2018. április 3., kedd

Aluminium vezeték összekötése rézzel

A villanyórától az elosztótábláig tömör alu vezeték megy. Most áthelyezem az elosztótáblát és oda már hajlékony es rézzel mennék Ha egy fővezetéki. Mivel a rézkábellel egyszerûbb és biztonságosabb szerelni, ezért az alu – ill. Alu és réz vezeték összekötése nem mehet csak akárhogyan ezt tudom. Sokan anyagiak miatt nem tudják az egész lakás aluminium vezetékét rézre cserélni és ezért kénytelen össze kötni az ember.


A legáltalánosabb mód a vezetékek összekötése a terminálblokkon keresztül.

Aluminium és réz vezetékek összekötésére van-e elfogadott. Ezért tilos alumíniumvezetéket. Wago-ra gondoltam, hogy azzal összekötöm.


Alu vezetéket rézzel nem szabad összekötni azt tudom. De mi a helyzet akkor, ha pl csokival van összekötve réz és alu ? Magyarországon már nem használják új szereléshez az alumínium vezetékeket mmalatt. Tömör alu vezeték összekötése hajlékony rézzel hogyan csináljam?


Azonban az ő választékukban a 773-as típus az ami max.

Még nem szereltem le a bizt. Kérdés, hogy ez a paszta. A cikkben bemutatott elektromos eredetű tűzesetnek az is lehetne a címe, hogy: nincs új a nap alatt! Ez a latin szállóige lefedi azt a tűzesetet, pontosabban az eset kialakulásához vezető folyamatot, amely egy Fejér megyei községben, Fehérvárcsurgón történt.


Az életünk minden területén jelenlévő elektromos energia számtalan szolgálatot tesz nekünk. Szinte már észre sem vesszük a jelenlétét, nem úgy, ha szünetel a szolgáltatás. Automatikusan nyúlunk a kapcsolókhoz: legyen világos, legyen hűvös vagy éppen meleg, azonnal kapcsolódjunk az információs szupersztrádákhoz, és a felsorolás szinte végtelen lehetne. Válaszok a kérdésre.


A kérdező kommentje: A WAGO jó megoldás, de énis rézvezetéknél használtam csak eddig, alunál nembiztos hogy megfogja, bár jópár Newtont rányom a vezetékre, mégis az alu vezetéknek a nagy ellenállása miatt nagyobb a hőtágulása is, és tönkreteszi a WAGO-t egy villanyszerelő szerint. Ugyanis az aluminium vezeték tud olyat csinálni, hogy a kötésnél melegszik először, majd onnan kezdve szépen végigég a szigetelés a dróton. Elég hosszan le tud égni, mielőtt levágja a biztit (talán nincs elég nagy áram, és az elégett műanyag is szigetel). Téglafalban, rendes csőben menő vezetéknél ebből nem lesz gon csak annyi, hogy elmegy az áram a vezeték.


Previene la oxidación en el punto de contacto. A, Gazdafi Electronic Villamossági Kis és Nagykereskedés. Sokat hallani arról, hogy az alumínium vezeték rossz, azt mindenképpen cserélni kell.


Wago vezetékösszekötő terhelése. Megnyugtatásul, az alumínium remek vezetőképességgel rendelkező anyag, így ha védőcsőben található, és keresztmetszete is megfelelő, a villanyszerelők szerint nem feltétlenül kell cserélni. Ez a folyamat is öngerjesztő, egyre gyorsuló.

Kijavítottam a topik címét mert az UTP kábel nem volt igazán beszédes. Az alumínium hátránya a rézvezetékhez. Alumínium vezeték alkalmazása esetén a WAGO összekötők esetén Alu-Plus kontaktpasztát kell használni!


Nálunk, a Cégnél létezik egy Alusolnak nevezett forrasztóón-szerû anyag, amivel az alut kiválóan lehet forrasztani. Ugyanúgy használo mint a forrasztóónt, csak futja az alut. Szerintem, egy jó forrasztás, leszigetelve, mehetne akár a csempe alá is. Azért, én a legközelebbi, jól hozzáférhetõ dobozig.


Ez meghatározza a kötőelem méretét és az alkalmazott belső fémérintkezők áramtűrését. A rugós elemnek köszönhetően nem egy fixen megadott vezeték -keresztmetszethez készítik, hanem általában egy méret-tartományt jelöl meg a gyártó, amely vezetékméretek csatlakoztatása esetén még megfelelő kötés jön létre. A táblázatban a vezetékek terhelhetôsége hároA, B és C terhelési csoportban van megadva.


Az alapterhelés °C környezeti hômérsékleten értendô, egymás mellett legfeljebb három vezeték van és mm-es környezetben védőcső, vezetékcsatorna, kábel, kábelszerű vezeték nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések