2016. december 19., hétfő

Savanyú virágföld készítése

Keverékek készítése , tápanyagellátás. A leírt összetevőkből többféle módon állíthatunk össze a növényeinknek megfelelő földkeverékeket. A fenti választék nem teljes, csak a gyakoribb komponenseket tartalmazza.


Ezeken kívül virágföldek alkotóelemei lehetnek: a fakéreg, szárított moha, gyaluforgács, gyapot stb. Savanyú talajt igénylő növényeket csak akkor tartsunk, ha talajunk pH értéke ezt lehetővé teszi. Ha pedig ilyen talajjal nem rendelkezünk, savanyítsuk kertünk talaját lehetőség szerint.

Amennyiben ez sem lehetséges, akkor ültessük a növényeket konténerbe, amelybe a megfelelő kertészeti talaj kerül. A legtöbb termesztett növény számára a talaj. EZ AZ ELSŐ VIDEOM, TECHNIKAILAG SOKAT JAVÍTOTTAM A TÖBBI VIDEON ,NÉZZÉTEK MERT SOKKAL JOBB MINŐSÉGŰ.


Savanyú talaj jellemzi a hazai földek több mint felét, zömében a Dunántúl nyugati és déli részén jellemző talajtípus. A talajképződés során keletkező lúgos és semleges mállástermékek kilúgozódnak, ezáltal a termőföldben a savtermelő folyamatok kerülnek egyensúlyba. A kerti talaj lehet meszes vagy savanyú , ezt tesztelni lehet ecettel, szódabikarbónával és vörös káposztalével.


H-érték savanyú talaj meszes talaj szódabikarbóna ecet komposzt virágföld. Ez sejthető abból is, hogy sok a gyom. Alapanyagok: Sphagnum moha.

A nagyon olcsó földek esetén előfordulhat, hogy a virágföld. Talaj savanyításra akkor van szükség ha a talaj pH-ja túl magas a növény számára. DIY Brick Rocket Stove - Cooking Without Power - Duration: 24:08. Aztán ott van még a kontroll, hogy milyenre állitottuk be. A ph mérők sem olcsó mulatságok, még a papir alapúak sem, bár vöröskáposzta levéből is lehet indikátort gyártani, csak kérdés, hogy megéri-e a sok macera.


Mégis ehhez ragaszkodva, a keresőbe begépelve, hogy savanyú virágföld előállitása lesznek receptúrák. Ez a típusú tőzeg jó rostos szerkezetű, kémhatása is megfelelő (gyengén savanyú ), mintegy tápanyag raktárként működik, és a növény szükségleteinek megfelelően válnak le róla a tápanyagok. Másrészt viszont hamar lebomlik, és, ha ez megtörténik, romlik a talaj vízvezető képessége és csökken a légáteresztő.


A virágföld típusa mindenképpen az egyik lényeges tényező, mely növényeink fejlődésének, hosszú és egészséges életének egyik alapfeltétele. A virágföldeket három alapvető kategóriába sorolják, melyek pH értékük szerint lehetnek savanyú , semleges, és lúgos kémhatásúak. Az ország másik legnagyobb tőzegtelepei Zala megyében vannak.


A természetvédők szerint a jelenlegi, fokozott kitermelés következtében a térségben. Az általános jelölés szerint az A típusú virágföldek mind savanyú. Ilyen földet szeret a muskátli, a legtöbb balkonnövény, leander , egyes. BIO savanyú virágföld liter termékünkhöz most 2. Ft-os kedvező áron juthat hozzá. A” típusú virágföld : savanyú termesztő közeget igénylő növények.


A gyepfüvek nem kedvelik a vizes talajt, illetve a talajban feltellett nedvesség.

Másutt savanyú tőzeg és fenyőfakéreg hozzáadásával lehet savanyítani a talajt. Az áfonya finom bojtgyökérzete több gyökérgombával. A Leier virágföld világos, semleges tőzeg és élőkomposzt arányos keveréke. A növények fejlődéséhez. A florárium – vagy más néven palackkert – elkészítését egy alapos tervezéssel kezdd.


Egy okosan kigondolt remekmű sokáig díszíteni fogja otthonodat. Ellenben egy összecsapott alkotás gyors halálra van ítélve. Tehát a nem túl savanyú és nem meszes virágföld. Kiváló minőségű általános virágföldre az a jellemző, hogy nagyon jó víz- és levegőtartó szerkezetű, gyengén savanyú 6. H-jú, a növények számára jó vízgazdálkodást és folyamatos tápanyagfelvételt biztosít.


A kémhatásnak azért van nagy jelentősége a kertészeti termelésben, mert a növények bizonyos pH értékű talajokon működnek csak jól. A talaj tulajdonságainak vizsgálata alapján biztosítjuk a termesztett növények tápanyag igényeit. Minket bármikor megtalálsz, ha kérdésed van, inspirációra vágysz vagy tudni szeretné mi zajlik körülötted. Az átérzi a mindennapjaidat, mert valódi nők, férfiak, testvérek, barátok készítik.


FLORASCA BIO virágföldeket Vásárlóink legnagyobb megelégedésére. Florasca BIO virágföldek. Ez a termékcsalád Magyarország legrégebben létesült üzemében készül hansági tőzegből a “néhai” Kertészeti Egyetem kiváló tanárainak kutatási eredményei alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések