2020. március 3., kedd

Nagytestű galambfajták

A king galamb nem tartozik a jól költő galambfajták közé. Nagy testű , lomha és sok esetben agresszív, verekedős magatartása hozzájárul ahhoz, hogy összetörik a tojást, vagy agyontapossák a fiókát. A párzó hímet gyakran leverik a tojóról. Ennek a legegyszerűbb kivédési módja, hogy megfelelő életteret biztosítsunk a. A magyar galamb szó az azonos jelentésű latin columba szó északolasz dialektális golomba alakjából származik délszláv közvetítéssel. A latin szó él családnévként Kolumbusz nevében (latin Christophorus Columbus, azaz „Galamb Kristóf”), a nagy felfedező nevén keresztül pedig a dél-amerikai ország, Kolumbia nevében, de ez a jelentése például a. A mórok uralkodásának idején a Pireneusi-félszigeten már – köztük nagytestű – galambfajták ismeretesek.


Később Geronimo Cortes és J. Cavanilles ismerteti a régi spanyol fajtákat. Talán a sok nagytestű galambfajták miatt az angol szakirodalom a rómait mint „Spanyol galambot” említi, és Spanyolországot említi. Nagytestű és Alakgalamb Szakosztály.


Díszgalamb Szakosztály. Röpgalamb Szakosztály. Prémesállat Szakosztály. Minősítő Bizottság. FAJTAKLUB BEMUTATKOZÓ.


Vannak könnyű testű, egészen légies m egjelenésű galambok, mint például a Sirályka, és nagytestű robusztus, kifejezetten húsukért tenyésztettek is, mint például a Mondén. Tehát aligha képzelhető el olyan kívánság, amit valamelyik, már létező fajta ne tudna teljesíteni. Bár ügyesen odatette a tudomásom szerint kifejezést, így nyugodtan hivatkozhat rá hogy nem tudta.


Az más kérdés, hogy Ön is benne van a projektben, így elvileg tudnia kellene. Az elmúlt időszakot tekintve (az Ön elmondása szerint) voltak dolgok amikről nem tudott. Ezek szerint ez most sincs. Való igaz, hogy a nagytestű sólymok zsákmányolnak galambokat, és a reptereken segítenek távol tartani a balesetveszélyt jelentő madarakat, a belvárosok épületei között azonban elvesztik a sebességük jelentette előnyt.


A solymászathoz akadálymentes környezetre, folyamatos vizuális kontaktusra van szükség az ember és a. Texán galambokat tenyésztek, még csak kezdő szinten. Dörigen szerint mintegy 1fajta és változat van, amelyek között nagy eltérések vannak, mint pl. Magyar galambfajták hivatalos fajtaleírása.


Az egyes fajták abc-sorrendben találhatók meg itt. Hazai galambfajták fajtaismertetője. Bárány István cikksorozata. Egyedülállóan értékes anyag! Gyűrűnagyság: mm.


Gondolatok és vélemények a magyar galambfajták. A nagytestű német díszváltozat kevésbé szapora, nem kielégítően nevelő, s ezért haszoncélú tartásra használhatatlan. A szakirodalomban található egyes leírások szerint verekedős természetű, ami a hústermelésben hátrányos tulajdonság. Erről az álláspontról írtak már előttem is többen szakírók és kollégák. Arról viszont semmi írásos, vagy bizonyítható anyagunk nem maradt, hogy a. A magyar nép történetéből ismert, hogy ősidőktől fogva milyen szoros volt kötődésünk az állattartáshoz, állattenyésztéshez.


Hazánkban a Kárpát-medencében őshonosnak mondott fajták fenntartása is védelmet kapott az állattenyésztési törvényben. A hazai galambfajták fajtaleírása és fajtaismertetője menüpontban olvasható! Egris képek dúcomból: Europa Champion egri kék hím Bata László tenyészetéből: Az Egri Kék Keringő Fajtaklub névsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések