2017. október 5., csütörtök

Hungarocell felragasztása

Ragasztott (kőzetgyapot és polisztirol) táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek fő alkalmazási lépései, a kritikus csomópontok kialakításának bemutatása. A magyar sorozat 26. Tehát, kicsit optimistán, a díszítő elemek sorozat első része: hungarocell díszléc felhelyezése. Csak a végeredményről vannak képeim, munka közben el voltam foglalva a méréssel, ragasztással, illesztéssel, majd a sziloplaszt kinyomásával, végül a festéssel. Tehát ez egy összetett munka, amit két összeszokott ember.


Ma már sokan házilag oldják meg a szigetelést, hogy pénzt spórolhassanak. Aki érzi magában a bátorságot és az ügyességet, és nem mellesleg rendelkezik némi elméleti és gyakorlati szakértelemmel, biztosan nem bízza másra a munkát. Hungarocell díszléc felragasztása. A sarkelemek kialakítása.


Hiába tűnik egyszerűnek első hallásra, annál egy picit összetettebb feladatról van szó. Mégpedig azért, mert a díszléc maga íves kialakítású. A sziga-tech megjelölés, mint nemzeti védjegy illetve a honlapon található képek, leírások, mint vagyoni értékkel bíró szellemi alkotások törvényi védelem alatt állnak, ezek bármilyen módon vagy formában történő engedély nélküli felhasználása jogi eljárást és kártérítés fizetési kötelezettséget von maga után. Kérdésem a tapétát teljesen (a makulatúrát is) el kell-e távolítani a mennyezetről, vagy csak ami a benedvesítés után lejön, majd azt száradás után át kell csiszolni és mehet a burkoló lap felragasztása ? A holker díszléc olyan díszítőelem, amelyet belső térben a mennyezet és az oldalfal találkozási pontjához ragasztanak.


Polisztirol sarokléc, nikecell szegőléc, hungarocell szegélyléc néven is ismert - egyfajta dekorációs szegélyként helyezkedik el a sarokban. A belső téri holkerlécek sajátos hangulatot adnak a falnak, hiszen az egykori gipszstukkók megjelenését. Mivel a hungarocell tömege igen kicsi, nem kell azzal bajlódnunk, hogy a dekorációs elemeket sokáig a falhoz nyomjuk.


Stukkók, díszlécek esetén azonban szereznünk kell egy gérvágót, amely segítségével megfelelő szögben vághatjuk el a sarokban találkozó elemeket. Végig fej felett zajlik, és ami még fontosabb: eddig nem lehetett boldogulni segéd nélkül, aki türelmesen adogatta egymás után a paneleket. Ha olyan mesteremberrel találkozok, aki közli vele hogy a csemperagasztó is jó lesz a hungarocell felragasztásához, akkor a saját érdekedben keress másik szakembert! Kohóhabsalak betonból épült a társasházunk a hetvenes években, amibe meglehetősen nehéz lyukakat fúrni.


Ezért keresek olyan megoldást amivel elkerülhető lenne a dübelezés ami sok-sok. Az első mennyezeti elem felragasztása. A NIKECELL élek nincsenek védve, bejuthat a nedvesség, rovarok, rágcsálók, megindul az idő előtti tönkremenetel, n állandó hiba: nem készül rátét folt az ablak- és falnyílás-mélyedéseknél.


A szerkezeti kötések két csoportba sorolhatók: oldható és nem oldható összeerősítésekre. A ragasztás ez utóbbi, tehát a nem oldható kötések közé tartozik. Számtalan területe van, egyre gyakrabban.


Homlokzat díszítés lezárása a kváderkövek felragasztása nélkül nem lehet teljes. Homlokzatdíszítés során ne feledkezzen meg a ház sarkainak díszítéséről. A falból kiemelkedő kváderkövek, más néven, dísztéglák évszázadok óta díszítik a homlokzatokat.


Azonban volt, hogy a dísztéglák komoly funkciókat láttak. Tulajdonságok: Mikroszálerősítésű, jó. Ezt a technológiát közismert néven hungarocell , polisztirol, vagy dryvit szigetelésnek is. Az üvegfátyol tapéta felragasztása után már csak a festés marad.


Az épületek hőszigetelése során a homlokzat mellett figyelmet kell szentelni a lábazat hőszigetelésének is. Ha szükséges inkább kerüljön kicsivel lejjebb a segédvonal, mert a díszléc felragasztása után így keletkező hézag utólag ragasztóval kitölthető, viszont ha nem így cselekszik, a felragasztott díszléc követi az eltéréseket és girbegörbe lesz. A díszléc leszabását és felragasztását az egyik belső saroknál kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések