2019. január 8., kedd

Moha ellen

Moha ellen a Compo vastápsóval tudunk fellépni, jó szóródású , nem csomósodik be a tárolás során sem , bármikor az év során kezelhető vele a terület háromszor. Az elmúlt évekre jellemző csapadékdús időjárás kifejezetten kedvező feltételeket teremtett a mohosodásra. De nem csak a csapadékot okolhatjuk a moha megjelenéséért. A sok bosszúságot okozó moha ellen a vegyi nagyágyuk között sincs olyan hatásos, mint a jó kis házi fahamu. Igen, a moha árt a pázsitnak: íme néhány tipp, hogyan lehet visszaszorítani és kiírtani a pázsitból a mohát.


A moha amúgy szimpatikus.

Ez ellen csak úgy tudsz védekezni, ha jelentősen visszavágod vagy eltávolítod növényeidet. Ez egy radikálisabb megoldás…megértelek, ha nem ezt szeretnéd. Leggyakrabban a berzedt borzasmoha terjed el a kerti fűszőnyegben. Nagyon fontos, hogy megtaláljuk a mohásodás okát, megvizsgáljuk, hogy a fű miért nem tud szépen, szőnyegszerűen növekedni, miért szorítja ki a. A megfelelő kezeléssel kiirthatod a mohát a portáról, és megakadályozhato hogy újra visszatérjen oda.


Ehhez meg kell szüntetned azokat a körülményeket, amelyek ideálissá tették kertedet a mohák számára. A gyepben rejtőző moha ellen legtöbbször vas-ll-szulfátot tartalmazó szereket használnak. Granulátum vagy vízoldható koncentrátum alakjában forgalmazzák - csaknem mindig pázsit-műtrágyába keverve.

A kezelésnek ugyanis csak akkor van értelme, ha egyidejűleg serkentjük a pázsit növekedését. A készítményeket mindig a. Ezek megszüntetésére kell törekedni. Ha ezek nem lehetségesek, akkor marad a kémiai megoldás, mely esetben olyan műtráygát kel választani, mely ként és vasat is tartalmaz. A szépen ápolt fűben egyre jobban elszaporodik a moha.


Thumbnails féle moha képére hasonlít, ami a fű között található. Jellemzően az északi oldalon és fák, bokrok tövében terjed. Barnás-feketés színű. Mit lehet tenni, hogy ne terjedjen tovább és a meglévőt, hogyan lehet eltüntetni?


Na csak ne aggódj, itt vannak a megoldások, amivel hatékonyan védekezhetsz ellene. Tápanyag tartalmával hozzájárul a talaj termékenységéhez és kedvezően befolyásolja a kémhatást (pH-viszonyokat) a területen, ezáltal alkalmazása serkenti a fű növekedését, hogy újra megtelepedjen a moha eltűnése után maradó foltokon. Közelről nézve éppen olyan összetett élettér a mohapárna, mint amikor kiegyenesedve az erdőt vagy a nádast szemléli az ember. Tele van élettel, rovarokkal, ősi ízeltlábúakkal, férgekkel, apró csigákkal, mikroszkopikus méretű élőlényekkel. Moha - és algaeltávolító liter, Moha és alga eltávolítására alkalmas szer.


Salétrom, sókivirágzás, penész, alga, moha ? Ma már nem legyőzhetetlen ellenség! Feltételezem, hogy Ön már kipróbált sok csodaszert, de azok nem működtek, sőt sokszor csak rontottak a helyzeten.

Mi olyan fegyvert adunk az Ön kezébe, amivel sikeresen vívhatja meg csatáját a minden. Amikor már nagy a baj és a moha az úr a gyepben, drasztikus módszer kell az eltávolításához. A gyepszellőztetés is sokat javít a gyep helyzetén, de csak a moha gyérítés elérése lehetséges a módszerrel. Ezért egy hatékony kezeléshez a Vastápsó használatát ajánlom, hogy megakadályozzuk a fű kiritkulását.


Hamuval a puhatestűek ellen. A hamut - mint növényvédőszert - nem véletlenül kedvelik a kertészek: megfigyelték ugyanis, hogy a hamu rátapad a puhatestű állatok testére, és kiszívja belőlük a nedvességet. A hernyók és egyéb puhatestűek inváziója ellen szórj egy kevés hamut a kerti növényekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések