2020. március 23., hétfő

Reluxa felszerelése

Reluxa felszerelése

Súlyzáras üvegpálcás feszített reluxa felszerelése egyszerű, működése könnye olcsó és praktikus árnyékoló. Alumínium reluxák felszerelése. A reluxák ablakonként kb. Nem összetévesztendő az üvegpálcás (plexipálcás) reluxával. Ez egy egyszerűbb, ezáltal olcsóbb reluxa megoldás.


A rögzítőkonzolok felszerelése után mérje meg a reluxa belső szélességét a konzolok között. Jelölje be ezt a szélességet a reluxa alsó és felső sínjén. A mérés során hagyjon rá extra szélességet a sínek végzáró elemeinek. Ha felcsavaroztuk a két tartókonzolt, akasszuk rá a reluxakarnist, és a konzol rögzítő füleit hajtsuk rá a karnisra. Ebben a videóban megmutatjuk, hogy hogyan tudjátok otthon beredőnyözni az ablakokat féláron!


Kevés szerszám és egy pici kézügyesség kell hozzá! Reluxa készítés, szerelés. Kivitelük szerint a hagyományos, illetve üvegpálcás reluxákat készítünk és szerelünk. Rendezze be otthonát Praktikusan! Az ablakroló vagy más néven csodaroló felszereléséhez nem szükséges fúrni faragni, semmilyen szerszám nem szükséges hozzá.


Reluxa felszerelése

Felszerelése szinte gyerekjáték! Akár egyedi méretben. Amikor mind a helyén van, vízmértékkel még egyszer szabályozzuk be azo­kat, hogy a reluxa felszerelése ne okozzon majd gondot.


Emeljük fel most a reluxát és tegyük az ablakmélyedés elé. A karnist helyezzük fel az ablakra és rajzoljuk be a csavarok helyét egy tollal és fúrjuk elő a csavar helyeket, vagy közvetlenül csavarozzuk fel a karnist. Az alumínium reluxa három típusa rendelhető, a bovdenes ( tessauer ) ami a két üveg közé van felszerelve, pl: régi panel lakások ablakai között működik a súly záras az új bukó-nyíló ablakok reluxája, és az izoline reluxa , a legmodernebb alumínium reluxa. Az átlátszó forgatópálcával, automata zsinórrögzítővel felszerelt reluxák bukó és nyíló ablakokra, ajtókra feszített kivitelben, míg két üvegfelület közé szerelve hajlékony tengely-kivitelezéssel készülnek.


Reluxa felszerelése

A mm-es lamellával készült reluxa készülhet feszített változatban is. A feszített változat azt a célt szolgálja, hogy az ablak buktatása (nyitása) esetén, az alumíniumreluxa párhuzamban marad a nyílászáróval, így nem fog zörögni, és sérülni. Miért pont a reluxa ? A beltéri árnyékolók között ma már nagyon sokféle típus közül válogathatunk. Az igényeinknek megfelelően választhatjuk ki milyen anyagból, színben és milyen tulajdonságokkal kivitelezett árnyékoló kerüljön az ablakokra.


Az általunk javasolt termékeknek (redőny, reluxa , szúnyogháló, rovarháló, roletta, szalagfüggöny – panelfüggöny, ablakszellőző) ellenőrizzük a gyártását, így kedvező garanciát vállalunk illetve részt veszünk a javíttatásában, javításában. Mozgatásuk két módon történik. A felhúzni és leengedni egy zsinór segítségével lehet, és bármilyen magasságban megállítható. Mindig és minden időben elgyönyörködtetnek a helytakarékos, hosszú élettartamú alumínium lamellák a fokozatmentes fényszabályozásukkal. A VELUX tetőtéri ablak redőnyök tteljes sötétséget és maximális hővedelmet biztosítanak.


Tudjon meg többet redőnyeinkről itt. Ehhez nyújtunk segítséget, képekkel illusztrálva. A felszereléshez szükségünk lesz egy csillag csavarhúzóra, vagy akkumulátoros csavarozógépre, egy fúrógépre, ollóra, öngyújtóra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések