2015. október 2., péntek

Elszíneződött műanyag tisztítása

Régebbi bejegyzés Főold. Sárga elszíneződést hogyan lehet kiszedni a műanyag tányérkákból, poharakból, szilikon kanálból? Sárgarépa és a sütőtök színezhette el. Akárhol is tárolod műanyag kerti bútoraidat, a tél nyomot hagy rajtuk.


Sokszor siralmas, amit szezonnyitáskor látsz a székeken, az asztalokon. Levakarhatatlannak tűnő szürke foltok boríthatják a műanyagot, mintha porózus penész kövült volna a teljes felületre. Egyszerűbb eltenni a segítségükkel a maradékot, és az ebédet is ezekben visszük magunkkal a munkahelyünkre.


Olyan praktikusak, hogy mostanra már-már elképzelhetetlen az élet nélkülük. A bizsu ékszer tisztítása nem igényel annyira körültekintést, de itt is vigyázni kell, mert nagyon el lehet rontani. Ezután könnyed mozdulatokkal súrold át a kádat egy durva, műanyag szivaccsal. Ha még kíméletlenebb fegyverre van szüksége keverj házi súrolószert durvább szemű sóból és szódabikarbónából. Adj a keverékhez annyi vizet, hogy sűrű masszát kapj, majd ezzel súrold át alaposan a kád egész felületét.


Ha a műanyag edény rossz szagú lett, tömény kávézaccos vízzel töltsük fel, és meleg helyen hagyjuk állni egy ideig. Ha kimostuk, törlés nélkül hagyjuk megszáradni. Azokat a díszüvegeket, illetve szűk nyakú palackokat, amelyhez nem férünk a tisztítás során, töltsük fel nyers rizzsel és ecettel. Műanyag edények tisztítására. Ahhoz, hogy megszabaduljunk ettől a jelenségtől, használjunk tablettás oldatot.


A műanyag edények könnyen beveszik az ételek szagát. Ha más műanyag dolognak (például szemetes vödör) is kellemetlen az illata, a szag ezzel a módszerrel ugyan úgy eltüntethető. Hétvége lévén egy barkácsáruházba mentem el, hogy megnézzem, mit tudok vele csinálni. A régit nem feltétlenül akartam helyreállítani a műanyag kabin már elszíneződött a kortól és vízkőtől, az ajtaja nehezen, akadozva járt, a műanyag „üvegek” kis erő hatására is kipattantak a keretükből.


Tehát nem kell kétségbe esni azoknak, akiknek elszíneződött a foguk, és tenni akarnak ellene. Ma már léteznek kiváló kezelési lehetőségek. A fogszövetek mélyebb rétegeit érintő elszíneződések kezelésére oxidáción alapuló fehérítő eljárásokat fejlesztettek ki, melyek fő alapanyaga a hidrogén-peroxid. Nekem sokszor problémát okoz, hogy a műanyag ételhordók átveszik a fűszeres ételek színét.


Ezért kerestem erre egy megoldást, hogy a dobozaim úgy ragyogjanak, mint új korukban. A dobcsillag törése nagy károkat okozhat a műanyag üstben. A törést az esetek nagy részében anyagfáradás, vagy galván korrózió okozza. Cseréje kizárólag a műanyag üst megbontásával végezhető el. A törött dobcsillagot hegesztéssel javítjuk.


A csöpögő meleg víztől elszíneződött fürdőkád vagy mosdókagyló újra fehér lesz, ha ecetet öntünk rá, s néhány óráig rajta hagyjuk. Ugyanezt érhetjük el, ha a megbarnult részeket citrommal kenjük be. Savasságának és érdességének köszönhetően a kávézacc is jó szolgálatot tehet, ha szeretnéd megtisztítani az elszíneződött műanyag edényt.


Oldd fel annyi vízzel, hogy sűrű, kenhető masszát kapj, majd finoman dörzsöld be vele a foltot, és várj körülbelül tíz percet, amíg a savak feloldják a zsírt. Nyugi, nagy valószínűséggel vízbázisú tollal játszottál, azt a foltot pedig relatíve könnyű kivenni a ruhából - csak némi -os ecet kell hozzá. Vegyél egy műanyag tálkát, helyezd bele az anyag problémás részét, és önts rá dl ecetet!


Hagyd állni éjszakára, a hatás nem marad el. A fürdőszoba lakásunk legkényesebb helyisége a pára és nedvesség miatt. Adunk most néhány ötletet, hogy könnyebb legyen a takarítása, a ká a mosdókagyló és a zuhanytálca tisztítása ! Vízkő, penész, szappanlerakódás, szürkés-sárgás foltok.


Bosszantó és makacs szennyeződések, melyek elcsúfítják fürdőszobánkat, beleértve a kádat, a mosdókagylót, a. Ha már makacsabb, elszíneződött szennyeződések alakulnak ki a fémfelületeken, pl. E műveletekhez is csak puha textíliát, vatta tampont, vagy mosogató szivacsot szabad használni. A dörzsi, vagy a műanyag. Jellemzők Erős tisztító- és világosító szer, mely visszaállítja az időjárási viszontagságok hatására elszürkült,kezeletlen kültéri fa eredeti színét Gyorsan hat, perc alatt visszaállítja az elszürkült fa színét Tisztítja és semlegesíti a csersav által okozott foltosodást A fehérítőszerekkel vagy klóralapú készítményekkel ellentétben, nem roncsolja a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések