2017. október 19., csütörtök

Bontott tégla kezelése lenolajjal

Ilyenkor alkalmazható direkt a megfelelő célra fejlesztett anyag. Ez lehet pl padlófűtés esetén felxibilitás, járófelületek esetén erős kopásállóság, de más szempontok alapján is választhatóak. A felületek kezelése nem helyettesíti ezeket a tulajdonságokat! A munkálatok előtt érdemes tájékozódni a lehetőségekről!


A napokban szembesültem azzal, hogy mennyi kérdése lehet bontott téglafal témában egy éppen építkező laikusnak. Keress kérdéseket hasonló témákban: régi tégla kezelése , címeres tégla ,. Van direkt kő lakk,én azt szoktam használni,a lenolaj meg a firnajsz az. Ha spórolni akarunk általa, nem biztos, hogy jól választunk, szerintem.


Azért gondolom ezt, mert a tégla profi lerakása, tartósítása, tisztítása, kezelése , faragása, nem feltétlenül olcsóbb, mint ha más anyagot választunk. Viszont cserébe kapunk egy igazán szerethető felületet, amelyet akár mi magunk is kialakíthatunk. A bontott tégla napjainkban valódi reneszánszát éli, de a mi esetünkben nem a divat miatt került be a házba. A szlogene“Téglából ház, lélekből otthon”.


Ha a téglához hozzáadjuk a lelkünkből jövő vágyat, akkor képesek leszünk megalkotni azt az otthont, amit elképzeltünk magunknak. A legjobb lett volna szépen ytongból vagy eleve bontott téglából felfalazni,. Fuego antico térkő, bontott tégla mix.


Fagy- és olvasztósó- állóság. Egész vagy szeletelt bontott tégla felhasználásával készült referencia munkáink fotóalbuma ötletadónak , kedvcsinálónak a teljesség igény. A rusztikus stílusú nappalinkban és a konyhánkban bontott (régi címeres és betűs) téglából készült pultot és oszlopokat , illetve fal szakaszokat szeretném úgy lekezelni, lekenni valamivel, hogy szebb megjelenése legyen. Sok képen láttam már ilyen selymes fényű bontott tégla burkolatokat, de mivel kell lekenni?


Szeretne tégla padlót a teraszra, de azt mondták, hogy szét fog fagyni? Attól tart, hogy a konyhában hamarosan foltos és ragacsos lesz a zsírtól a tégla burkolat? Nem mer vendégeket hívni, mert esetleg ráfröcskölik a vörösbort a gyönyörű bontott tégla falra? Fél, hogy a gyerekek összefogdossák az antik tégla falburkolatot?


Szeretnénk járdát csinálni bontott téglából, mivel ápoljuk hogy ne fagyjon szét? Homok van legalul, tettünk rá egy kis beton törmeléket, arra homokot, fekete fóliát a paraj ellen, és megint homok pár centit, majd erre jönne a tégla amit egy kicsit beleütnénk a legfelső homok rétegbe hogy ne lógjon ki, mivel kenjük le vagy mit csináljunk a téglával, hogy télen ne. Hogyan lehet takarítani a bontott tégla burkolatokat? Tavaly egy kicsit átépítettük a házunkat, csináltunk egy WC-t is, ahol -lévén eldugott, kis felület- beadtam a derekamat, és szeletelt téglával burkoltuk le, sőt, csempe helyett a falra is azt raktunk. A kerti út építése.


Az impregnálószerek választéka nem túl bő, de minden barkácsáruházban lehet néhányat találni. A legjobbak hatására a bontott tégla felülete vízlepergető lesz és ellenáll az UV-sugaraknak is, így nem fog foltosodni sem. Egyszerűen, ecsettel kell felkenni. Sokan szeretjük a bontott tégla burkolatokat, mostanában ismét divatba jött ez a rusztikus hatású, természetes szépségű dekorációs elem. Mérőszalaggal, kalapáccsal, zsinórral és kitűző karókkal tűzzük ki az utat.


De mi az, ami a legjobb fenyegeti ezt kültéren? Ugyanaz, mint a kültéri falfestéket. A víz, később pedig a jég! Az egyik legalapvetőbb építőanyag, a többféle méretben, színben, formában, textúrával készülő tégla rendkívül sokoldalúan dekorálhatja kültéri és beltéri falainkat, padlóinkat - egy tégla épületben kibonthatunk egy vagy több falat, kisebb falfelületet, oszlopot, hagyhatjuk nyersen, kezelhetjük valamilyen anyaggal, lefesthetjük, ha dekorálunk akkor nehéz, egész.


Figyeljünk a választott anyagra: vegyszerekkel átitatott fával, színezett sziklakövekkel ne mérgezzük magaságyásunk talaját! Ha deszkát használunk, akkor a föld felőli oldalát kezeljük favédő szerrel, a külső felületet pedig lenolajjal átkenhetjük, de akár lakkozhatjuk, festhetjük is. Ha a tégla szeletek felragasztása megtörtént akkor (de minimum egy nap várakozás után!!!) jöhet a következő művelet a fugázás.


Díszburkolat fugázása Sokan alábecsülik a fuga jelentőségét, pedig az összhatás kb -át és a felület tartósságát is ez fogja adni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések