2015. október 2., péntek

Döntött törzsű evezés kétkezes súlyzóval

A még mindig méltán népszerű gyakorlat a hát felsőrészén épít erőt és tömeget, dinamikusan dolgoztatja a széles. Egy kiváló gyakorlat, mellyel jól meg tudod lepni a hátizmaidat. A kétkezes rúddal végrehajtott gyakorlat egykezes tesója, mely nagyobb mozgástartományt és fókuszált izolációt tesz. Csak annyi hogy kétkezes rúdnál kifelé néz a tenyerem a. Végezhetjük ezeket szűk, széles vagy esetleg fordított fogással.


Gyakorlatilag a döntött törzsű evezés a többi evezőgyakorlat alapja.

Az evezések közül a fő-fő alapgyakorlat a döntött törzsű evezés. Egykezes döntött törzsű evezés. Döntött törzsű evezés kézi súlyzóval vagy vizes palackkal. Kiinduló helyzet: Szűk terpeszállásban állunk, egy kétkezes súlyzót madárfogással megfogunk. Törzsünk enyhén előre döntött helyzetben van, térdünk hajlítva van.


How to walk correctly and fix your lower back pain. Take the Five Easy Steps - Duration: 7:01. Chuck Tillotson, D. Mert nyilván nem kényelmes szabályosan, hatalmas súlyokkal evezni, de aki vaskos és szépen kidolgozott hátizmokat akar, annak túl kell lépnie a komfortzónán - és meg kell tanulnia döntött törzzsel is evezni.

This video is unavailable. Ejtsd előre a vállövet úgy, hogy kimozdítod a felkarcsontot a váll ízületi tokjából, de csak annyira, hogy ne görbüljön be a hátad! A fogásod a súlyzón vállszélességű legyen. A döntött törzsű evezéshez fogd a kezedbe a súlyzót, dőlj előre és tartsd a súlyzót körülbelül térdmagasságban. Ugyanebben a pozitúrában húzd hátra a könyökö hogy a súlyzó rúdja hozzáérjen a mellkasodhoz.


Majd engedd le a rudat és megismételheted a gyakorlatot. A legtöbb kétkezes súlyzós gyakorlatnál, de különösen az evezés döntött törzzsel gyakorlatnál időszakosan változtatnia kell a fogásszélességet. Ez különböző igénybevételi fokozatot fog adni izmainak.


Nagyobb számú változtatott fogás nagyobb általános fejlődést jelent. Van egyáltalán különbség? Ha az egykezes súlyzóval döntött törzsű evezést (fűrészelést) oldalanként 25kg-val csinálom, akkor az olyan mintha a T-rudas evezést, vagy a sima döntött törzsű evezést rúddal 50kg-val csinálnám?


Vállból nyomás kézi súlyzóval - 3x10. Padló nyomások (pad híján) kézi súlyzóval - 3x10. Guggolások kézi súlyzóval - 3x10. Kézi súlyzós merev lábú felhúzás - 3x10. Nem szeretsz konditerembe járni, de meg akarod dolgoztatni az izmaidat otthon?


Bemutatom, hogy ha csak egy pár kézisúlyzód van, akkor milyen gyakorlatokat végezz otthoni kondi edzés gyanánt. Kétkezes evezés csigán sorozat ismétlés.

Dőlj előre, mert a döntött törzsű evezés következik. A két kezedben legyen ott a súlyzó, és amikor előre dőlsz, akkor a két súlyzó a lábszárad közepéig érjen le. Miközben dolgozol, a hátad mindvégig maradjon egyenes.


Húzd hátra a két könyökö majd a két súlyzót közelítsd a mellkasodhoz. Maradt ki még valami? Változó, de kb ilyen szokott lenni: evezés kétkezes súlyzóval vagy t-rudas okosság szűk fogással.


Majd húzódzkodás vagy lehúzás csigán mellhez felső csigáról 4x10. Felhúzás pár sorozat. Melltámaszos gépen evezés vagy alsó csigáról evezés. Néha még a végére teszek felső csigáról merevkaros letolást 3x10.


Miért a döntött fekvenyomó padot válsszuk? Kereszthúzás kábellel. Enyhén hajlított térdekkel hajolj előre egyenes háttal! Vállszélességnél picit szélesebb fogással ragadd meg a rudat, és nyújtott karokkal „lógasd” magad elé! Tartsd egyenesen a törzse húzd hátra a vállöve majd a súlyt a szegycsontodhoz!


Ehhez a gyakorlathoz, amely elsősorban a széles hátizom hasának a fejlesztésére szolgál, speciális berendezésre van szükség. A mozdualt nagyon hasonlít a döntött törzsű evezésre, azzal a különbséggel, hogy a súly egyik vége a padlóhoz van rögzítve. A mindennapi mozgás ebben a helyzetben is jó választás, hiszen a sport nemcsak erőt a de boldogsághormonokkal borít be, és.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések