2016. december 21., szerda

Radiátor alul hideg

Miért hideg a radiátorok alja? Cirko falikazánom van,azt értem ,ha levegős akkor a teteje hideg , már az összesen kinyitottam a kilevegőztetőt egyik sem volt levegős, egyből víz jött. Viszont mindegyik radiátor teteje rendesen forró,az alja meg csak langyos.


A többi radiátornak a negyede forró,a felénél meleg,az alja pedig éppen cak. Az a kevés víz pedig könnyen lehűl a radiátor felső részén, alul már hideg lesz a. Mivel a levegő felfelé száll, az emeleti radiátorokkal gyakrabban lehet baj, mint a.

A felül hideg , alul meleg fűtőtest arra utal, hogy a rendszert légteleníteni kell. Tartson a szerszámosládában egy légtelenítőkulcsot – a rézből készült erősebb, mint az alumínium -, amellyel könnyűszerrel megnyithatja. Azóta van is fűtés, viszont az alsó szinten a nappaliban lévő nagy radiátor vagy egyáltalán nem fűt, vagy csak langyos a teteje, az alja hideg.


Minden radiátor légtelenítve van, naponta ellenőrzöm is. Azt már próbáltam, hogy elzártam az összes radit, és akkor működött! De amint a többit kinyitottam, újra hideg lett.


Biztos volt már ilyen kérdés, de nincs idegem mind végigbogarászni. Szóval kis lakásomban 6db radiátor van, cirkó falikazán (sanuer duval) az összes radiátor alja hideg. A kazán rendben augusztusban volt karban tartás.

Vagy a hideg radiátornál a csapot elzárni felül,és a rácsatlakozó hollandit meglazitani,igy a viz kinyomja a levegőt. De hát ehhez szerszámok is kellenek,és szaktudás is. Meg kell nézni, hogy amikor hideg a radiátor , és a radiátor szelepet megnyitja, a radiátor fentről melegszik lefelé, vagy alulról felfelé, egy helyen találkoztunk már ilyennel, de akkor a komplett felső szint nem fűtőt rendesen, a két szint közti födémben felcserélték a vezetékeket!


A teteje langyos, az alja hideg. Ha ez egy otthoni f. Nem levegős, a szivattyút próbáltam mindegyik fokozatban (3)! A szoba hőmérsékletét ellenőrizzük egy szobahőmérővel, így az első lehetőséget mindjárt kizárhatjuk vagy megerősíthetjük.


Ilyenkor a fentebb olvasható eljárást kell alkalmazni és a probléma meg van oldva. A radiátor alul hideg ? Azonban, ha a radiátor alul hideg , akkor arra lehet gyanakodni, hogy a fűtőtestben a víz eliszaposodott. Az iszaposodást általában a korrózió.


Mindenekelőtt, ha hideg egy radiátor , akkor ellenőrizzük, hogy a több helyiségben működik-e a fűtés rendesen, és csak helyi hibáról van-e szó, vagy az egész lakásban leállt a rendszer. Ilyenkor természetesen a további teendők tekintetében nagyon nem mindegy, hogy panellakásban lakunk, vagy családi házban, hiszen csak a. Az alul hideg , de felül meleg fűtőtestben a víz valószínűleg eliszaposodott. A dugulás megszüntetéséhez vegye le a radiátort, vigye ki a szabadba és öntözőcsővel alaposan mossa át, majd szárítsa meg. Teljesen hideg , miközben a fűtéscső forró, vagy felül meleg és alul hideg , esetleg egyenletesen meleg, de mégsem fűt rendesen?


Alul -, vagy túlméretezett hőleadók. Jó tudni, hogy ha az összes helyiségben hideg van, akkor feltehetően a kazán van alulméretezve. Az áramlás folytonos.

Abban az esetben, ha a radiátort a nyílászáróval szemközti falra szerelik fel kedvezőtlen folyamatok zajlódnak le. Az ablak résein beáramló hideg levegő lefelé áramlik és a szemközti falon el­helyezett radiátor felé „folyik” (3. ábra). Ahogy előbb írták a visszatérő szelepnél fojtani kellene a szelepet a többi radiátornál. Lehet, hogy rosszul van bekötve a radiátor.


Sokan úgy vannak vele, hogy a radiátor csak egy szükséges rossz a lakásban. Nem lehet nélküle meglenni, de azon kívül, hogy télen meleget a nem is lehet vele igazán mit kezdeni. A felújítások, átrendezések során pedig a legtöbb esetben útban van.


A fűtés mechanizmusa abban rejlik, hogy a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló bordákon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések