2016. június 8., szerda

Sörretek termesztése

Same Day Express On Demand Courier and Ready To pickup and deliver Within 1-Hours. The most portable RMM software on the market! Start today and get months for free.


For as little as $1 you can have a professionally recorded voiceover. Plus, complete peace of mind with Buyer Protection. Free Shipping Available. Money Back Guarantee! Nálunk leginkább a fehér, gömb, lapított gömb alakú változatát keresik.


Termesztése megegyezik az őszi retekével, tenyészideje kb. Környezeti igénye hasonló, mint az őszi reteké. Szántóföldön mi nem termesztjük.


Tavasszal a hajtatott területről, nyáron a tavasszal vetett, ősszel a nyáron vetett területről kerül a fogyasztókhoz. A retek csípős ízét egy kéntartalmú allil- és butil-mustárolaj okozza. A hónapos retket szinte az egész Földön termelik.


A gumó húsa fehér, esetleg kissé. Európába Marco Polo hozta be Kínából. Jégcsapretek ( sörretek , japán retek) és fekete retek. Októbertől decemberig fogyaszthatod nyersen vagy párolva. A náthaszezonban kifejezetten jól jön majd!


Mooli Mino Early’ jégcsapretek) Endívia és cikória. A salátaféléknek nagyon kedvez a nappalok rövidülése. Az endívia és a cikória húsos leveleit. Alapvetően a chili termesztése nem különbözik jelentősen más növények termesztésétől (pl a paradicsométól).


A legfontosabb, hogy a chili szinte az egész vetési idő alatt magasabb hőmérsékletet igényel mint a többi növény. A vetés ideje nagyban függ a vetni kívánt fajtától is. A bogyós chili paprikát például. Mobiltelefonról feltöltött videó. Alig két hónap alatt megnőnek, s fogyaszthatóvá válnak zsenge, zöld leveleik.


Most kezd nálunk is terjedni a rutabaga (swede) termesztése , amely azokban az országokban népszerű, ahol nemigen fogyasztják a karalábét. De a sörretek , valamint a téli fekete retek is most vethető. A fagyokig szépen megnő mindkettő.


A fehér, kerek fajta elnevezése sörretek , vagy német, müncheni sörretek. Németországban, elsősorban közkedvelt kísérője a sörnek, próbálják ki bátran itthon is ezt a kalóriaszegény és finom csipszhelyettesítőt! Utóbbi kiskertekben is kivitelezhető, és jó talajjavító módszer. A dolog lényege, hogy a kiválasztott zöldtrágya növényt – ami lehet pillangós virágú, de akár sörretek is – nem betakarítjuk, hanem beszántjuk a talajba. Az ezután az ott lebomló növényi részek javítják a talaj szerkezetét, és némi tápanyagot is.


Laza, tápanyagban gazdag, homokos, jó vízáteresztőképességű talajt és napos helyet igényel. Száraz vagy kötött talajban a gumók megnyúlhatnak, agyagos talajon a bakhátas termesztés javítja a terméshozamot és a minőséget. Talajban a borsó nem válogatós. A sörretek nagyon jó elő-, köztes- vagy másodvetemény, mert.


A hazánkban hat csoportba osztott szántóföldi termőhelyek közül csak a szikes és a sekély rétegű, erodált talajokon nem javasolt a termesztése. A kémhatást tekintve a borsónak a 5–pH-érték közötti talajok a legjobbak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések