2018. szeptember 10., hétfő

Nyúl betegségek nem eszik

Kiváltó oka sok esetben ismeretlen, de gyakori az időjárási frontok idején, a vedléseknél és gyenge immunrendszerű nyulak esetén. Egész nap egy helyben fekszik, gyenge, kedvetlen és néha még a fogát is kocogtatja. Kezelés: A nyuszit nem szabad ilyen állapotban hagyni, mert a probléma nem fog elmúlni csak súlyosbodni fog.


Megfelelő higiéniai körülmények betartása mellett (kesztyűben almozás, hetente ketrec mosás) semmi gondot nem okozhat a kismama környezetében élő házikedvenc. A nyúl nem hordoz toxoplazmózist mint a macskák például, ami csak akkor lehet veszélyes ha az anya még nem esett át a fertőzésen a várandósság előtt.

Sajnos a nyuszik képesek fél nap alatt is. A felpuffadt nyúl egykedvű, apatikus, kevesebbet vagy egyáltalán nem eszik ,. A diagnózis felállításának, illetve a többi betegség kizárásának egyetlen biztos. Nem eszik , vagyis alig eszik már vagy hete, a kedvenceit se eszi már meg, a szénát rágcsálja, de azt is kevesebbet mint régebben.


Már tavaly is átestünk egyszer ezen, úgy január vége fele, hordtam orvoshoz, kapott infúziót kétszer is, fogát is csiszolták, de a probléma nem múlt el rögtön. Tavaly is egyik napról a. Arc, fül, végbéltájék felduzzad amitől a nyúl nem eszik iszik. Nem sok esély van hogy, éledben marad.

Kezelni nem lehet ha elkapja a nyulak elpusztul csak oltással lehet megelőzni ami hetes korban adható. Nyuszi betegségek. Sokat segít ha beteg a nyuszi rossz kedve van, gubbaszt, nem eszik ! Húsa ízletes, de jellegzetes vadas ízét nem mindenki kedveli. Szőrméje nem túl értékes, de eladható. A mezei nyúl az egyik legfontosabb apróvad.


A terítéket ezért már sok éve gondosan számon tartják: egyedül Németországban évente körülbelül egymillió mezei nyulat lőnek. További százezer példány esik a. A takarmánnyal szemben a nyúl nem igényes. Ami fontos számára, az a. A nyúl gyógyászata egy határozottan érdekes téma, és ez a webhely összegyűjtött információk átadását célozza: betegségek leírásait, a különféle egészségügyi problémák klinikai jeleit, hogyan diagnosztizáljuk és kezeljük a nyulat anélkül, hogy veszélyeztetnénk az életét, stb. A nyúl gyógyászata a széles.


Minden perc számíthat ilyenkor. Tünetek: a nyúl bágyadt, elhagyja magát, akármit csinálhatunk vele, nem tiltakozik ellene vagy csak nagyon kevéske erővel. Többnyire gubbaszt egy sarokban, nem eszik , nem iszik, nincs kedve semmihez a rosszulléttől.


Gyógyítás: a nyuszit akár otthon is kikezelhetjük. Természetesen széklete sincs ilyenkor.

A nyulaknak is vannak betegségei, ezeket jobb ismerni legalább érintőlegesen. A jelenlegi bejegyzés arra az esetre próbál ideiglenes megoldást ajánlani, ha nem tudod eljuttatni orvoshoz! Nem jó, ha alomnak is tesszük, mert bélsárral vagy vizelettel szennyeződhet, amit utána elfogyaszthat a nyuszi, és megbetegítheti. Inkább praktikus tartóban fejmagasságba kell helyezni a ketrecbe.


Ha szükséges akkor. Tehát, ha a nyúl etetése a téma: szalma- nem , széna igen! Miért fontos a széna?


Már 4-napja alig eszik a nyuszim:( pedig ugyan az a kaja van neki adva, mint eddig. ( nyúl táp, zab, búza, tökmag, szotyi, répa,alma és mostanában káposzta) egyedül a káposztát eszi meg a nyulam! Az egyik az enterális táplálás. Ehhez használhatunk lehet például ízesített, feloldható porból készített, iható klinikai tápszert, vagy olyan ízesítés.


Néhány nyúl több-kevesebb bélsarat otthagy. Ez nem gon tulajdonképpen örülhetünk is neki, hiszen csak azok a nyulak eszik meg mindet, amelyek étrendjének túl kevés az energiatartalma. Aggodalomra az ad okot, ha nyuszink egyáltalán nem eszi a bélsarát, ha túl nagy mennyiségben hagy ott belőle.


Ennek okát feltétlenül. Tüsszentés útján nem terjednek. A szexuális úton terjedő betegségek - ahogy azt nevük is mutatja - elsősorban közösülés útján terjednek, amikor a fertőzött ondó vagy hüvelyváladék közvetlen érintkezésbe kerül a nyálkahártyával.


Sokuk azonban - különösképpen a herpesz - orális kapcsolat, csókolózás vagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések