2018. április 13., péntek

Laminált parketta felszedése

Laminált padló felszedése munkafázisban: 1. Készíts egy gyors alaprajzot: Ha egyetlen egyszerű helyiségben kell felszedned a laminált padlót, amit viszonylag rövid időn belül vissza is fogsz tenni, akkor erre a lépésre nem feltétlen van szükséged. Az alaprajz csak biztonság kedvéért kell. Rajzold fel a helyiségek.


A laminált parkettát az OSB lapra fektettük rá.

A vakpadlót ugyanis OSB lapból készítettük, ami teljesen egyenes sík felületet adott a laminált parketta számára. Első látásra jó ötletnek tűnhet felszedni a laminált padlót, és kicserélni a sérült elemet. Ilyenkor viszont számolni kell azzal, hogy a felszedéskor jó néhány lap sérülni fog az erős kötés miatt, amiket majd szintén le kell cserélni. A vágáshoz nem kell centimétert használni, hogy pontosak legyünk.


A második elem hozzápattintódik az elsőhöz, így csak annyi dolgunk. Ez nagy munka de, megéri, mert ha pl. Ezért az ilyen már kritikus állapotú régi parketta teljes felszedése és szakszerű ismételt lerakása a jó megoldás.

A hagyományos parketta felszedése nélkül, speciális ragasztó alá injektálása, az egész szerkezetét meg ragasztja, meg szűnik a mozgás, és nyikorgás. Ajzat betonon lévő parketta átrakása oldószeres ragasztóba rakva, csiszolva lakkozva. Ilyen esetekben a sérült lap felszedése elég bonyolult, közben több lap is megsérülhet.


A javítás ugyan látható lesz, de nem kell a lapok felszedésével. A normál használatra szánt laminált padló minimum mm vastag és legalább 31-es kopásállósági mutatóval rendelkezik! Bár a laminált parketta méretre vágása és lefektetése nem a felújítás legkönnyebb része, azonban bele lehet szeretni a laminált padló. Az új parketta lerakása előtt a régi parketta felszedése.


Vannak ugyan más alternatívák a padló átalakítására, mint például régi parketta felszedése és szalagparketta vagy. A lakásom szobáiban laminált parketta van lefektetve. Az alatta lévő aljzat viszont elkezdett porladó, ezért sok helyen recseg. A parketta még jó állapotú. A kérdésem az lenne, hogy fel lehet-e szedni a laminált parkettát úgy , hogy aljzatkiegyenlítés után visszarakom a régi parkettát?


A válaszokat előre is köszönöm. Szinte minden lakberendező úgy véli, hogy a laminált parketta segítségével még a legkülönlegesebb ötleteket is meg lehet valósítani. A padlószőnyegre sajnos ez egyre inkább nem igaz.


Kiszáradást követően fektethető a parketta.

Ha a fa parketta felszedése mellett döntünk, abban az esetben egyenes beton aljzat kialakítására kell törekednünk. Ha beton volt a parketta alatt, akkor a kátrányt fel kell csiszolni, drótkefézni. Nem szaba hogy éles, rücskös felület maradjon a betonon, mert a laminált padló. MIT KELL TUDNI A PARKETTA FELÚJÍTÁSRÓL, JAVÍTÁSRÓL?


Ha kell, az aljzatot is meg kell vizsgálni. Parketta felújítása. A legtöbb hiba ugyanis ide vezethető vissza.


Lehet szó elöregedő, rossz betonról, elkorhadt, szuvas párnafákról, nedvesedésről, stb. Vegye figyelembe, hogy ez a laminált padló nem alkalmas nedves helyiségek, mint pl. Kérjük, a parketta lerakása előtt órán keresztül tárolja a csomagokat olyan hőmérsékleti viszonyok között, amilyenek a lerakáskor is lesznek. Tulajdonképpen a munka folyamata megegyezik a laminált parketta készítésének folyamatával, a különbség annyi, hogy itt függőleges felületre dolgozunk, ahova ragasztanunk kell.


A ragasztás pontonként történik, a parketta több pontjára juttatva építési ragasztót. Ez az anyag a kötés után is egy bizonyos mértékig. LED-es világítás Nincs, aki elkészítse? Már sikerült kiválasztani, vagy már meg is van a megfelelő parketta , laminált padló, de még nincs aki ezt szakszerűen le is fektesse?


Ezzel sincs akadály, hiszen kimondottan meleg burkoló szakcsapatunkra teljes mértékben számíthat, csak úgy. Csaphornyos parketta , bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ezért a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem ránk bízza, mert csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra! Egy éve mesterek lerakták a laminált padlót katasztrofális módon. Megkajáltattak, hogy az 5mm-es szigetelő anyag kiegyenlíti az aljzatot és semmi szükség aljzatkiegyenlítőre.


Mondanom sem kell, hogy borzasztó ahogy hajlik és az illesztéseknél szétesik a padló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések