2015. december 2., szerda

Tyúkudvar kialakítása

Helyük kialakítása tenyészetünkben hagyományos tyúkudvar jellegű,. Az így kialakított életközösségben érvényesülnie kell a tápanyag. Ezt követően nehéz volt (ill. inkább lehetetlen) a zárt tyúkudvarban tartani. Falusi szálláshelyfejlesztése, kialakítása , felújítása, bővítése. Vasárnapi tyúkudvar -névadók.


Pár szót írok a funkciókról is. A harminckét négyzetméteres tyúkudvar két részre oszlik. A nagyobb részben tíz tojó tyúk él egy kakas gondoskodásával, a kisebbikben laknak a pici csirkék. Csak hogy ne bántsák őket a nagyok. Az ő alvóhelyük hátul van.


A központi középső ólban alszanak a tojó tyúkok, a kihúzható. Megvallom a neten megtalált remek tyúkudvar blogod adta meg a végső lökést ahhoz a tervhez, ami anno a Ft-os tojás megérkezésével - tehát már jó régen kezdett motoszkálni a fejemben. Ma végre sikerült befejeznünk a tyúkudvar kerítését, még palántázni is. A hét nagy projektje kerítés készítés a tyúkól elé, hogy zöldet is frissen. Ha az otthon maradt ember megtanulja a házi szappan készítés rejtelmeit,.


A haszonkert mellett kell még egy gyümölcsös és egy tyúkudvar. A telken találhatóak használható melléképületek, valamint lekerített tyúkudvar. Helyiség, Méret (m ), Padló, Fal.


Konyha, 1 Járólap, kőburkolat. Nem csak szépek, hanem hasznosak is. Nyár óta nevelgetjük őket és azóta nem vásárolunk előrecsomagolt húst és végre a Gyerekek is megismerkedhettek a liba-, kacsa-, néma (pézsma) kacsa-, gyöngytyúk húsának az ízével, mert eddig megfizethetetlen volt és megismerték a kukoricán nevelt csirke-, tyúk- és a pulyka igazi ízét.


Ház, udvar, tyúkudvar , kert, rét, Galya patak. A lakótelep építése miatt elvették, de végül ezt, és a mellette álló néhány épületet nem bontották. A feltaláló tulajdonos egyedi építési technológiájának köszönhetően a ház alacsony. A telek hátsó felében bio- konyhakert, lekerített tyúkudvar.


A pulyka már méreténél fogva sem való a kertbe. Inkább tanyára, legelőre való. Egy-két pulykát nevelgetni elég körülményes.


Ma már számtalan esetben bebizonyosodott, nagyanyáink, dédanyáink okosabbak, bölcsebbek voltak nálunk. Birtokában voltak egy olyan ősi tudásnak, ami mára elveszett. Legyen szó sütésről, főzésről, háztartásról, gyereknevelésről vagy a kertről, nagyanyáink tudták, hogyan csinálják jól.


Ha volt kert, akkor volt díszkert, haszonkert és tyúkudvar. Mert a kertbe tyúk. Utóbbi az olyan hosszúfarkú fajtáknak optimális, mint a yokohama, vagy a szumátrai. Egy ilyenbe 3-juh befért, és ha lelegelték a ketrecük alatt a füvet, fejükkel kicsit arrább tolták a ketrecüket a friss fűre.


Ez is hasonló megoldás azzal, csak a tyúkudvar lakói maguktól nem tudják majd áthelyezni a ketrecet. Legjobb, ha baromfiház fából készül, a rácsozat pedig műanyaggal bevont drótháló. De sajnos a tyúkfajták nagy többségét már teljesen elrontották a kiállításra hajtó tenyésztők.


Legtöbbje nem tudja azokat a paramétereket amiket még a fajta kialakítása bejegyzése során tudtak. Talán a fenti fajta még elmegy, mert jól tojnak még mindig. De én inkább javaslom neked a kettős hasznosítású hibrideket. A lámpatestek kialakítása olyan legyen, hogy aktív részeit ne lehessen.


Biztonsági követelmények és igazolásuk. Vázolja fel és nevezze meg az emelőmű részeit! Miben különbözik az emelővillás targonca és a szállítótargonca?


A targoncák egyik típusa a gépi emelővillás targonca, melynek segítségével. Nagy nehezen elrángattam a családot a monori börzére, ahol vettünk is öt darab tanyasi keverék tyúkot és egy kakast. Nagy élmény volt számomra mind a helyük kialakítása , mind pedig a jószágok új helyükre telepítése.


A kinti kifutójuk teljesen fedett a fölé tornyosuló hatalmas. Jelenleg nyolc tyúkot tartunk egy kakassal. Területi víz visszatartást szolgáló vízi létesítmények kialakítása , fejlesztése, a mélyfekvésű, vízvisszatartásra alkalmas területeken.


Családbarát szolgáltatások: Gyermek étlap (színezővel), etetőszékek, gyerekjátszó a vendégtér mellet, közel a szülőkhöz, baba - mama sarok (diszkrét pelenkázó, szoptató helyiség), babakocsival is akadálytalanul megközelíthető vendégtér, tyúkudvar és zöldségeskert a felső udvarban, ahol a gyerekek kedvükre. A szellem égtájain TARTALOM. Száz év kaland (Erdély magyar irodalmáról) Elődök nyomában – Kortársak közelében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések