2015. december 23., szerda

Edes kiflicskek

Kategória: édes kifli. Legnépszerűbb receptek: Ezt ették régen a földművelő parasztok, Túrós töltött kifli, Diós kifli nagynéni módra, Omlós lekváros. Nem tudo mivel kínáld a locsolókat?


Válogass csudaszép kiflireceptjeink közül! Edó Hobbym a sütés-főzés, és ez egyben a munkám is. Mivel nagyon hízékony vaggyok, és különféle betegségekre hajlamos, elsősorban egészséges ételeket készítek, mert szeretnék mindent megtenni a magam, és a családom egészsége érdekében.

Amint tapasztaltuk,a jó minőségű táplálék képes sokféle betegségtől megóvni, ha ügyesen használjuk. A diós és a gesztenyés kiflicskék nagyon finomak és nem is nehéz elkészíteni. A lisztet megszitáljuk, egy tálba tesszük. Jól összedolgozzuk, majd fóliába téve órára hideg helyre tesszük.


A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel. Nagyon finom kis sörkorcsolyák és abszolút kívánják az italozást is!


Szofika a konyhában blogján találtam a receptet, azonnal megtetszett.

A langyos tejet elkavarjuk a cukorral és az élesztővel, majd meleg helyre téve felfuttatjuk. Add hozzá a többi hozzávalót: a diót, a vaníliás cukrot, a kanál porcukrot. Hozzáadjuk a többi összetevőt és tésztává gyúrjuk. Dolgozd össze a tésztát kézzel. Ha úgy érze hogy kicsit darabos, add hozzá a tejfölt és ismét dolgozd össze.


A hókifli egy igazi ünnepi klasszikus, aki beleharap, automatikusan dúdolni kezdi, hogy “Mennyből az angyal”… álljunk hát neki, teremtsünk karácsonyi hangulatot ezzel az egyszerű, finom, kiadós és olcsó desszerttel. Gyerekkori kedvenc a Cukros kifli, amit jó pár éve már magam készítek el. Ennek a videónak a segítségével Te is könnyedén megsütheted ezt az egyszerű, de nagyon finom édes kiflit. Azért nem írtam méretet, mert ln a nagy gáztepsi hátán sütöm. Hát eszembe jutott!


Nagyjából mindig egyforma méretre tudok nyújtani minden lapot, ha meg nem, akkor puhulás után úgyis levágom a széleket. Elkészítése: A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet.


Remek csokimáz, ami könnyen elkészíthető, mindenféle süteményt be lehet vonni vele! Hozzávalók: dkg kakaó, dkg cukor, dl víz, dkg vaj. A tűzről levéve gyorsan belekeverjük a vajat. Ez az a hely, kedves Olvasó, ahol létezik tíz perc alatt fánk és pizzatészta, ahol a lángos nem szívja meg magát olajjal, a mézeskalács rögtön pihe-puha, és pihentetés nélkül süthető, a smarni nem ragad le, a palacsinta kicsusszan a serpenyőből, a húsleves pedig kristálytisztán gyöngyözik.


Majd a golyócskák másik felével is megismételjük a folyamatot, csak diós tölteléket töltünk.

Ezeket a kifliket félhold formára formázzuk. Fedezd fel elucza Édes aprósütemények nevű tábláját a Pinteresten. További ötletek a következővel kapcsolatban: Aprósütemény, Sütemények és Desszertek.


A kekszes dobozok egyik legcsinosabb, legfinomabb darabja! A teasütemények egyik legfinomabbja, olyan igazán csésze mellé való, mind küllemben, mind a az omlósságával, csokiba mártott kis csücskeivel, a porcukorral, a vajas ízével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések