2015. szeptember 3., csütörtök

Biztosíték méretezés

A kamerákhoz nem ajánanak semmit. Lehet venni hozzá egy 12V-os tápegységet és kész. A termékek fényképei illusztrációk és esetenként eltérhetnek a tárgy valódi kinézetétől, de ez nincs hatással annak alapvető tulajdonságaira.


Aki a képletet megleli annak hálás köszönet. Egyébként az olvadó biztosíték áram tűrését megadják a gyártók? Már mint az egyszeri max és a lüktető csúcsokra gondolok. Ugye itt a terhelés mértéke változó akár 0. Sokféle elnevezéssel lehet találkozni a kismegszakító esetében: automata, kis automata, vonalvédő kapcsoló, biztosíték , biztosító, vezetékvédő kapcsoló és még lehetne sorolni.


Az angol nyelvterületen miniature circuit breaker (MCB) a megnevezése. A kismegszakítók elsődleges feladata, hogy túlterhelés és zárlat. Ezek túlnyomó részben egy adott áramot elviselő, ám a fölötti áramerősség hatására megszakadó - kiolvadó - eszközök.


Ma már beszerezhetők ún. Eléggé riasztó a kép, remélem sokan megijednek. A melegedésre való méretezés összetettebb, mert figyelembe kell venni a huzal hőleadó képességét. Amit a szigetelése és a környezete (hőmérséklet, légáramlás, stb.) határoz meg, és egy részben feltekercselt (kábeldobos hosszabbító) kábel esetén is teljesen más.


A zárlati (be- és ki-) kapcsolóképesség a független áram váltakozó áramú összetevőjének effektív értéke, amelynek előírt feltételek melletti bekapcsolására, a nyitási ideig történő vezetésére és megszakítására a megszakítót tervezték. Milyen kismegszakító kellene? Feszültségesésre való méretezés.


Az egyen- és váltakozó feszültségen történő energiaszállításnál a vezetékek hatásos ellenállásán feszültségesés jön létre. Az épületen belüli különböző jellegű kisfeszültségű elosztóvezetékeken a megengedett, egyben a méretezés alapjául szolgáló feszültségesés. Kismegszakítók pólusszám szerinti csoportosítása. Méretezés KIF hálózatok számára.


A túláramvédelmet a kismegszakító megoldja egy jól méretezett. Védelmek, kapcsolók méretezése különbözõ típusú, teljesítményû. Az első védelmi vonalban levő olvadóbetétek az egészen kicsi, egy vagy legfeljebb két táblasort tartalmazó mini-erőműveknél elmaradhatnak, ugyanis a megfelelő méretezés esetén itt a zárlati áram biztosan nem haladja meg a napelemekre veszélyes mértéket.


Ennél több táblasor esetén azonban szükség van rájuk és nem. Alkalmazási területe. A jelenleg érvényben lévő szabványok szerint minden olyan új építésű elektromos szekrény (kapcsolószekrény) kötelező része, amelyet „A képzetlen személyek által használt és általános használatra szánt, legfeljebb A névleges áramú csatlakozóaljzatok számára” telepítettek. Fi relé A fi relé vagy életvédelmi relé, egy ránézésre hagyományos kismegszakítóra hasonlító elektromos felügyeleti eszköz, mely megvédi a hálózatot és az emberéletet, amennyiben a fázis vezetékben folyó áram eltér a nulla vezetőben folyó áramtól.


Ha a méretezés eredményeként kapott elméletileg szükséges keresztmetszet nem szabványos méretű, akkor a hozzá legközelebb álló nagyobb szabványos keresztmetszetet kell választani megoldásként. Fajlagos ellenállás A különféle anyagok különböző ellenállásúak, ezért szükséges bevezetni a fajlagos ellenállás. Olvassa el figyelmesen ezt az oldalt és ígérem, hogy mire a végére ér, pontosan tudni fogja mire számíthat, ha egy elektromos radiátor vásárlása mellett dönt. Elektromos radiátor vásárlásán gondolkodik?


A napelem kalkulátor segítségével megállapíthatjuk, hogy mekkora napelem rendszerre van szükségünk és megtudhatjuk a kívánt napelem rendszer árát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések