2016. december 16., péntek

Terméskő lábazat tisztítása

A tél elmúltával vesszük észre igazán, ha homlokzat-, lábazat burkolatunk, kerti közlekedő útjaink, épített kerti berendezéseink elszürkültek, hisz a tavasz közeledtével, a bimbózó virágok láttán, a vidám napsütésben szürke foltokat okoz az összképben. Megválaszolásra váró kérdés a tisztítása , felújítása is. A lábazat általában érintkezik a talajjal, a csapóeső, a talajról, járdáról felcsapódó víz és az ott megülő hó is áztatja, ezért nedvesség- és fagyálló anyagból kell készíteni. A mechanikai védelem különösen az utcai fronton jelentős, hiszen.


A felújítás a lábazat kőzetanyagának megfelelő tisztításával kezdődik. A felületet megtisztíthatjuk kézi száraz vagy nedves keféléssel (ne drótkefével, mert az karcolhatja a követ), vagy magasnyomású vizes tisztítással.

Nagyobb felületű, de nem puha kőzetből készült lábazatnál kérjük ki szakember véleményét. Terméskő tisztítása. A hétvégén itthon letakarítottam a terasz oldalán található terméskövet.


Gondolkoztam rajta, hogy melyik a legjobb módszer a terméskő megtisztítására. Vegyszeres megoldást alkalmazzak, vagy nagynyomású mosót. Ha a zsalugáterek, kapuk, faházak lakkozása, többrétegű festése megrepedezett, csiszolással égetéssel nem lehet teljesen megszabadulni a régi színtől, a megoldás a MOBILSZORO.


HU ott is sikeresen alkalmazható a Dustless Blasting technológia ahol minden más csődöt mon vagy óriási indirekt szennyeződést von maga után. Különböző funkciójú, időtálló, a környezetbe harmonikusan illeszkedő terméskő burkolatokat kínálunk családi házak, lakóparkok, közintézmények részére garanciával. Mohásodás, algásodás, azaz biológiai szennyeződések: A felületeken megtelepedő moha, alga élő organizmusok, melyek teljes és végleges eltávolítása igen nehézkes, hisz a tisztítást követően szabad szemmel nem látható maradékaikból is újranövekedhetnek, ha az életkörülményeik kedvezőek maradnak.

Kültéri kő felületek tisztítása magasnyomású mosóval. A lábazati kövek legyenek fagyállóak, mert így lesz tartós a burkolat. Ezzel a technikával természetes köveket pld mészkővet is tisztítunk cipő nyomok vagy az időjárás viszontagságaitól. Kvarc alapú kő tisztítása. Hagyja üresen a keresés mezőt ha az összes terméket szeretné látni vagy írja be a keresett kifejezést ha egy speciális terméket keres.


Kerámia tisztítása. Ebben a projektben egy elkorhadt gerendatámfal helyére zsalukőből raktak új falat, és azt terméskővel borították. De bizony a lábazatot is kell, vagy kellene hőszigetelni. Ebben az esetben a homlokzati vakolat alsó élén ajánlatos vízorrot képezni, amely elejét veszi az esővíz lábazat és a szigetelés közé jutásának. Bármilyen anyagból készüljön is a lábazat , annak a hátfallal való szilárd kapcsolatát biztosítani kell.


Ezt a korszerű építőipari tapadóhidakkal és az adott. Károsodik a tégla, a beton, vagy a terméskő. De nem csak a falszerkezet károsodik, hanem a beltéri faszerkezetek és a bútorok is.


A problémát fokozhatja a rossz klíma és az elégtelen fűtés is. A salétrom tartós jelenléte kellemetlen, dohos szagot áraszt és az emberi szervezetre is károsan hat. Reumás fájdalom, asztma, allergia, tüdőgyulladás, ízületi fájdalom. Legyen kőhatású burkolt felülete, így nincs akkora költsége, mintha természetes kővel burkolna. Lábazati köveink, falburkoló elemeink tetszés szerint is kivitelezhetők.


Zsalukő lábazat burkolása Delap típusú burkoló lappal flexibilis ragasztóba ágyazva, fugázva.

Delap rendszer: Lábazat komplett delap rendszerrel történő burkolása. A profi festők gyorsak, hatékonyak és olyan technikákat dolgoztak ki, amelye remek eredményekhez vezetnek, miközben a festés egyszerűnek látszik. Minden egyes festő egy picit eltérő módszerrel és igényekkel dolgozik, de a profik mind ismerik a jó festés titkait, mi pedig munka közben nekik segédkezve most összegyűjtöttük ezt a alapvető trükköt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések