2015. december 8., kedd

Régi járólap felszedése

Ha már elkopott, elhasználódott járólapunk, esetleg meguntuk, akkor van egy jó hírünk, nem feltétlenül kell újat vásárolnunk. Az alábbi technikával akár saját kezűleg, egyedi és szép burkolatot készíthetünk. Járólap bontása, felszedése gyorsan, hatékonyan Contec Bull burkolatbontó géppel. Párom azt mondta, hogy vésni kell!


Neki nem fűlik hozzá a foga! De nekem meg nem tetszik a régi járólap és másikat akarok majd!

Smooth Pulls Cold Glue and Traditional PDR Glue Pulling Tutorial - Duration: 13:14. Nézzük, hogyan fogjunk hozzá! A első lépést az ábrán láthatjuk, azaz a környező csempéket ragasszuk le festő ragasztó szalaggal, annak érdekében, hogy a további sérülésektől megóvjuk a munkánk során a felületet.


A törött járólap körüli fugákat hagyjuk szabadon, mivel azokat el kell távolítanunk. Idén nyáron újra szeretnénk járó lapozni a nappalit. A mostani járólap stabilan áll, így nem szednénk fel hanem arra menne az új.


Szint emelkedés nem okoz problémát. A kérdés az lenne hogy a régi járólapra tehetünk-e 2-cm-es lépés álló szigetelő lapokat és arra kerülne az új járólap.

A régi járólap alatti aljzatot sokak által csak „misungnak” nevezett anyaggal borították, ami egy vakolathoz hasonló nem túl tartós, könnyen porladó keverék. A járólap felvésése során ez az anyag szinte mindenhol fellazult és megrepedezett, olyannyira, hogy bizonyos helyeken kézzel könnyedén fel tudtuk szedni és darabokra törni, mint egy omlós kekszet. Járólap cseréjekor le kell vésni a régi csemperagasztót? Szeretném a fürdőben kicserélni a járólapot.


Már fölszedtem a régi járólapot, de még ott van alatt a régi csempe ragasztó. Ezt is le kell vésni, mint mikor csempét cserél az ember? Azért nem vagyok benne biztos, mert nagyon szép, sima, egyenletes a felület. A fürdő és a konyha csempézését és a járólapozását hajtottunk végre az elmúlt napokban egy megfelelő hozzá állású mesterrel együtt.


A sorozatban taglalt méretezéssel, mennyiséggel, színnel és csempe és járólap fajta kiválasztással kapcsolatos tanácsaikat megfelelően hasznosítottunk. A csempék és járólapok egy konkrét típuson belül is több gyártósoron készülnek. Fürdőszoba, zuhanykabin, régi járólapra újat, üvegtégla beépítés, stb. Néhány éve járólapoztuk le a lakást, de olyan ócska minőségűvel, hogy magától pattog fel a máza. Ezerszer megbántuk, hogy spórolni akartunk, és mivel ronda, szeretnék újralapozni.


Sitt bezsákolása ( zsákok ára is benne van) elszállítás és sittföld max harmadik emeletről. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire csúszik a festés után a járólap. Beltéri lépcsőre gondoltam.


Mert jelenleg járólap van rajta. Nem régen gondoltam hogy fával beboríttatom, de horror ára lenne a mérete miatt és amiatt, hogy tele van “nem szabályos” méretekkel, ami miatt szinte minden járófelület egyedi méretű.

Első munkafolyamat a bontás volt. Ugyan ma nagyon divatosnak számít a kisméretű fekete-fehér kockás „retro” járólap , de mi igyekeztünk minél hamarabb megszabadulni a régi iskolai menzák hangulatát idéző stílustól. Biztosan Önnel is előfordult már, talán nem is egyszer, hogy fürdőszobája, konyhája vagy talán terasza és balkonja újraburkolása, csempézése nem úgy sikerült, ahogy Ön szerette volna. A csempézés, a járólap lerakása nem egyszerű feladat, általában szakemberre bízzuk ezt a feladatot.


Ezzel pedig a lelkem egyik háborgó szegletében helyre állt a rend.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések