2019. január 16., szerda

Processzor típusok

Nagyon leegyszerűsítve mindegyik processzor ugyanazt csinálja, vagyis a bemeneti információkon, illetve adatokon különböző feladatokat végeznek, majd az eredményt a kimenetre továbbítják. A főbb különbségeket az adja, hogy ezt hogyan teszik meg. Nézzünk meg részletesen egy processzor típust. A fenti képen látható, hogy az Intel Core a márkajelzés, az iegy brand változó, ami a termékcsaládot jelöli, a négyjegyű szám első karaktere generációt mutatja, a másik három magát a típust azonosítja, a mögötte lévő betű(k) pedig azt, hogy milyen tulajdonsággal ruházták fel a processzort.


Manapság két nagy processzorgyártó vetekszik egymással, az Intel és az AMD.

Processzor fajták, típusok. Az Intel a nagyobb, belőle vált ki az AMD. Mind a két processzorgyártónak nagy részesedése van a videokártyák piacán is.


Rajtuk kívül vannak még processzorgyártók ugyan (IBM, Cyrix), de piaci részesedésük a. Intel Atom (mobil eszközöknél használt processzor ) Intel Xeon (szerverekbe szánt termékek) Ezenkívül használatos a -M (mobil) jelzés is, ami általában alacsonyabb teljesítményű és energia felvételű processzort jelöl és így Mobil eszközökbe (elsősorban laptopokba) használatos, mivel az akkumulátor lassabban merül le. Annak ellenére, hogy ezek az elnevezések már néhány éve a köztudatban vannak, mégis sokan gondolkodóba esnek, mikor egy Notebook jobb alsó sarkában meglátják a core i i ifeliratot, vagy asztali számítógépükbe processzort keresnek, hisz nem tudják mit is takar valójában a processzor elnevezésében szereplő előtag. A RAM-nak nincsen közvetlen kapcsolata sem a külső adatsínhez, sem a címsínhez.

A processzor az északi hidat használja a RAM-al történő összes kommunikációra. Az északi híd kiolvassa az adatokat ba RAM-ból és kiírja a. Az ár és a méret mellett figyeld meg a kompatibilitást, nehogy hoppon maradj. Ma már viszonylag olcsón lehet jó minőségű multiplatformos hűtőt vásárolni, de ha LGA7támogatás is kell, alaposabban szét kell nézni. Ebben az esetben általában a teljesítményt áldozzuk fel, a processzor hőtermelése egyenesen arányos a teljesítményével, de ez gyártónként és generációként változik, hogy milyen arányú.


Javasoljuk, hogy ne a magok, szálak és órajel alapján válassz processzort. Free Shipping on eBay. Válogass többszáz eladó proci közül!


Legnépszerűbb processzor márkák, akciós árak összehasonlítása. Megkülönböztetünk cím-, adat-, valamint vezérlősíneket. A vezérlősínen jelenik meg az órajel, amely a processzor ütemezéséhez használt jelforrás. Az egyes utasítások végrehajtására előre meghatározott számú óraütés áll rendelkezésre, a processzor csak hiba esetén figyel a tényleges végrehajtás befejezésére.


A Samsung szokott még Broadcomm proceszorokat beépíteni vagy a saját processzorait amk Exynox néven vannak. A Huaweinek a saját fejlesztéseű processzorait Hisiliconnak nevezte el, ott van az LG Odin nevezetű processzora és még az Nvidia Tegra névre keresztelt processzorai az ismertebbek. Bármely, erre alkalmas utasítás igénybe veheti a tárolót.

Az adatcsatornás feldolgozás kismértékű. Utasításvégrehajtás mikroprogram által vezérelt. Változó hosszúságú utasítások. A legelterjedtebb processzor kifejezésen általában mikroprocesszort értünk, régebben a processzor sok különálló áramkör volt, ám a mikroprocesszorral sikerült a legfontosabb komponenseket egyetlen szilíciumlapkára integrálni, mivel ezek általánosan elterjedtek és minden számítógépben ezek találhatók meg, a mikro.


Milyen 64bites processzort tudtok ajánlani? Ez a konfig elbír a 3DS Maxxal, és az After Effect-sel. Adobe újabb termékeit megvenni ami megköveteli a 64-bitet. Ha a „számítógép” kifejezést tágabb értelemben tekintjük, akkor beszélhetünk belső, illetve külső vezérlésű információfeldolgozó automatákról. A külső vezérlésű automaták esetében az inputnak része a tevékenységet irányító program.


Ez például úgy valósulhat meg, hogy folyamatos emberi. Bár a processzor mint fogalom általánosan kezelendő, vagyis minden esetben egy számolásra alkalmas lapkát jelent, ám a gyakorlatban azért. Itt jön egy ugrás, hisz a. Az AMD hosszú évek után ismét versenyképes processzort készített.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések