2015. szeptember 9., szerda

Frontérzékenység szédülés

A gyakran visszatérő szédülés hátterében a fronthatások is állhatnak. A hirtelen légköri változások ugyanis még az egészséges szervezetet is megterhelik, a komoly betegségek tüneteit pedig kifejezetten felerősíthetik. A szédülés a fronthatás egyik közismert tünete,. Frontérzékenység ellen tehát mozogj minél többet a szabadban, még rossz idő esetén is!


Megelőzés A kellemetlen következmények elkerülésére egységes recept nincs: mindenki másképp reagál a klímaváltozásra, van, aki a melegre, míg más a hidegre érzékeny. A változó kornak pedig most élem meg minden negatív hatását, de szédülés , émelygés az nincsen.

Egy vérképet valóban érdes lenne nézetni. Szédülés az lehet a frontérzékenység oka is vagy a sok számítógépezés miatt van ( sokat Fifázok ) Szal mi miatt lehet? Ebből a könyvből tanultam meg azt is, hogy a frontérzékenység nem hiszti, hanem valós, létező, az orvostudomány szemszögéből is.


Változhat-e a frontérzékenység különböző évszakokban, vagy ez. Először is fontos , hogy megállapítsa, hogy a fejfájását a front okozza-e. Sajnos manapság rengeteg probléma előjele lehet, amire nem is gondol.


A változó korban lévő nők, az érrendszeri betegségben szenvedők, a cukorbetegek, a kisgyerekek, az év felettiek, a túlsúllyal és immunproblémákkal küzdők különösen érzékenyen reagálnak az időjárás hirtelen változásaira. A frontérzékenység okát a mai napig kutatják, egyes szakemberek szerint a vegetatív idegrendszer zavarára vezethető vissza. Tudományosan lehetetlen biztosan megjósolni, hogy egy adott egyénnél adott fronthatás milyen panaszokat fog.

Az időjárás nagy hatással van szervezetünkre, testünk működésére, így változásai sok problémát okozhatnak. Az érzékenyebbeknek legtöbbször a közérzetük változását észlelik: gyengeségérzés, szédülés , fejfájás lesz úrrá rajtuk, amit hangulatingadozások kísérhetnek. A gyógyszerekkel szemben a gyógyteák nagy előnye, hogy nem csökkentik a koncentrációs képességet, és a természetes hatóanyagaik szervezetünket sem károsítják. Mit lehet kezdeni nagyon erős frontérzékenységgel?


Az a baj hogy már egy ideje nagyon jó szamár vagyok, ergo ha eső lesz napközben, èn azt már reggel kezdődő fejfájassal megérzem. Bár a szédülés nem életkorfüggő, az idősebb korosztályban azért fordul elő gyakrabban, mert a belsőfül vérkeringésének csökkenésével párhuzamosan romlik a működése is. A páciensek otthon végezhető, egyszerű, apró fej- és nyakmozgásokból álló egyensúlyi tornával tudnak javítani az állapotukon. Ha tavasz, akkor változékony időjárás. A természet állandó megújulása, változása gyakran kihat szervezetünkre is.


Azt már azonban kevesebben tudják, hogy nemcsak testi tüneteket (migrént, szívelégtelenséget, reumás fájdalmakat), hanem bizony szellemi, lelki és pszichés nehézségeket is kiválthat a szeszélyes időjárás. Miért károsak az édesítőszerek? Hidegfront-érzékenység.


Az érzékenyebbek legtöbbször a közérzetükön vesznek észre változást: gyengeségérzés, szédülés , fejfájás lesz úrrá rajtuk, melyet hangulatingadozások kísérhetnek. Ennek oka, hogy a test próbál alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, és ehhez hangolja a hormon-és immunrendszert valamint a vérnyomást is. A tónusos fejfájásba is belejátszanak pszichés tényezők, iskolai kudarcok, de akár a frontérzékenység is.


Az ettől szenvedők a tüneteket kevésbé pontosan írják le, ami nem is csoda, hiszen a gyerek azt éli meg, hogy az egész feje fáj. Az emelkedő hőmérséklet és a csökkenő légnyomás hatására csökken a vérnyomás, melynek következtében szédülés , ájulás jelentkezhet. A hangulatunkat is negatívan befolyásolhatja, a meleg front fokozhatja a depressziós tüneteket, ilyenkor több negatív gondolatunk támadhat, mint egyébként.


Alacsony vérnyomásról (hipotónia), akkor beszélünk, ha a szisztolés érték (vérnyomásméréskor a magasabb érték) 1Hgmm alatt van.

A panaszok egy része ugyanolyan, mint a magas vérnyomásnál: fejfájás, szédülés. Ehhez azonban jön még: fáradékonyság, aluszékonyság és frontérzékenység. A hidegfront hatására izgalomba kerül a paraszimpatikus idegrendszer, lassul a légzés és a szívműködés, a vérnyomás csökken, megnyúlik a reflexidő, szédülés , fejfájás, álmosság léphet fel. A gondolkodás nehézkessé válik. Epe-, vese-, gyomorgörcsök jelentkezhetnek.


Gyakoriak a szülésmegindulások is. Hiányzó: gyógyszer frontérzékenység lelki okai frontérzékenység szédülés frontérzékenység kezelése homeopátiával frontérzékenység fejfájás béres antifront vélemény frontérzékenység vérnyomás emelkedés Mások ezeket keresték még A leghatásosabb gyógynövény! Hatásos frontérzékenység ellen a citromfű!


Tegnap este kezdődött. Szúrt, fájt a szívem. MA is volt ilyen, kb óránként-másfél óránként tört rám. Illetve utolsó óra előtt, ebéd szünetben hánytam is, amikor félig megettem a második fogást.


Nem jött ki sok, csak a leveszöldség. Már több éve meglévő problémám a frontérzékenység , ami különböző tüneteket produkál pl. Többféle kivizsgáláson voltam ahol nem találtak semmi komolyabbat, kivéve hogy labilis a vegetatív idegrendszerem.


Ez egy csodálatos kéztartás. A napi rohanásban, amikor megállok egy pillanatra, leülök és ezzel a mudrával percek alatt feltöltődöm, agyilag is regenerálódom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések