2019. január 11., péntek

Tégla burkolat felületkezelése

Szeretne tégla padlót a teraszra, de azt mondták, hogy szét fog fagyni? Attól tart, hogy a konyhában hamarosan foltos és ragacsos lesz a zsírtól a tégla burkolat ? Nem mer vendégeket hívni, mert esetleg ráfröcskölik a vörösbort a gyönyörű bontott tégla falra? Fél, hogy a gyerekek összefogdossák az antik tégla falburkolatot?


Miután a burkolat és a fugák elkészültek, impregnáljuk 1-rétegben. Hogyan NE burkoljuk a falat bontott tégla szeletekkel?

Azzal megsokszoroztuk a munkát, hogy nem töröltük le azonnal a téglaszeleteket. Amikor még csak napos volt a ragasztó, egyszerű vizes szivacsos áztatással le lehetett szedni, de később már csak kefével, meg mindenféle kaparó eszközzel. Két dologra is alkalmas az impregnálás. Egyrészt a bontott tégla fagy elleni védelmére, másrészt a felület ápolására is kiváló. Pincébe bontott tégla , és padlástégla keverékéből készítünk padlóburkolatot.


Beltéri téglafelület. Ha kültérben készítettük a tégla , vagy téglahatású burkolatot, akkor ajánlott annak impregnálása, vagy felületkezelése. Természetesen beltérben sem árt ezt elvégezni!


Az impregnáló anyagok taszítják a vízcseppeket, megóvják a falat a beszivárgó nedvességtől, illetve ellenállóvá teszik a felületet az enyhébb.

Az egyik legismertebb dekorációs burkolat a téglaszelet, mellyel találkozhatunk homlokzaton, lábazaton, kerítésen, nappaliban, pulton, és számtalan falfelületen. A vöröses, sárgás, barnás, vagy szürkés szelekciók árnyalatai alapvetően befolyásolják az összhatást! A tégla színe nagyon meghatározó. A szeletelt tégla vastagságát cm-re.


A soros fektetés a tégla és klinker burkolatoknál is a leggyakraban használt fektetési minta. Ilyenkor lerakáskor a téglákat, klinkereket negye fél vagy háromnegyed tégla hosszan eltolják a korábbi sorhoz képest, és így rakják le, így biztosítva a burkolat megfelelő kötését. A sorok futhatnak párhuzamosan is az úttal.


Honlapunkon a tégla tulajdonságai alapján kiválaszthatja az Ön házához szükséges legmegfelelőbb tégla ­típust. Falazóanyagaink nagyobbik része égetett agyagból készült tégla ­féleség. Ez az évezredes építőanyag korszerű formájában ma is minden tekintetben kielégíti az építőipar igényeit. Benedvesített vakolatsimítóval finoman simítsuk el a felületet. Munka közben szintezővel időről időre ellenőrizzük, hogy sík-e a felület.


A betonnak az új burkolat beépítése előtt legalább napig kötnie kell (a betonréteg vastagságát tekintve minden cm-re hetet számítsunk). Gárdonyban exkluzív családi ház eladó! Konyhaés étkező,kerámia lap 264.


Tégla padló felületkezelése. Thermo-Block ház építése Fejér megyében. KONYHA BURKOLÁSA 10X. Bontott tégla alkalmazása a kertben - muveszkert.

A fent említett lehetőségek azt mutatják, hogy látvány, sokoldalúság és ár szempontjából hasznos a bontott tégla f. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. A munka megkezdése előtt tájékozódjunk arról, hogy mennyire tartós a burkolat , milyen karbantartást igényel, és hogyan befolyásolja helyiség belsőépítészeti kialakítását. A burkolat lerakását lépésről lépésre bemutató, fényképekkel illusztrált leírás segítségével pedig előre tervezzük meg a munka menetét. A kőlapokat gyakran eltolt hézagokkal rakjuk le, ami kissé rusztikus hatású. Elegánsabb megoldás a nyolcszögletű lapokból, kontrasztos színű rombusz alakú betétekkel lerakott burkolat.


Az égetett agyagtégla a legrégibb mesterséges építőanyag. Előállítása során az agyagot először megőrlik, vízzel képlékennyé gyúrják, majd présgépen extrudálással a tégla keresztmetszetének megfelelő agyagrudat készítenek, melyet huzalból készült vágókészülékkel tégla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések