2018. szeptember 4., kedd

Szőnyeg tisztítása szódabikarbónával

A szódabikarbónával még a dohos, penészes szagú könyveket is szagtalanítani tudjuk. Tegyük őket egy vászonzsákba és szórjuk le őket szódabikarbónával , majd hagyjuk így legalább egy hétig! Például azzal, hogy a szőnyegre szórt szódabikarbónát felporszívózzuk, a porszívót is szagtalaníthatjuk. Húsokhoz: Öreg húsokat felhasználás előtt fél óráig pihentesd szódabikarbónával beszórva, így könnyebben megpuhulnak.


Mosogató tisztítása : Először vizezd be a mosogatót, szórj rá szódabikarbónát, és súrold át szivaccsal, majd öblítse le.

Utána egy puhább fogkefével csináld végig ugyanezt a. Ez persze nem a legvonzóbb, sőt szó szerint piszkos munka – viszont ha szépen elvégze igencsak megéri a fáradságot. A „szépen” nem jelenti azt, hogy egész hétvégén ezzel kell foglalkoznod: a sütő házilag történő tisztítása egyszerűen is megoldható, ezt garantáljuk. Mire lesz szükséged a sütő tisztításához? Ugyanez igaz a fehérítőre is: fentről töltős mosógépekbe 10 elöl töltősökbe gramm.


Mindannyiunkkal előfordul, hogy a szőnyeg bekoszolódik. Ráömlik egy pohár üdítő vagy tej, ráborul az étel, esetleg a cipőnkkel koszoljuk össze, vagy épp házi kedvencünk hagy maga után foltot rajta.

Van, hogy frissiben letakarítanánk, van, hogy megszárad a folt, és csak később törődünk az összepiszkolódott szőnyegünkkel. De az is megtörténik, hogy kopik, fakul a. Szőnyeg száraztisztítása Szórd meg a szőnyeget szódabikarbónával , papuccsal a lábadon járkáld bele, hagyd rajta órát, majd porszívózd fel. Tiszta és friss illatú lesz a. Szivacsok tisztítása. A konyhai szivacsok és törlőkendők élettartamát is megnövelhetjük, ha időnként szódabikarbónával átmossuk őket. Nincs több büdös kuka.


Szagosodik a szemét? Ezzel a trükkel soha többé nem fog gondot okozni a tűzhely és a sütő tisztítása. Vegyél elő egy virágpermetezéshez használt szórófejes üveget. Tegyél bele egy evőkanál szódabikarbónát és egy kanál ecetet.


Ne lepődj meg, gyorsan habzani kezd majd ez a két komponens az üvegben. Minden háztartásban előfordulnak „balesetek”. Ezek után ha nem is azonnal, de idővel még akkor is megjelenhetnek szagok, ha a foltot otthon kezeltük.


Ennek oka az, hogy a szőnyeg mélyén maradt baktériumok megmaradnak, elszaporodnak.

Ezt csak speciális szagtalanítóba áztatással és mélymosással lehet eltüntetni. A szőnyeg kellemetlen szagának a megszüntetése szódabikarbónával. Az idő múlásával és a környezettől függően áporodott, dohos szaga lehet a szőnyegnek. A legrosszabb amit ilyenkor tehetsz, ha befújod illatszerrel!


Gyomorforgató, amikor a kellemetlen, dohos szag keveredik az erős illatszer illatával. Ez attól függ, hány ember használja, vannak-e háziállataink, milyen a kinti környezet és mennyire van karbantartva a szőnyeg a szakértők tisztítása között. Az ilyen tényezők azt is okozhatják, hogy gyakrabban, 6-hónaponként kell tisztítani a szőnyeget. Továbbá azt ajánljuk, hogy ellenőrizze a szőnyeg garanciáját.


A mosógép tisztítása egyszerű feladat, házilag is könnyedén elvégezhető, akár külön erre a célra készített tisztítószer nélkül is. Ecettel, trisóval, szódabikarbónával , vagy hypoval is próbálkozhatsz. Mivel a gyapjúnak egyáltalán nem használ a víz, elég nehéz a tisztítása. De erre is van egyszerű megoldás!


Egy nagyobb szitából szórja be a felületét szódabikarbónával , hagyja rajta harminc-hatvan percig, majd körömkefével (lustábbak cirokseprűt is használhatnak) dörzsölje be. Az egészen menjen át a porszívóval. Nem kell ide drága takarítógépek. Szőnyegtisztítás háztól-házig szolgáltatásban, Budapesten és vonzáskörzetében. Legjobb megoldás és 1 szőrmentesítés a szőnyegből.


Végy egy kemény talpú gumi papucsot vagy cipőt és szélével húzd le a szőnyeget. Ne felejtsünk el kiporszívózni a heverők alatt, a bútorok mögött és a szegélylécek mentén! Ez különösen fontos, ha valaki allergiás.


Pikk-pakk le Fuga takarítás: vízbe ek. Mikro: dl víz és dl ecetet összekeverni és a mikroba 2-percre a legnagyobb fokozatra betenni. Mikrosütő tisztítása ecettel Ezt tedd a mikróba, hogy tiszta és szagtalan legyen: nem a citromos trükkről lesz szó!


Nem kell dörzsölni, ez a szer magától dolgozik majd helyetted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések