2015. július 3., péntek

Chili olaj recept

Fokhagymás-chilis olaj recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Az Erdélyi újságban láttam,hogy megint van benne recept amit te. Pár darab szép, jól zárható üveg, amikben az elkészült olajat tárolod. Aztán rájöttem, hogy az olaj a lényeges, és legyen….


Nem kell más a recept elkészítéséhez, mint néhány chili paprika (itt mennyiséget azért nem írnék, mert attól függ, hogy mekkora üveget akarsz majd megtölteni vele), és egy kevés olívaolaj, vagy egyéb más hordozó olaj.

A hordozó olajakról bővebben itt olvashattatok már. Válogass több ezer recept közül. A chili igazán megosztó fűszer. Ezt az erőt van, aki bírja, van, aki nem. Van, aki csuklik tőle, van, aki csupán szélütés előtti színt kap.


Zárd le a száját és hagyd érni hétig, ezután fogyasztható. Tegyük a paradicsom felét, a gyömbért, a halszószt turmixgépbe (a paradicsomot maggal együtt tegyük bele, ettől lesz megfelelő a jam állaga). Fél perc turmixolás után hozzáöntjük a többi olajhoz és elkeverjük.

Egy hétig állni hagyjuk, majd leszűrjük és díszes üvegekbe töltjük. Egy kedves ismerősömnek ajándékozom ezt a bitang erős chili - olajat, de magamnak is hagyok ám belőle, mert odavagyok a csípős ízekért. Az olaj címkéjét nyomtatható formában megtalálod a Csupapötty blogon.


Egyrészről segítenek abban, hogy a csontok egészségesek maradjanak, másrészről olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek fontos szerepet játszanak a fogak fejlődésében, az immunrendszer erősítésében, a sejtek osztódásában, valamint a szaporodásban. Az olaj idővel egyre pirosabb lesz ahogy a színanyagok kiáznak a csiliből. Miután kihűlt zárható üvegekbe teszem és a hűtőben tárolom. Szinte száz évig is eláll… kitűnő ázsiai levesekhez, dumplingokhoz ( gombóc ), főételekhez, dresszingekhez.


Sichuan chili oil: I love chili oil, I put it on nearly all of my Asian food. Puha, omlós, chilis csirkemáj: így nem fröcsög az olaj sütés közben Nincs sok egyszerűbben elkészíthető étel a csirkemájnál, ha ismersz néhány praktikát. Vöröslencsekrémleves joghurttal és chili -olajjal Egy olyan gyors levest dobtam össze tegnap, amelyikben az égvilágon semmi extra nincs, viszont a chili - olaj fantasztikusan feldobja. Aztán egy szép üvegbe beleszórom a paprikakarikákat meg a méregerős magokat.


Chilivel igazán különleges. Elkészítés ideje: Két és fél óra. A vas tartalmú ételek fogyasztásával olyan súlyos betegségek tarthatóak távol, mint a nyelvgyulladás. Ezen kívül nyugtató hatásokkal is rendelkezik. A vas az egyik legfőbb tápanyag, mellyel meggátolható a fáradtság és a kimerültség.


Ajánlatunk a hipermarketekben érvényes. A Tesco Áruházat üzemelteti és a reklámkiadvány felelős kiadója a Tesco-Global Zrt.

Budaörs, Kinizsi út 1–3. Az olajat felhevíted forróra, leveszed a tűzről, és belekevered a chili pelyhet. Hagyod bő percet állni (természetesen állhat tovább is), ekkorra már az olaj nagyjából lehűl. Leszűrö és beleöntöd egy szép kis üvegbe.


Valamilyen megrögzött lázadás miatt állandó kényszert érzek rá, hogy anyukám konyhai módszereit és receptjeit megváltoztassam. Ennek legtöbbször az az eredménye, hogy a kedvenc gyerekkori ételeimet képtelen vagyok még csak hasonlóra is elkészíteni, amilyen az otthoni. Ha türelmetlenek vagyunk, akkor hevítsük fel az olajat, dobjuk bele a chilit, majd hűtsük ki. Légmentesen lezárva tároljuk.


Ne tölts túl sok időt a forró konyhában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések