2015. december 23., szerda

Kerti pince építése

A legtöbb kerti pince két szellőzővel rendelkezik – az egyiken a friss levegő áramlik be, a másikon pedig az elhasznált levegő távozik. Kerti pincék típusai. A kerti pincékért nem feltétlenül kell feltúrnod az egész udvart vagy kertet.


Egy nem használt, vagy félkész alagsor tökéletes egy kerti pince kialakítására. Ezzel a videóval szeretnék segítséget nyújtani, ötletet adni , ha pince építésre szántad el magad.

A pince lehet a házunk alatt vagy a ház mellett. Egy boros pince , de akár zöldség gyümölcs tároló pince napjainkban is hasznos és divatos. Közforgalom elől elzárt, telken belüli áteresz, bejáró-, átjáró-híd építése. Közterületen, filmforgatás hoz kapcsolódó építmény létesítése. Vass-Villa Vendégház pincéjének építése Szekszárdon.


A jó pincében a hőmérséklet soha sem megy fagypont alá, és a pince nyáron sem melegszik fel. Keller, Weinkeller, Kellerbau.

Egy szabályszerűen, mai technológiával szigetelt pince páratartalma nem emelkedik százalék fölé. Ez a technológia jó alkalmazását bizonyítja, ám a tárolt terményeknek esetenként ennél több párárra van, vagy lenne szüksége. A beépített téglák között látszódó feketés, barnás téglák kémény bontásából származnak, ezeket inkább nem kellett volna beépíteni, vagy ha nem volt más megoldás, legalább úgy kellett volna fordítani, hogy a kormos fele a nem látszó oldalon legyen. Ft-ért vagy használt ház vásárlás ugyanennyiért 100nm és 70-es években épített?


Egy kb 1malsó épület (két garázs, műhely, hatalmas terasz, klubb helység, kamra, kazán) meg építése mennyibe kerülhet? Ha telked történetesen egy hegy- vagy domboldalon helyezkedik el, akkor akár ezt is felhasználhatod egy kerti pince kialakításához. Persze akár saját dombot is építhetsz kertedben erre a célra. Régen a pince és a padlás egyaránt a terménytárolás helyszínei voltak,. Ezért a pinceépítés alapja: a jó szigetelés.


Budaörsön, hegyoldalban egy 6×(48m2) méretű, utcáról abszolút nem látható, teljesen földbe süllyesztett “pincét” szeretnénk, aminek van. A magánhasználatú kerti víz-, fürdőmedence, kerti tó építése. A telek természetes terepszintjének építési tevékenységgel összefüggő, m-nél nem nagyobb mértékű, végleges jellegű megváltoztatása. Akadá­lyozza meg a kerti lépcső mohosodását, mert nagyon csúszóssá válhat, ha vizes lesz. E célra valamilyen bolti forgalomban kapható növényirtót hasz­náljon.


A fagerendából készült lépcső csúszósságát a fokok járófelületére szögelt sűrű szemű, finom dróthálóval csökkentheti.

Pince építése saját kezűleg Szakértőnk elmondja, miért érdemes kerti pincét létrehoznunk, és lépésről lépésre mutatja meg a kerti pince építésének. Eljött az idő, hogy beszámoljak egy tavaly kezdett munkáról, nevezetesen a pince építéséről. A kerti tó kialakítását befejezhetjük úgy, hogy körben szilárd burkolat ot készítünk, vagy a tófólia széleit kövek, kisebb-nagyobb sziklák, apró kavicsok alá rejtjük.


Eléggé unom az olyan dolgokat ahol hajolgatni kell és állandóan beverem a fejemet. Szóval nagyjából 2xméter az alapterülete és a magassága is ilyesmi. A falazás amúgy jó móka volt, csak a habarcskeverés volt kellemetlen feladat. Az elmúlt évben, a koi pontyos kerti dísztavak építése rendkívül népszerűvé vált.


Egy szakszerűen összeállított és gondosan telepített kerti tó, ahol a színpompás halak a kristálytiszta vízben kecsesen úszkálva időnként kidugják fejüket a vízből, hogy gazdájuknak akár a tenyeréből is elvegyék a feléjük nyújtott táplálékot, nos ez valóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések