2016. június 7., kedd

Finom kifli

A házilag készített kifli nem csak finom , de hihetetlenül gyorsan elkészíthető, a kenyér idejének a fele. Hétvégéken jön a legjobbkor, finom vajjal megkenve tökéletes napindító! Jöjjön is a szuper recept!


Szegény Nagymamám minden reggel próbálkozott egy kis felvágottat, sajtot is belénk diktálni, mert a fejlődő szervezetnek kell a fehérje, de nem voltunk hajlandók ezt a finom kifli ízt semmivel sem elrontani. Gyors házi kifli - lépésről lépésre!

Elképesztően finom , így nem sok ideje van kihűlni. Jó nagy adag lesz belőle, tökéletes reggelire, vagy vacsorára, csak egy kis vaj kell mellé. Receptek a Mindmegette. Ha még emlékszel rá milyen volt a békebeli sóskifli, érdemes kipróbálnod ezt a receptet.


Hozzávalók: – kg. Ha igen gyorsan szeretnénk finom és puha házi kifliket készíteni, ajánlom ezt a receptet. Tokkal vonóval együtt alig óra alatt elkészíthető.

Ebből a mennyiségből pici kifli születik, hosszuk kb. A recept - egy kis módosítással - Az Ínyesmester Nagy Szakácskönyvéből származik. Legnépszerűbb receptek: pihe-puha, KELESZTÉS NÉLKÜLI pékáru házilag, Házi vajas kiskifli, Házi kifli kelesztés nélkül, Házi kifli 4. Nincs jobb annál, amikor a ropogós, langyos kenyéren, vagy kiflin megolvad a vaj. Ha igazán finom kiflit, zsemlét, vagy kenyeret szeretnél, akko.


Pozsonyi kifli ahogy Nyusssszi készíti. Hókifli margóci konyhájából. Diós hókifli Tesco konyhájából. Gesztenyés és szilvalekváros hókifli.


NÉZD MEG A VIDEÓNKAT és készítsd el a receptet! Nagyon finom és nagyon gyors! Az egyik legjobb reggeli a friss házi kifli ! Ez lesz a kedvenc péksütid! Kaptam édesanyámtól a minap négy lencsekonzervet, így ma eldöntöttem, hogy lencselevest készítek, mégpedig pikánsat, mert ízvilágban hozzám leginkább a pikáns levesek passzolnak.


Szerinted ezt lehet kenyérnek is sütni?

Lehet este megpróbálkozom zsemlének, de ez a kifli , hááát csudajó :))CSak így tovább, csodásak a receptjeid. Egyszerű és isteni és nemcsak reggel, bármikor :D! Ismét egy újabb finomság! Nem lehet elrontani!


Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a liszttel, a tojások sárgájával és a feles tejjel összedolgozzuk, majd félretesszük megkelni. A hájat a vajjal, a tojássárgájával és a porcukorral kenhetővé dolgozz. Csoda kifli másképp: A tészta alapanyagaiban tér el az előző recepttől, a töltelék és az elkészítés ugyanaz. Elkészítésénél egy kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt és úgy gyúrjuk össze a többi hozzávalóval.


Kifli : dkg zsír. This feature is not available right now. Please try again later. Az illata,íze,a tekerős állaga visszarepít a gyermekkoromba,amikor egy kiflivel jól lehetett lakni csak úgy magában,mert annyira finom volt.


Remélem ha elkészítitek,többet a bolt felé sem mentek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések