2015. július 27., hétfő

Soros doboz visszaváltása

PET palack, alumínium doboz ), hogy ösztönözze a lakosságot azok nagyobb. Az italcsomagolások visszaváltása a kereskedelmi egységekben. ALUMÍNIUM DOBOZ Bárhol vásárolt alumínium dobozt visszaveszünk. Fontos, hogy a doboz ne legyen összetörve, gyűrve, mert akkor a gép nem tudja.


Egy literes alumínium doboz súlya kb. Kezdjünk két érdekességgel: 6alumínium sörösdoboz anyagából akár egy kerékpár is készülhet, ezer konzervdoboz anyaga szükséges.

Hetente összeszedem ezeket a kincseket -sörösdoboz, üvegek, taknyos papírzsebkendő, cigisdoboz,. A széles szájú ( befőttes -, savanyúságos-) üvegeket már sehol nem gyűjtik. Az ok egyszerű: a visszaváltás a legtöbb élelmiszerüzletben a bevásárláshoz van.


Kár, hogy nem megoldott rendesen az üvegek visszaváltása , mivel a kisebb boros és pezsgős, az üdítős és befőttes üvegeket esélyünk sem. A betétdíjas termékek visszaváltása kapcsán – több fogyasztói bejelentés alapján – szembesült a fogyasztóvédelmi hatóság a következő. Félliteres üveg, két-, három- vagy hétdecis, boros, sörös, csatos és nem csatos. Számtalan sörös- és borosüveg van forgalomban.


Kiadást okoz számukra, hogy a vásárlók olykor hoznak hozzájuk olyan üvegeket is, amelyeket nem feltétlenül náluk vásároltak. Az Auchan visszaveszi ezeket az üvegeket is, mert a szabályozás erre kötelezi őket, illetve – állítja a cég – kereskedőként is a vásárló kedvében igyekeznek járni, a beszállítónak viszont nincs ilyen kötelezettsége, tehát nem viszi el.

MINDEN NAP szerintem sok, mármár sörfetisizmus), akkor az doboz kéthetente. Amúgy az üveges sör nem környezettudatosabb? Plusz, a vevők igen kis százaléka ekkora sörivó.


Ennek több mint százaléka – mintegy 5millió – sörös doboz. Ez a belföldi sörfogyasztás több mint százaléka. A logisztikai és információs rendszer egy olyan zárt modell, ahol a doboz az automatákból konténerekben a feldolgozó üzembe, majd kohóba kerül. Ezután pedig újra italipari doboz készül belőle. Magyarországon évente 7millió darab alumíniumdobozt bocsátanak ki.


A legklasszikusabb módja a pénzgyűjtésnek, ha az ember sörös doboz perselyt használ. Sörös doboz persely. Ez a persely tökéletes a spórolgatásra. Idővel boldogan áldozza majd fel magát azért, hogy végre megvehesd magadnak azt, amire igazán vágytál. Ez az élethű sörös doboz persely ráadásul dísztárgynak is kiváló.


A sörös dobozok visszaváltásával jelentős mennyiségű energia takarítható meg, ráadásul csökkenthető az üvegház-hatású gázok kibocsátása is. Egy darab alumínium doboz újrahasznosításával például háromórányi televíziózáshoz szükséges energia spórolható meg. Hihetetlen, hogy milyen sokrétűen hasznosítható újra a sörös doboz ! Ezúttal úgy, mint hajcsavaró… Ha azt szeretnénk, hogy frizuránk lágy hullámokban omoljon vállunkra, itt az egyszerű megoldás!


Az alumínium dobozok és a PET-palackok visszaváltási árát levásárolhatja vagy készpénzre válthatja az áruházakban.

A Tescónál például öt alumínium doboz forintot ér. De üres italos dobozait elviheti egy MÉH telepre is, ahol kilójáért körülbelül forintot kaphat. Kapcsolódó cikkek, videók, képgalériák. Azt nem tudni, hogy Hazel hogy került Iowából Floridába.


A kutya megkerülésének egész története csodával határos, hiszen elég kicsi volt arra az esély, hogy azon négy kutya között lesz, aki felkerül a dobozokra, és hogy ráadásul Mathis még látni is fogja az erről szóló cikket. Meglátta a sörös dobozt, rájött, hogy hol van a három éve eltűnt kutyája. Erre aztán szinte semmi esély nem volt.


Furdancs Blog bejegyzései sörös_ doboz témában. Ez egyébként jogsértés, az üzletek kötelesek visszavenni a betétdíjas üvegeket, így nyugodt szívvel fordulhatnánk a fogyasztóvédelemhez, de pár száz forintért még senkitől nem hallottam, hogy megtette volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések