2019. január 18., péntek

Ablakcsere régi tokba

Bontás nélküli ablakcsere. A beépítést megelőzően egy helyszíni felmérés során szakember érkezik a helyszínre. Ilyenkor a régi tokba új ablak kerül beépítésre.


Az ablakcserét kérheti cégünktől a meglévő tokba való beépítéssel. A tokbaépítést abban az esetben javasoljuk, amikor a régi ablak felett beépített tokos redőny van és azt nem akarja kicserélni. Majd az új ablakkeretet elhelyezzük a régi tokban és rögzítjük, ezután a réseket, hézagokat kitöltjük purhabbal. Fontos még a helyiség padlójának letakarása is, a sérülések elkerülése végett.


This feature is not available right now. Please try again later. Ennél a megoldásnál, leemeljük a régi nyílókat a tokról, majd a meglévő zsanérokat eltávolítjuk flex segítségével. Ekkor, csak a régi tok marad. Az ablakszárnyakat , zsanérokat, szoba felőli osztásokat, ha van eltávolítjuk, majd a meglévő nyílásba helyezzük az új műanyag ablak komplett szerkezetet ami a régi ablak formáját követve lett gyártva.


Ablakcsere régi tokba , tok mögé építve. A legtöbb ajtó, ablak beépítést a régi tokba Budapest belvárosában végezzük, de előfordul, hogy családi házakban is igénylik a beépítés ezen változatát. Ha betervezte már a nyílászáró cserét, a nálunk megrendelt műanyag ablakokat elvárásai alapján, szakszerű módon beszereljük, illetve a régi nyílászárókat bontással eltávolítjuk. Sok olyan eset van, amikor a bontás nélküli ajtócsere az egyetlen megoldás, mert a körülmények nem teszik lehetővé, hogy a régi tokot kibontsuk, új ajtó a régi tokba vagy a régi tok mögé építve.


Hátránya, hogy csökken az üvegfelület nagysága. A régi szárnyak, pántok stb. Ennek az eljárásnak több előnye is van, de természetesen hátránya is.


Amennyiben otthonunk régi , nehezen használható, vagy már az idő vasfoga által kikezdett nyílászárókkal rendelkezik, akkor talán elérkezett az ideje az ablakcsere mielőbbi elvégzéséhez. A bontás nélküli beépítés egyre kedveltebb. A rosszul vagy nehezen zárható ablakok által rengeteg energiát pazarolhatunk el a fűtési szezon alatt, ami az egyre növekvő energiaárak mellett nem túl előnyös dolog. Ne legyen ezért visszatartó erő ez a tény. Második lehetőség ablakbeépítésre a tokba való szerelés, mely egyszerűbb, viszont a régi tok és a falazat között csak a vakolat szigetel.


Ezért az új ablak hiába zár jól ha a régi tok el van vetemedve, vagy mellette szelel. Előnye, hogy nincs. A műanyag ablakokhoz rendelhető párkány, illetve könyöklő is. Kizárólag hazai gyártású műanyag ablakokat forgalmazunk.


Az új nyílászáró a régi ablakunk külső ablaksorának síkjába kerülnek. Fa nyílászárók esetében lehetőség van az új tok külső részébe belefalcolni régi ablak formáját, igy a régit tok kívülről akár teljesen el is takarható. Hogyan lehet az ablakcserét kivitelezni egy műemlék jellegű házban? Műanyag ablakoknál.


Azoknál a fa ablakoknál , ahol a fa ablakkeret a teljes nyílást takarja, illetve az ablakon körbe díszítő fa panel van beépítve, az ablakcsere nagy fejtörést okozhat. A szerelés költsége NEM tartalmazza: - beépítés előtt a régi fatok átalakítását, állagmegóvását, - beépítés végeztével a fatok teljes felületének letakarását (a beépítést követően egy szakembernek kell a még látszó fafelületet lekezelni, lefesteni). Cégünk a megvásárolt nyílászáró szakszerű. Panel, és régi építésű tégla lakások, házak, és légkamrás ablakai most kedvezményesen rendelhetőek az ablakcsere akció idején, a készlet erejéig!


A meglévőtokba való beépítést általában olyan helyeken alkalmazzuk ahol a bontási és helyre állítási költségek messze meghaladnák az alap ablakcsere árát. Ha a régi keret állapota megfelelő, akkor elvégezhető a bontás nélküli beépítés. Ha az állapot nem megfelelő, korhadt vagy hiányos, akkor az ajtócserét csak a hagyományos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések