2015. október 7., szerda

Virágföld penész

Make better strategic decisions, invest smarter, and exit stronger with CB Insights. Use code GIFTfor Off on Sale Items. Az is segíthet, ha gombaölő oldattal locsolod a talajt. Hasonló hatása van a citromlének is, ebből elég egy kiskanálnyi egy pohár vízbe, hogy megakadályozza a gombák megjelenését.


Virágföld penész

Hogyan Távolítsuk Penészes Virágföld – Kert. Minden szép és jó, amíg felébredsz egy reggel, hogy felfedezzék, hogy a kedvenc cserepes növény egy homályos. A másik két lehetséges ok a lakásban keresendő, ez a magas páratartalom és a kevés szellőzés, amit ilyen esetben a falakon megjelenő foltokon is észrevehetsz. Olvastam több helyen, hogy lehet. A túlöntözéstől a szobanövények talaja állandóan nedves lesz, ami a penész megjelenéséhez vezet, sőt, akár gombás fertőzés is.


Kókuszpálmák csak télen kaphatók, na itt már sajnos ősz-tél között hűvös, fűtetlen helyen vannak, nem párolog el a víz a földről, penész spórák kezdenek rajta alakulni, már a hypermarketben a csomagolás alá is érdemes benézni melyiknek már kezd fehéredni a földje. A szobanövényeim földje penészes már megint. Kb hétig minden szép és jó, majd megint megjelent a penész. Ilyenkor mi a teendő? Választ előre is köszönöm.


Virágföld penész

A penész megjelenésének jelei. A kerti talaj ingyen van, ráadásul még messzire sem kell menni érte. Az agyagos talaj különösen jó alapot biztosít a virágföldhöz, mert pont elegendő mennyiségű vizet tart meg a növények számára, de kellő szellőzést is biztosít, és a gyökerek is megfelelően terjeszkedhetnek benne. Mindenki tudja és ismeri a cserepes virágok és a virágföld normális színét.


Legtöbbször a penészedés ősszel jelentkezik, amikor még nincs fűtés a lakásban, de odakint már nedves a levegő. Ajánlom, hogy ritkábban és csak alulról öntözze a növényt, felülről nem. Gyakori virágföld problémák és megoldásaik. Miután egy ideig használtad virágföldedet, előfordulhat maj hogy észreveszel rajta bizonyos problémákat. Megeshet, hogy a közeg hamar kiszára vagy penész , esetleg kártevők jelennek meg benne.


A harc A harmatpont kapcsán tehát látható, hogy két lényeges paramétert érdemes változtatni a megoldás érdekében: az egyik a felszín hőmérséklete, a másik a levegő relatív páratartalma. Ha valamelyik tünet. János ez szerencsés esetben sima penész lehet, ami esztétikailag valóban nem egy nemes látvány, de a növényt nem bántja. A Trifender talajfertőtlenítő kell neke kapható a gazdaboltokban. Nekem a paradicsompalánták földje lett penészes, egyszer bespricceltem Trifenderes vízzel, elmulasztotta de itt-ott még visszajött a penész , mégegyszer bespricceltem és eltünt végleg.


A jó virágföld barna, laza és morzsás. Az agyagos összetapadt virágföldben a növény sem tud szépen fejlődni növényünk. A lakást lehetőleg ne zsúfoljuk túl növényekkel, a nedves virágföld ugyanis kiváló táptalaj a penészgomba számára. Rendszeresen vizsgáljuk át a lakás azon rejtett zugait is, ahol a penész megjelenhet: a fürdőszobai mosdó alatt, kád mellett, a konyhában, a mosogató mögötti területet és az ajtók, ablakok környékét. Múlt héten átültettünk néhány szobanövényt, többek között egy kétméteres pálmát.


Virágföld penész

Ezért penészedik be a virágföld , és a magoncok Ennek az oka, hogy nincs megfelelő légmozgás. Mind a szobanövényeknek, mind a lakásban nevelt konyhakerti növények számára fontos a rendszeres és megfelelő szellőztetés, ennek hiányában az elvetett és kikelt magoncok eldőlnek, és bepenészednek, de a csírázás is elmaradhat. Nemcsak a konyhában fontos a sárga fűszer, de jó szolgálatot tesz takarításkor is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések