2020. március 16., hétfő

Nyúl bénulás

Megfelelő higiéniai körülmények betartása mellett (kesztyűben almozás, hetente ketrec mosás) semmi gondot nem okozhat a kismama környezetében élő házikedvenc. A nyúl nem hordoz toxoplazmózist mint a macskák például, ami csak akkor lehet veszélyes ha az anya még nem esett át a fertőzésen a várandósság előtt. A cloaca ürege a bénulás miatt kitágul, és egyúttal hasmenés jelentkezik.


A fertőzés a nyulak közvetlen érintkezésével, a különféle váladékokkal, nyúl. A legtöbb nyúl orrüregében megtalálható egy Pasteurella nevű baktérium.

A félig bénulás az ő esetében azt jelenti, hogy közömbös, a teste nem bénult le. Képtelen járni vagy ugrálni, részleges bénulás. Mit jelenthet és mit lehet tenni?


Nagyon sok nyúl esetében fordul elő ilyesmi, ezért a helytelen fogás felelős. A nyulak könnyen megijednek, és ilyenkor hirtelen mozdulatokkal próbálnak védekezni a nem kívánt megfogás ellen. Ha rosszul fogod meg a nyulat, vagy véletlenül. Még ha képes otthoni gondozása a nyúl , tevékenység gyakran csak ágynyugalom csak.


A nyúl meg kell tartani, még a helyreállását a kár, gyakori fordult, hogy megakadályozza ágy sebek kialakulását a bőrön (állapot miatt a szervezet fekvő egyik helyzetben túl sokáig).

Otthoni ápolás igényel annak biztosítása, hogy az. Egy dudor a nyúl bőrén ami gennyel töltődik fel. A tályog általában fertőzés tünete, és vágás vagy karmolás hatására keletkezik, ha a sebbe szennyeződés kerül.


A tályogot nehéz eltávolítani mivel benne igen sűrű genny halmozódik össze, és nagyon kitartóan sokáig képes megmaradni. A nyulak egészségéhez a helyes tartásmó az étren a tiszta és tágas lakhely nagyban hozzájárul. A hosszúfülűek immunrendszere az emberekétől teljesen eltérő, ezért szerencsére nagyon ritka, hogy egymásnak bármely betegséget átadjuk. A kicsi nyuszik egyszer csak eszméletlenül elkezdenek rángatózni és meghalnak egy fél órán belül.


Semmi tünet, semmi. Komoly tenyésztőket kérdeztem, és azt mondták nincs ilyen tapasztalatuk. A másik nyúl szintén egy-két hete a normális bogyós széklet mellett elég sok zselé kinézetű kupacot ürít. A nyílása egy nagy púp (ez lehet a végbél-előreesés?), a hátsó lábai között csapzott és kicsípődött a bőre.


Mosdattuk, de nem lett jobb. Mostanra már tisztában vagyunk a nyúltenyésztés alapjaival, vegyük át a vemhességet és az ellést. Mozgás képtelenség ami a bizonyos izomcsoportok mozgásképtelenségétől egészen a teljes bénulásig terjed.


Bénulás és Idős nyulak bénulásos betegsége. Néha öreg nyulak betegségének hívják mert a bénulás gyakoribb az idősödő nyulaknál, de okozhatja a nyulak hátsérülése, gutaütés, rák vagy az e.

Vélhetően a parazita a vizeletben lévő spórákkal kerül be a nyúl szervezetébe miután az megszárad és a porral együtt belélegzi vagy lenyeli, a kinyulak pedig elléskor fertőződnek meg. Nosema cuniculinak is nevezik. A nyúl teljesen zavarodott a térben, és a mozgás kísérletei görcsökkel járnak, és az oldalra esnek. A nyúl , amely a hátsó lábak bénulását észleli, azonnal karanténba kell helyezni. Ha fertőző betegségről beszélünk, akkor az ilyen óvintézkedés segít megvédeni a többi állatot a betegségtől.


Szükséged lesz, hogy egy alapos történetét a nyúl egészségi vezető a tünetek, hogy az állatorvos. A legjobb módszer, amely révén a diagnózis lesz a vizuális vizsgálata a gyomor. Az igazság azért derült ki, mert a lassú halálra ítélt nyúl sztoriját.


De csak olyan, kifejezetten nyúlmániás emberre akarta hagyni, aki rendesen. A hetediket kétfelé hasítja, s hát kiugrik belőle egy nyúl , erre ő sassá változik, nyakon csípi, aztán ismét emberré lesz, s a nyúl fejét kétfelé hasítja. Az agyvelőgyulladást leggyakrabban vírusfertőzések okozzák, de kiválthatják baktériumok és egyéb kórokozók, például gombák vagy paraziták is.


A vírusok közül a herpesz vírusa, illetve a gyerekkori fertőzőbetegségek (varicella, mumpsz, kanyaró) vírusa okoz leggyakrabban agyvelőgyulladást, de kullancs és moszkitók is terjeszthetik a kórokozót, amely encephalitist okoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések