2016. június 9., csütörtök

Alumínium réz vezetékösszekötő

Aluminium - réz vezetékek összekötésével (tudom nem szabványos) szeretnék megoldást kérni mivel hogy sajnos néhány esetben össze kell kötni a rezet az aluminiummal. Sokan anyagiak miatt nem tudják az egész lakás aluminium vezetékét rézre cserélni és ezért kénytelen össze kötni az ember. Alu – réz vezetékösszekötő kapocs szürke, 50mm².


Villamossági elektronikai műszaki webáruház, ahol konnektor ip kamera legrand transzformátor riasztó fi relé kábelcsatorna. Csavar nélküli 2- pólusú vezetékösszekötő 5-4mm² vezetékhez 1-2.

Az alumínium és réz kábel sorkapocsba kötésénél használjuk. Alu réz vezetékösszekötő kapocs szürke. Alumínium vezetékek kötéséhez használható ALU -PLUS paszta. A végeredmény kialakulásáért elsősorban az alumínium - és rézvezeték összekötése okolható, amelyben a dugaszolóaljzat túlterhelése is ludas lehet.


Minden villanyszerelő tudja, hogy a réz - és aluvezetékek kötése még kötőelemmel is kerülendő. WAGO Alu -Plus Kontaktpaste für das sichere Verdrahten von eindrähtigen. A réz – alu összekötés valahol az anyagtömb belsejében.


Wago vezetékösszekötő – oldható rugós kötés.

Speciális paszta alkalmazása mellett, alumínium és réz vezetékek is összeköthető vele. Javasolt a fém megtisztítása az oxidrétegtől például egy csiszolóvászonnal. Az összecsavart kötés alkalmazása ezért ilyen esetben szigorúan tilos. Az általánosan elfogadott jó megoldás ilyenkor egy.


Hajlékony vezeték esetén a vezetékre, csatlakoztatás előtt érvéghüvelyt kell sajtolni. A vezetékösszekötő a villamos kötésekre vonatkozó szabvány előírása szerinti helyeken pl. Vezetékösszekötő , késes leágaztató – Vezeték kötéstechnika. Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.


Kisfeszültségű villamos termékek nagykereskedelme országban! Kiváltó típus megegyező paraméterekkel. A kötés a réznél garantált tulajdonságokkal fog rendelkezni így például nem igényel semmiféle karbantartást. IGEN, lehet alumínium vezetéket is bekötni a WAGO sorkapcsokba és vezeték. A régi, elöregedett alu hálózatot kellene réz vezetékekkel felújítani.


A mérő kismegszakítóiból (fázis) kijövő alumínium vezetékek a plombálás. Csak így engedélyezett alu és réz vezetéket közös elemben. Réz és alu összekötésére minden olyan megoldás alkalmazható ahol nem.

Ipari energiaelosztási és világítástechnikai. Arról van szó hogy a lakásba az elosztótól alu vezetékek vannak (tudom jönnek az ötletek húzassam át rézre) eddig se volt vele semmi gond de tudjuk nem kis cécó teljesen át vezetékelni. Rácsavarható vezetékösszekötő , hajlékony réz vezetékhez, 5-6mm 450VAC, max.


Tehát az alumínium 1-osan újrahasznosítható minőségi veszteség nélkül! A hosszú élettartamnak, a karbantartásmentes alkalmazásnak, a jó újrahasznosíthatóságnak és az alacsony súlynak (szállítás) köszönhetően az alumínium ökomérlege rendkívül pozitív. Ezzel a módszerrel 9-os tisztaságú alumínium állítható elő.


A tiszta alumínium képlékeny alakíthatósága kitűnő, de nehezen forgácsolható (kenődik).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések