2019. január 20., vasárnap

Arany szemszín

A barna szem előfordulásának aránya a legnagyobb a világon, ez tartalmazza a legtöbb melanint. A legelterjedtebb szemszín Ázsiában és Afrikában, míg a legritkábban Észak-Európában, illetve a Baltikumban fordul elő. A heterokrómia egy szemmutáció, amikor is az egyik szem színe eltér a másiktól.


Az arany kiemeli a mogyoróbarna sárgás játékát, és még csillogóbb, vidámabb lesz a szem tőle. A leghíresebb heterokrómiás, azaz eltérő szemszínnel rendelkező sztárokról. Szeme színe kék, zöld és arany eltérő arányban a két szemnél.

Az acél a fegyver és a gépek anyaga, férfi attribútum. Hiányzó: arany Szemszín. Amilyen sok barna szemű ember él, olyan sok szín áll jól nekik, szinte mindenből lehet csippenteni. A fekete olyan a barna szeműeknek mint a fűszeradalék. Azt mondják, hogy nem lehet megítélni egy könyvet a borítója alapján, de mégis azt tesszük.


Semmilyen tudományos alapja nincs annak, hogy a szemszín reflektálná személyiségünket és karakterünket, de a statisztikák mégis magukért beszélnek. A mitológiában és mendemondákban a zöld szem a mágikus erő jelképe és mindig egyfajta titokzatossággal ruházták fel azokat, akik ezzel a kiváltságos adottsággal rendelkeznek. Ez a szemszín egyébként még ritkább, mint a kék szem, nem véletlen a fent említett bűvös aura.

Következzen pár smink, hogy kiemeld ezt a páratlan szempárt. Zöld szemszín - a legritkább a bolygón, de tulajdonosai bármely kontinensen megtalálhatók. Sötét szemekben (barna és fekete) az iris nagy mennyiségű melaninnal telítődik. Nyilvánvaló, hogy a különböző nemzetiségek között ez a szín vagy a szín túlsúlya az élet klimatikus feltételeitől függ.


Ha az albinizmus nem ilyen súlyos, akkor a szemszín lehet kék, zöl vagy világosbarna. Ennek súlyossága az albinizmus súlyosságától függ. A színlátás normális, mert az albinizmus nem érinti a rodopszintermelést.


A mogyoró egy szép keveréke a barnénak és a zöldnek, ez a szemszín néz ki a leglélegzetelállítóbban. Az első szó, amit párosítanak vele az az elegancia. Ezekre az emberekre jellemző a spontaneitás, a vidámság, és hogy mindig készek a kalandokra. Mennek az árral és alkalmazkodnak a körülményekhez. A legtöbb szemszín esetében, olyan szín ajánlott, mely eltér a szem színétől, azonban a szürke szem esetében éppen a sötétebb szürke színek amelyek kiemelik a szemet.


Egyedi, szürke szemeket sötét szürke, fekete, sötét barna és lila színekkel lehet a legjobban kiemelni. Ausztrál kutatók, ikrek továbbá testvéreik és szüleik – közel négyezer ember – genetikai vizsgálata után fedezték fel, hogy a szemek színéért a melanin (a szem, a haj és a bőr színéért felelős festékanyag, hiánya pedig albinizmust okoz) is felelős. Hat szemszíntípust különböztetünk meg: kék, barna, zöl szürke, arany , albínó és ezeknek variánsai.


Az alábbi kép nincs szerkesztve, tényleg létezik ilyen tengerkék szemszín , igaz csak pár embernek van hasonló a Földön. Ehetjük ezt a sok mindent rogyásig, de attól még tény marad: a szemszín a szem szivárványhártyájának látható színe, melyet a gének határoznak meg. Ha egy hatvan napos diétával meg lehetne változtatni a szemszínünket, akkor nem lenne szükség a mutációra.

Norvég egyetemi kutatók állítják, hogy a kék szemű férfiak a kék szemű nőket preferálják. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy a leendő baba szemszíne segít megérteni, hogy választásuk helyes volt-e. A barna és zöld szemű férfiak többnyire nem kedvelik a kék szemű nőket. Az a rész aminek alapból fehérnek kelle lennie.


Válaszok a kérdésre. Középiskolás éveit egy székesfehérvári művészeti gimnáziumban töltötte, mialatt számos énekversenyre eljutott. Arany Dóra a The Grenma nevű magyar punk-rock banda basszusgitárosa. A szem sárgás szinét mi okozza? A Xántus János IFO középiskolában érettségizett le és most a BGF-re jár angol kereskedelmi szakra.


A legemlékezetesebb zenei élménye az volt mikor megkapta az első basszusgitárját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések