2015. szeptember 15., kedd

Fal javítása festés előtt

Fal javítása festés előtt

Ne foglalkozzunk vele, ha nem olyan szép, úgyis a száradást követően, be kell csiszolni és újra kell glettelni, gipszelni. Miután az is megkötött, finom szemcsevastagságú vászonnal csiszoljuk a fal síkjába. Fontos, hogy a közbenső csiszolás és a második glettelés, gipszelés előtt a fentiekben leírt módon.


A megtisztított részeken előbukkannak a fal kisebb-nagyobb repedései, amiket ki kell foltoznunk. A nagyobb réseket tágítsuk ki, majd előkevert habarcsot, vagy nagy vastagságban keményedő, speciális glettanyagot simítsunk a repedésbe. A kisebb hézagok eltüntetéséhez elég a sűrűre kevert glett. A falat a javítás előtt mindig alaposan nedvesítsük be. A frissen vakolt falnak teljesen ki kell száradnia a festés előtt.


Az új fal erősen nedvszívó, épp ezért hígítsa fel az első festékréteget: az előírtnál százalékkal több vizet adjon hozzá. A csillárra húzzon nejlonzacskót, nehogy festék fröccsenjen rá. Csapja le a villanyórát, vagy. Ha pedig a festés eleve rád mara egyenesen kötelező kijavítanod a repedéseket a falon, mielőtt ecsetet ragadsz. Repedések javítása.


Az első és legfontosabb dolog, amit tudnod kell a repedésekről, hogy körülöttük a fal egy része instabil. Ezért mielőtt építeni kezdenél. Ha van azonos színű javító falfesték, akkor a fal portalanítása és lemosása után szinte alig marad nyoma a képnek. Ha ezt egy nagyobb képpel nem lehet eltakarni egy kissé hígított eredeti falfestékkel áthengerelve, a szélek óvatos visszamosásával szinte teljesen eltüntethető. A felesleges képakasztók helyei pedig egy kis gipsszel, vagy glett anyaggal kitöltve, majd a. A festést előkészítő tennivalók egyik legfontosabb része a fal hibáinak javítása , vagyis a glettelés.


Odafigyeléssel és a videóban elhangzott tanácsok megfog. A lécekből azonban még a festés megkezdése előtt kell kialakítanunk a megfelelő fali kereteket, vagy a sarokfedéseket, hogy festéskor már ezeket is befesthessük. E művelet egyszerű ugyan, de pontosságot és jó szemet igényel. Előbb a lécek helyét kell a falra jelölni, majd hozzáfoghatunk a felragasztásukhoz. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást.


A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el. Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal. A fal előkészítése Ha a régi festékrétegeket le kell kaparni, akkor ezt a műveletet a fal alapos átnedvesítése előzze meg.


Ezt egyébként minden átfestés előtt tegyük meg, így eltávolítjuk a felületi szennyeződéseket. A profi festők gyorsak, hatékonyak és olyan technikákat dolgoztak ki, amelye remek eredményekhez vezetnek, miközben a festés egyszerűnek látszik. Minden egyes festő egy picit eltérő módszerrel és igényekkel dolgozik, de a profik mind ismerik a jó festés titkait, mi pedig munka közben nekik segédkezve most összegyűjtöttük ezt a alapvető trükköt. Ennek a folyamatnak a rövid ismertetése következik. A profik, mielőtt nekiállnának falat festeni , kiglettelik a lyukakat és a. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, a profik alapozót használnak a falon festés előtt.


Fal javítása festés előtt

Akár több irányból is, többször háthuzatjuk a glettvassal, de arra figyeljünk, hogy nagyon vastagra ne hizlaljuk fel, mert a lyukból egy dombot fogunk csinálni. Ha repedések vagy kisebb-nagyobb lyukak tarkítják a falat, nem kell azonnal kőművest hívnod. Eláruljuk, hogyan javíthatod ki magad! Fő szempont a saját ízlés, és színvilágunknak megfelelő színválasztás. Szobafestés, házfestés előtt válasszunk megtelelő színt.


Gyerekes családoknál jobb a fehér szín, könnyebb olcsóbb a fal javítása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések