2015. szeptember 1., kedd

Parketta javítása házilag

Második lépés: a parketta fényezése. Ha nincsenek nagyobb karcolások a parkettán, csak épp régi fényét veszítette el, például azáltal, hogy egy nagyobb felülete megkopott, különféle fényezőszerekkel is látványos változást érhetsz el. Kiváló megoldás lehet a parkettaolaj, illetve a parkettaviasz, mely selymes fényt ad a padlónak, ugyanakkor védi, ápolja is. A parketta javítása mindig a felületkezeléstől függ. Az olajos parketta felületet a speciális anyagoknak köszönhetően (műfa, illetve egyéb tömítőanyagok) elegendő a sérülés helyén javítani, így a sérült felület pótlása, illetve korrekciója után az újraolajozással elkészül a javítási.


Svéd ragasztott parketta javítás csak a megfelelő hozzáértéssel oldható meg, természetesen Mi ebben is maximálisan tudunk segíteni kedves ügyfeleinknek.

Mozaik parketta javítás is teljes mértékben kivitelezhető, viszont fontos, hogy vizes bázisú ragasztóba nem rakjuk, csak oldószeres ragasztóba. Eláruljuk, hogyan zajlik a parketta csiszolás házilag. Ha fehér színű padlót szeretnél (márpedig általában azok, akik mostanában parkettafestésre adják a fejüket, azok fehéret szeretnének), akkor jó hírünk van, mert gyakorlatilag szinte már majdnem kész is vagy. Szegezett parketta javítása. A vakpadlóra szegezett hagyományos par­kettajavításának menete szintén a károsodás mértékétől, kiterjedésétől függ.


Kisebb részen károsodott parketta esetén eltávolítjuk a károsodott léceket, majd ezeket újakkal pótoljuk. Amennyiben olyan elemeket. A legáltalánosabb mó hogy az ilyen réseket a parketta felcsiszolása közben, ún.


A második, közepes csiszolatkor keletkező faporból és a majdani védő bevonatot képező lakkból 1:arányú kenhető pasztát kevernek ki, és alapos porszívózást követően ezt a masszát - a kerámia lapok fugázásához hasonlóan.

Az idő azonban ezt a burkolattípust sem kíméli: az évek múlásával a parkettalapok elöregednek, az alattuk lévő alap megsüllye a lapok kiszáradnak, sőt ki is lazulhatnak, a padló pedig nyikorogni, recsegni kezd. A kopott fapadló eredeti ragyogását házilag kevert bútorfénnyel adhatod vissza a legkönnyebben. Hogyan készül a bambusz parketta ? Ehhez keverj alaposan össze két rész olívaolajat és egy rész citromlevet vagy ecetet egy tiszta, szórófejes flakonban, rázd össze, fújd a felületre, majd töröld át.


Különleges faanyag, valamint rendhagyó mintázat vagy antik felület esetén nem javasolt a házilag való kísérletezés. A fapadlók jellemző hibái, károsodásai. Parketta lerakása és javítása , hibák eltüntetése. Ha már nagyon ráférne a felújítás a parkettára, a jó hírünk az, hogy te magad is is feltudod újítani.


Az egyszerűbb laminált parketta nehezebben javítható, de a. Aki nagyon elszánt, és kiterjedtebb karcolásokkal áll szemben, az házilag is megoldhatja a. Karcok , foltok eltüntetése. Hát nem tudom hogy mégis mekkora az a karcolás de olvastam olyan okosságot hogy. Kisebb hibák javítása , olajos és lakkal kezelt parketták csiszolása és lakkozása akár házilag is kivitelezhető! Szóval itt van ez a jó öreg mozaik parketta.


Megsárgulva, megkopva, a ragasztásoknál elválva… őszinte leszek: soha nem kedveltem. Időről időre próbáltam valahogy elfedni, padlószőnyeggel, kis szőnyegekkel, de egyik sem volt igazán nyerő megoldás. Házilag készített fényező világos és sötét fapadlóhoz.


Ilyen esetekben a sérült lap felszedése elég bonyolult, közben több lap is megsérülhet.

A javítás ugyan látható lesz, de nem kell a lapok felszedésével. A szakember általi parkettacsiszolás segíthet visszaadni a burkolat eredeti fényét, mindez azonban jelentős anyagi ráfordítást igényel, amit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések