2016. június 14., kedd

Tégla tisztítása sósavval

Divat mostanság a bontott tégla felület, mint burkolati elem,. Ezután jöhet a tisztítás : ezt a leginkább higított sósavval tehetjük meg. Ez eltömi a tégla pórusait, vastagabban kenve gyakorlatilag egy vízzáró bevonatot képez a téglán, ami ellenáll a vegyszeres tisztításnak is.


Nincs bevakolva csak maga a szép tégla. A DRY-CLEANING TÉGLATISZTÍTÓ kíméletesen távolítja el a burkolótéglák felületére rákerült. A TÉGLATISZTÍTÓ kíméletesen távolítja el a burkolótéglák felületére rákerült cement-, és fugamaradványokat, az esetleges salétromot. Alkalmazása után a felület visszanyeri természetes színét, jellegét, megszűnik a fátyolos szín, eltűnik a fugázó anyag okozta színelváltozás.


Ezután jön a tisztítás, amit hígított sósavval () tehetünk meg. A felülete sisteregni fog, és leoldódik róla a mészréteg és egyéb szennyeződés, ennek darabjait már az ecset lehozza a sósav felvitele közben. Ezt hagyjuk száradni egy vagy fél napig. A képeken megmutatjuk, milyen egy pecsétes tégla savazás előtt, és milyen lesz utána!


Hamarosan elmondjuk, hogyan kell csinálni házilagosan! Szoktuk savazni a téglákat , de ez a meszes, malteres maradványok. Hogy tisztitsam le a téglát? Válaszok a kérdésre.


Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Get without the ads. Skip trial month free. Find out why Close. Bontott tégla tisztítása ! Unsubscribe from Róbert Beke?


A belső szeleteknél, ha a fugázás során nem mostuk le eléggé, vagy élénkebb-kontrasztosabb színeket akarunk, illetve külső szeleteknél mindenképpen ajánlott sósavval átmosni az egészet. Erre a festéküzletekben kapható 5-10L-es tömény sósavra lesz szükségünk, amit vékonyan, ecsettel visszük fel. A sík felületű tégla lapok a tégla belső szeletei.


Nyugodtan rakhatod a falra, le lehet kezelni akár az általad említett lakkal, vagy a nálunk forgalmazott impregnálóval. Következő lépés a felület tisztítása. Ecsettel le tudjuk portalanítani a felületet, illetve a fugázott felületet is finomíthatjuk vele. Amennyiben a téglák beszürkültek a habarcsnak köszönhetően, sósavval átkenve a teljes felületet fel tudjuk élénkíteni, frissíteni. A teljes száradás után a felületet kezelhetjük.


Bár a sósavval történő lefolyótisztítás sokak által kedvelt megoldás, hiszen egy nagyon régi módszer, ami kifejezetten hatékony, amennyiben nem komoly problémáról van szó, ugyanakkor épp oly káros tud lenni, mint a modern tisztító szerek legtöbbje. Már ekkor érdemes ügyelni arra, hogy a téglákat lehetőleg ne kenjük össze, mert utólagos tisztítása sokkal nehezebb lesz. Szia, a sósavval vigyázz, az csak akkor működik, ha a tégla a savazás előtt vízben jól be van áztatva! Természetesen ennek is meglesz a maga folyamata, így a nagyját drótkefével és smirglivel, az apraját pedig háztartási sósavval tüntethetjük el, melyet ecsettel hordunk fel a tégla felületére. A bontott tégla napjainkban valódi reneszánszát éli, de a mi esetünkben nem a divat miatt került be a házba.


A szlogene“Téglából ház, lélekből otthon”. Ha a téglához hozzáadjuk a lelkünkből jövő vágyat, akkor képesek leszünk megalkotni azt az otthont, amit elképzeltünk magunknak. A bontott tégla a lakásban keresőszavakkal bukkantam a blogodra.


Kedvenceltem, mert nagyon hasznos és klassz amit alkotsz. A Szöszi villa átalakulása külön tetszik. A malmotokhoz pedig irigységgel gratulálok ;) Jó lesz látni mint lesz egyre gusztusosabb. Udvarlásom nem önzetlen, noha teljesen őszinte.


Károsodik a tégla , a beton, vagy a terméskő. De nem csak a falszerkezet károsodik, hanem a beltéri faszerkezetek és a bútorok is. A problémát fokozhatja a rossz klíma és az elégtelen fűtés is.


A salétrom tartós jelenléte kellemetlen, dohos szagot áraszt és az emberi szervezetre is károsan hat. Reumás fájdalom, asztma, allergia, tüdőgyulladás, ízületi fájdalom. Csakhogy amíg az új tárgyak csillogása meglepően tartósnak bizonyul, a régieket bizony elég gyakran tisztogatni kell. Sőt, a kiegészítőként vásárolt rézöntvények fénye is idővel elhalványodik, a színük pedig kissé mélyebb tónusú lesz. Ezekkel a szerekkel lesz ragyogó a sárgás, foltos kád!


Hiába súrolo nem kapja vissza régi fényét a kád? Próbáld ki a következő praktikákat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések