2016. június 23., csütörtök

Fa kezelése kültérre

Mivel a fa egy természetes anyag, ezért a fa megfelelő kezelés nélkül idővel elveszíti rugalmasságát, kiszáradhat és megrepedezhet. A kültéren alkalmazott faanyagok fokozottabban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Emellett a különféle kórokozók elleni védelemről is gondoskodni kell. A faszerkezetek hosszú.


A lakberendezői szakma összetettségében megtaláltam mindazt ami külön-külön is érdekel és foglalkoztat. Az esztétika, a harmónia keresése, a színek, a bútorok, a fa , a textilek, a fémek, az üveg csillogó felületének szépsége, a világítás hangulatteremtő ereje, és a különleges háztartási és konyhagépek technikai újdonságai, lenyűgöző működése.

Lazúrok, festékek, olajok kültéri fa felületek kezelésére. Mindegy, hogy faház, kerti bútor, ajtó, ablak vagy kerítés készül belőle - a szabadban használt faanyag szélsőséges időjárási viszonyoknak van kitéve, legnagyobb ellensége pedig az erős napsütés. Faanyagok kezelése , favédelem című cikkünket!


Kapható kültéren is használható színtelen vékonylazúr is, de mindig vegyük. A kültéri fafelületek kezelése során számos veszélyforrással szemben kell. A kérdésea lenolajal való kezelés megfelelő. De védelem az égéskésleltető anyagok alkalmazása is.


Kültéri fa felújítása, kezelése. A jóidő közeledtével a beköszönt a kerti bútorok, kerítések, teraszok felújításának az időszaka is.

Ebben segítünk mini útmutatónkkal, ahol bemutatjuk ezeknek a lakkoknak, pácoknak. A mi teraszunk egy éve készült el, thermowood burkolatot kapott. Vannak fafajok, melyek ásványi összetételüknek köszönhetően akár kezelés nélkül is nagyon tartósak – ezek közé tartozik az akác, a vörösfenyő, a tölgy és a teak – napfény hatására azonban szépségükből ezek is vesztenek, beszürkülnek. A vékonylazúrok mélyen beszívódnak a fa rostjai közé, kiemelik a fa eredeti erezetét és növelik a fa víztaszító képességét. Pórustömítéssel és favédelemmel ellátott tárgyon tartós bevonatot képeznek.


A vastaglazúr már egy “vaskosabb” anyag, ahogy a neve is mutatja. Szintén beszívódik a fába, mint a vékonylazúr, de nem olyan mélyen és vastagságának köszönhetően már képez egyfajta védőréteget a fa felületén, így a nagyobb fizikai hatásoknak kitett felületeken inkább ezt az anyagot érdemes alkalmazni. Bútoraim kültérre alkalmasak, de igazán a fedett teraszt, és a belső tereket szeretik. Attól függően hol használják, a kezelése , gondozása is változó. Lakásban szinte kezelés nélkül is örökéletű.


Az én nappalimban már olyan nyolc éves az étkező garnitúra, de még nem nyúltam hozzá. A vízszintesen elhelyezkedő felületek általában mindig nagyobb igénybevételnek vannak kitéve: járunk rajtuk, pakolunk rájuk, dolgozunk rajtuk. A padló a beépített faanyagok közül a legnagyobb igénybevételt kapja. Az akác fa pácolása mind vizes mind pedig szeszes páccal jól pácolható, igy gyakorlatilag bármilyen szin kombináció elérhető vele. A fenti rövid áttekintés betekintést nyújt hogy miért alkalmas az akácfa kerités készitéshez.


Válaszok a kérdésre. Fa kezelése lenolaj helyett használt sütőolajjal? Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit.

A Belinka bevonatok favédő szerek, amelyek a fa dekorációjára is szolgálnak. Hogyan fessünk OSB lapot? Az itthon kapható OSB lapok többségében impregnált, vízzáró felületűek (OSB-3), viszont az oldalaikon a nedvesség, a csapadék és a pára bejuthat a tábla belsejébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések