2016. június 15., szerda

Nyárfa tüzifa fűtőérték

Free Shipping Available. Money Back Guarantee! Fafajta: Fűtőérték : Jellemző sajátosságok: tölgy: 99: lassan ég, kitűnően izzik: kőris: 92: lassan ég, jól izzik: juhar: 91: jó láng: nyírfa: 89.


Nyárfa tüzifa fűtőérték Bár a fa fajtája alapvetően meghatározza a fűtőértékét , a nedvességtartalom. Az égő fa tulajdonságait csak a száraz fa esetében érdemes tanulmányozni, mert a. Tűzifa fűtőértéke - Tűzifa AKCIÓ!

Ugyanolyan fűtőérték érdekében a száraz fából kevesebbet kell eltüzelnünk, mint az azonos fajtájú nedvesebbikből. De ezt úgyis mindenki tudja. Egyes fafajták jobban égnek, míg mások nehezebben, de mindenképpen előnyös, ha felvágjuk, és darabokban tüzeljük el a rendelkezésünkre álló mennyiséget. Gyengén égő fa, nagyon alacsony a fűtőértéke, elfogadható meleget ad. A kellemes illata miatt közkedvelt tűzifa, gyorsan ég el, de elegendő hőt áraszt.


A különbség tehát több mint kétszeres, ami gazdasági értelemben bőven megtérülő „beruházássá” teszi. Egy kiló tölgy fa 1dmegy kiló fenyő 3dmennyi! Tüzelés technikában az biztos, hogy más megoldás szükséges, a fenyő nagyon hirtelen ellobban, és puffer nélkül a hő kihussan a kéményen, a tölgy lassan sokáig ég, de ugyanannyi hőenergiát ad le!

A példa is mutatja, hogy a lignitből nyert hőenergia ára lényegesen olcsóbb a gáz áránál, jelentős költségmegtakarítás érhető el. Az árak a tüzelőanyag kereskedésekben eltérnek, így az éves fűtési díj. Kiváló tűzifa, könnyen gyulla lassan szép lánggal ég, kellemes meleget áraszt és nem érzékeny a tárolásra, akár vizesen is könnyen begyullad.


Kőrisfa – A legjobban égő fafajták egyike, úgy a láng, mint hő. Az -os nedvességtartalmú frissen kivágott fa fűtőértéke csupán fele egy. Kitűnő tűzifa bármely típusú kandallóhoz vagy kályhához.


Keményfánál tehát egy erdei űrköbméter súlya általában 8-mázsa, míg puhafánál 5-mázsa. A táblázat azt is jól mutatja mekkora jelentősége van a nedvességtartalomnak: egy köbméter friss nyárfa többet nyomhat a mérlegen, mint egy köbméter légszáraz tölgy, holott az utóbbi összehasonlíthatatlanul jobb a fűtőérték tekintetében! MJ, ami alig marad el a kemény tüzifák fűtőértékétől (tölgy, bükk, gyertyán).


Az akác tüzifa fűtőértéke 14. Ezen felül az akácnak további előnye még, hogy fülledésre nem. Mázsára vegyem vagy köbméterre? Ha mázsára veszi az ember a tüzifát ha frissen kivágott tüzifa akkor bizony veszünk egy csomó vizet is.


Tehát ez látszólag lehet olcsó de ha kiszárad levonhatjuk a víz súlyát nyugodtan és már nem is lessz olyan olcsó. Eladó garantáltan száraz tűzifa az év bármely szakában Vácrátóton erdei köbméterben számolva. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal.


Tekintse meg kedvező hasított konyhakész keménylombos többféle kiszerelésű tüzifáink árait!

Magas fűtőértékű tűzifát vásárolhat tőlünk. A fa mindig jó választás. A tüzifa mint energetikai eszköz és lehetőség. A fa hagyományokkal rendelkező tüzelőanyag. Biztosan mondhatjuk, hogy a legrégibb energiahordozó, melyet az emberiség használ.


Bár sokak számára még mindig a mindennapok része, másoknak már csak az emlékezetében él a fáradságos tüzelőanyag. Tüzépünk nagyszerű árakon ajánl szenet és tűzifát a fűtéshez. Tüzifa fűtőérték fa fajtánként megadva. Kemecse, Kótaj, Nagyhalász, Nyírpazony, Nyírtura,. Sorrendben haladva a fafajták fűtőértéke: Cser: 18.


Szedlár Tüzép címe, telefonszáma és szolgáltatásai. Használt és új mezőgazdasági gépek, traktorok, kombájnok, talajművelő eszközök, szőlészeti és kertészeti gépek gazdáktól és kereskedőktől. Száraz, tömörítet, kályhakész tűzifa felelősségteljes, legális forrásból. Fűtésre a legalkalmasabb a száraz keményfa, mint a bükk, a tölgy, az akác, a kőris az éger vagy a gyümölcsfák. Ezek nyugodt lánggal égnek, kevés hamut hagynak hátra, valamint magasabb fűtőértékkel is rendelkeznek a puhafáknál.


Nyíregyháza és környéke építkezői számára. Patinás építőanyag kereskedés évtizedek óta az építkezők barátja. Mielőtt belekez találkozzunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések