2016. június 29., szerda

Piros nyelv okai

A nyelv színe Halvány nyelv. Nyelved színe egészségi állapotod függvényében változhat. Ha halvány színű - vagyis világosabb a természetes rózsaszínnél -, az mindig valamilyen hiánybetegségről árulkodik. Okokból közvetlenül stomatitis fejlesztés nagyon sok, de legfőképpen - ez egy vírusos fertőzés, mint például a herpesz. Egy másik nyelven apró piros pöttyök láthatók, a nyelv így némiképp eperre hasonlít.


A pontok megnagyobbodott nyelvpapillák, ami a B-vitamin hiányát jelzi.

Ez a nyelv gyakori a gyerekeknél, akik sok édességet nassolnak. A cukor jelentős B-vitamin-rabló. A fényképen az is látható, hogy a nyelv bal széle kissé pirosabb és.


Aftás nyelv : Az ilyen nyelven apró, fájdalmas, vörös zónával körülírt fekélyek látszódnak. Fogorvosi beavatkozás, szájüregi sérülés után előfordulhat, de olykor savas ételek is kiválthatják. Ezen belül is a nyelv hegye a szív állapotát jelzi.


A szájrák többnyire a nyelv szegélyén vagy a nyelv alatti területen kezdődik. Ha a nyelv egyik oldalán nem szűnő gyulladás vagy duzzanat van, valamint, ha két hétnél hosszabb ideig tartó, megmagyarázhatatlan eredetű piros vagy fehér foltok jelentkeznek, mielőbb menjen el fogorvoshoz.

Első tünetként piros foltok jelenhetnek meg a nyelven, majd ezeken alakul ki a gombatelep. A foltokat lassan lepedék borítja, mely súlyos esetben összefüggő réteget képezhet. Ha letörlöd a nyelv edről, alatta vérezni kezd a nyálkahártya. A kopasz nyelv olyan gyulladásos állapot, amelynek során a nyelv apró kis dudorjai, papillái elhalnak, így furcsán sima, fényes lesz a nyelv felszíne.


Candida-fertőzés vagy Sjögren-szindróma, amelynek egyik tünete a nyáltermelődés. Nem csupán betegségek állhatnak a lepedékes nyelv mögött. Sokszor éppen valamilyen egészségügyi probléma kezelésére felírt tabletta okozza a tünetet.


Gyakran antibiotikum szedése következtében alakul ki, de az orvosi szakirodalom két-háromszáz olyan gyógyszert tart számon, mely a lepedék megváltozását okozza a nyelven. A depressziónak, a kedvetlenségnek testi tünetei is lehetnek. Ezek közé tartozik például a fejfájás, az étvágytalanság és az égő nyelv érzése is. Az olyan komoly betegségektől való fokozott félelem, mint a rák, szintén okozhat égő érzést a nyelvben. Az égő nyelv szindróma általában az idősebb hölgyeket érinti, és a száj, illetve a nyelv igen kellemetlen, égő, csípő, viszkető érzésével, fájdalmával jár együtt.


Egyéb tünetei közé tartozhat a száraz szájnyálkahártya, a nyelv érzéketlensége, zsibbadása, illetve az állandó fémes, keserű íz a szájban. A lepedékes nyelvnek belgyógyászati okai is lehetnek, így például. Piros nyelv : A gyomornyálkahártya irritációját jelzi. A fényes, piros színű nyelv vitaminhiányra figyelmeztethet, általában a B12- vitamint, illetve ásványi anyagok közül a vasat érdemes pótolni. A sápadt nyelv leggyakoribb oka a dehidratáció.


Piros pattanások és pattanások a nyelvben kialakulnak a papillák növekedése miatt.

Az utóbbi hipertrófiája és vörösödése fordul elő a szövettanítás következtében. Ha a nyelv nyálkahártyája plakk és piros pattanások borítják, akkor nem késleltetheti az orvoslátogatást, ellenkező esetben a probléma súlyosbodhat. Antibiotikum kezelés szükséges skarlát. Kawasaki-szindróma.


Ez a betegség, általában látható éven aluli gyermek az öt, befolyásolja az erek a szervezetben, és okozhatnak eper nyelv. Akut fázisában a betegség, gyerekek gyakran fut egy rendkívül. A ráncos nyelv a félénkség és az idegesség jele, ilyenkor a kialakuló betegségek gyakran pszichés eredetűek. Az epernyelv vitaminhiány jelez Ha a nyelven apró piros pöttyök láthatók (a pontok megnagyobbodott nyelvpapillák), az a B-vitamin hiányát jelzi.


A mandulagyulladás kezdetén a garatmandulák és a garat hátsó fala a vérbőség miatt piros , duzzadt, később a mandulákon gombostűnyi, fehéres-sárgás pontok vagy valamivel nagyobb sárgás foltok (tüszők) jelennek meg. Előfordul, hogy ezek a lepedékszigetek összefolynak, ilyenkor a mandulák felszínét egybefüggő lepedék. Egyszerű szájüreggyulladás esetén a nyálkahártya piros , duzzadt, fájdalmas. A szájban, a nyelven, a fogínyen erős égő érzés jelentkezik. A gyulladás előrehaladtával a szájnyálkahártya fellazul, hólyagok, fekélyek, esetleg elhalások keletkezhetnek.


Ha az elhalás az orcán belülről ki felé terje a súlyos. Repedés a nyelv közepén. Ha étkezések után gyakran felpuffadsz, és úgy érze a táplálék nehéz kőhöz hasonlóan ül a gyomrodban, igazat adhatsz a nyelvednek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések