2018. április 30., hétfő

Rhode island (tyúk)

A fehér rhode island egynyolcad részben fehér wyandotte, háromnyolcad részben fogolyszínű cochin és négynyolcad fehér leghorn. A cochintól örökölte méretét, a wyandotte-tól a test zömökségét a leghorntól virgon természetét. Súlyban és egyéb tulajdonságaiban éppen olyan, mint a vörös rhode island.


Rhode island (tyúk)

It is the smallest U. Még egy kép jelentése Kérjük, jelentse a sértő képet. Rhode_Island_Red_cock 2C_cropped. Ezen fajta csirkék nagyon gyakran használatosak a különböző keresztek tenyésztésére. A rhode island a házityúk Észak-Amerikában kitenyésztett, Magyarországon is.


A magyar tyúkfajtákon kívül érdemes a rhode island (rodejlend). Az USA-ban a rhode island red fajtából kiindulva, fajtán belüli szelekcióval tenyésztették ki. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal.


New Hampshire tyúk. What the USA’s smallest state lacks in size, it makes up for in cultural richness and natural beauty. Moving inlan this. With that being sai there is always room for variety amongst the breed and individual birds. Az egyszerűség mellett ezek a rétegek magas termelékenységet és kiváló betegségállóságot mutatnak.


He is far from pushy and extremely calm and docile. A mai állományok természetesen eltérnek a magyar tyúk ősi változataitól, azonban reményeink szerint még sokáig hordozzák azok tulajdonságait. Kifejezetten kettos hasznosítású tyúkfajta. A tyúkok testtömege éves korban 4- kg, a kakasoké 2- kg.


Használt és új mezőgazdasági gépek, traktorok, kombájnok, talajművelő eszközök, szőlészeti és kertészeti gépek gazdáktól és kereskedőktől. A világon szinte mindenütt elterjedt. A parlagi állományok leváltását ezzel a fajtával oldották meg Európa számos országában.


Nemcsak a tojóhibrid elõállításban, hanem a húshibrideknél, főképpen. Az őshonosként védett, régi magyar tyúkfajták mai állományai már eléggé eltérnek a magyar tyúk ősi változataitól, de a. Baromfi, haszongalamb. Bogenfürst Ferenc, dr. Nem tudnánk gazdaságosan fenntartani őket, illetve kihasználni azt a képességüket, amire kitenyésztve lettek. Házkörüli tartásra kimondottan kettős hasznosítású fajták az alkalmasak.


A múlt század közepén tenyésztették ki az Amerikai Egyesült Államokban. Vörös – A kakas egyenletesen, fényes vörös, de nem „ rhode island vörös”, az aljtollazat is vörös. A fekete farok engedélyezett, de nem zöldes fénnyel, hanem bíborvörös árnyalattal.


A tyúk egyenletes, fényes vörös, de nem „ rhode island vörös”. Sárga – A kakas és tyúk is egyenletesen aranysárga. Jelmondata: Hope (angol) - Remény. Az eredeti brit kolónia közül elsőként kiáltotta ki függetlenségét.


Keresek nagytestű ( tyúk kg feletti) búbos, kopasznyakú, szakállas és egyéb különleges háztáji tyúkoktól származó tojást, valamint vegyes színű óriás orpington, óriás cochin, jersey, óriás német lazac, óriás indiai harcos és egyéb nagytestű díszbaromfi, vagy ezek bármilyen keverékétől származó tojást. The Welsummer or Welsumer is a Dutch breed of domestic chicken. It originates in the small village of Welsum, in the eastern Netherlands.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések