően bírja a mostoha viszonyokat, igénytelen, ellenálló fajta. Aránylag kistestű, a gácsér 5-kg, a tojó 3–kg.


Húsa rendkívül jó minőségű. Leggyakoribb a fehér és a vadas színváltozat, de előfordulhat barna és fekete színben. Használt és új mezőgazdasági gépek, traktorok, kombájnok, talajművelő eszközök, szőlészeti és kertészeti gépek gazdáktól és kereskedőktől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések