2020. március 31., kedd

Szemszínek jelentése

A szem, a lélek tükre - állítják. Ki ne találkozott volna olyannal, hogy egyszerűen lebilincselte őt egy személy, csupán a tekintetével. Hat szemszíntípus van: kék, barna, zöl szürke, arany, albínó fekete.


A fekete inkább költői, hangulati megfogalmazás, a fekete szemű emberek szemében is melanin van, de igen sötét árnyalatú. Az albínók szeme rózsaszínű, mert átlátszik az íriszen keresztül az érhártya. Kíváncsi vagy, hogy a te szemed színéhez milyen személyiség párosul?


Az alábbi cikkben kifejtem, mit is jelenthet egy-egy szemszín. Jó csapatjátékos, akinek adnak a szavára. Néhol félelmetesek, illetve kiszámíthatatlanok. Ha találkozol egy barna szemű emberrel, mindenképpen ismerd meg, mielőtt elítélnéd első pillantásra. De gondolnánk, hogy már a szemünk színe is sokat elárul arról, milyen a személyiségünk, milyen jó és rossz tulajdonságokkal rendelkezünk?


Ha szeretnéd megtudni, mit mond el rólad a szemszíne olvasd el cikkünket! Szemszínek és jellemzésük. Sötét majdnem fekete. Viselője valószínűleg született vezető.


Az ilyen sötét szemű embereket a legtöbben megbízhatóaknak és állhatatosaknak tartják. Határozottak, céltudatosak, kitartóan haladnak kitűzött céljaik felé. Ugyanakkor hajlamosak a bizalmatlanságra, így néha zárkózottak, ám. Bár a szemszínek és jellemvonások társításának semmilyen tudományos alapja nincs, egy adott szín sokaknak akaratlanul is meghatározott tulajdonságokat juttat az eszébe. A legritkább haj-és szemszín kombináció.


Gyerekkorunkban valószínűleg sokunknak mondták a szülei, hogy milyen különleges és egyedi a külsőnk. A képernyők fénye rosszat tesz a bőrödnek - Nem is kicsit! Azt talán már mindenki tudja, hogy mit tesz a kék fény az ember szemével, és hogy milyen hatással van a bioritmusára: rengeteg kutatás és cikk született már arról, hogy nem szabad lefekvés előtt képernyőt nézni, vagy hogy a túl sok kijelző előtt töltött idő károsan hat a szervezetre. A tiszta zöld szemszín a legritkább a Földön, mindössze az emberek százalékának zöld a szeme. Ha mindkét szülőnek zöld a szeme, akkor a gyerekeik is zöld szeműek lesznek, mivel a szülőknél mindkét (azaz mind a négy), a szemszínt meghatározó gén a zöld színt kódolja.


A barna szem, a legelterjedtebb szemszín. A tudomány embereit mindig is kíváncsivá tették a szemszínek jelentése , hiszen vannak olyan vélekedések, amely szerint a szem színe befolyással lehet a fájdalomérzékelésre, a cukorbetegségre való hajlamra, a kognitív agyi funkciókra, de a mozgásra is. Akadnak bizonyos ritkább szemszínek – például csupán az emberek 2–ának van zöld szeme. Ezek öröklődése nem – vagy legalábbis nem. Mi annak idején azt tanultuk, hogy mindig a domináns szemszín öröklődik , és a sötét a domináns.


A kék szem nagyon gyakori annak ellenére, hogy recesszív génnek köszönhetjük. Azonban azt eddig nem is gondoltuk volna, hogy a szem színéből néhány olyan emberi tulajdonságot olvashatunk ki, amelyet egy egyszerű ismeretség során sem tudhatunk meg. Hogy mely szemszínek milyen személyiséget rejtenek, a következőkben megfejtjük. Karmikus, vagy spirituális jelentése van?


Mit jelent a színes szem? Genetikai baromságokat nem kérek! Az állatvilágban előforduló szemszínek döntő többsége barna, még az albínóknál is a vörös, vagy a fehér szemszín a jellemző. Szinte szabályszerűen a szürke szeműek azok, akik sokat fektetnek be az élet minden területén de legalább annyit vissza is várnak. A sorsunk szorosan összefügg.


S vajon hogyan állunk mi a zöld szeműekhez? Egyes tanulmányok szerint mivel kifejezetten különleges ez a szemszín, ezért sokkal vonzóbbnak tartjuk, leginkább a férfiak szeretik a démoni, villogó tekintetű nőket, hiszen mondanunk sem kell, a hölgyek közt lényegesen több a zöld szemű. Az árváltozás jogát fenntartjuk.


Akcióink a készlet erejéig érvényesek, egyedi vásárlókra és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések