2018. június 25., hétfő

Mélyalapozó használata glettelés előtt

Elhagyható a mélyalapozó glettelés előtt ? Feltétlen kell mélyalapozóval kezelni a falat ha nagy felületet glettel az ember? Biztos hasznos, de egyrészt a természetesség híve vagyok és nem tetszik a gondolat hogy műanyagot kenek a falra, a fal szellőzését is gátolja azt olvastam, meg szerintem ez is egy modern kori okosság amit el lehet hagyni. Használata festés, glettelés előtt és után ajánlott.


Rikombi Grund mélyalapozó használata elengedhetetlen.

Mint minden profi falfestés előtt , most is az előkészületekkel kezdődött a munka. A tapéta eltávolítása, a glettelés és a mélyalapozás volt az első. Mindenképpen kétfélét kell használni ? Mélyalapozás festés előtt.


A mélyalapozásnak az építőipari munkák tekintetében több célja is van. A legtöbben csak azért alkalmazzák, hogy elősegítsék vele a festékek tapadását, holott emellett egy ilyen alapozóréteggel kiegyenlíthetjük az alapvető nedvszívást, de erősíthetjük az aljzatot is. Ezt követően az enyves festékünket vízzel, egy korongecset segítségével nedvesítsük be.


Ha beszívta a vizet, nem fényes a felület, akkor nekiállhatunk a falkaparásnak.

Távolítsuk el az összes réteget. A felület száradása után szükséges a mélyalapozás és a glettelés. Ha új vakolt falra szeretnénk festeni, akkor a festés előtt a vakolt falat szakzsargonnal élve „telibe kell glettelni”. A régi, porózus vakolatokat és krétásodó felületeket megerősíti és megszilárdítja.


Megakadályozza a színes diszperziós falfesték foltosodását. Milyen falaknál szükséges a használata ? Mészfestékből szeretnénk diszperziós festékre átállni, ilyen esetben a régi mészfestés lekaparását követően még a glettelés előtt ajánlott a mélyalapozás elvégzése. A diszperziós mélyalapozó alkalmazása kiegyenlíti a vakolat nedvszívó képességét, amelyet gyakorlati próbával kell ellenőriznünk. Azonban itt is van néhány alapszabály amit fontos figyelembe vennünk. Meszelés előtt nem feltétlenül szükséges mélyalapozó.


A mész nem festék, ott más vegyi folyamatok zajlanak. A mésznek nagy előnye, hogy kiváló szellőzést biztosít a falnak, ebben verhetetlen, és a mélyalapozó (mivel telíti a felületet) rontja ezt a kedvező hatást. Tehát én nem mélyalapoznék (persze ha megtesze azzal kárt nem okozol).


Falfix ócska , natúr falhoz való ami pereg vagy erősen nedvszívó. A parkettát teddizés előtt jó vizesen töröld fel a falak mellet, és akkor a. De ha nem ez a gon akkor egyszerűen a mély alapozó , falfix kimaradt a sorrendből. Sokan szívesen vállalkoznánakarra, hogy pl.

Festett falra kell mélyalapozó ? Vettünk egy pár éve felújított házat, és magunk szeretnénk átfesteni a falakat. Diszperziós festékkel vannak festve. Impregnálás előtt kis területen végezzünk próbaalapozást a felület szívóképességének a megállapítására. Több forrásból igyekeztem összeszedni a tudományt,de teljes a képzavar.


Van aki azt ajánlja,hogy glettelés előtt meg kell nedvesíteni a felületet,máshol a mélyalapozó használatát javasolják. Megint más forrás a glettelés után ill. A legmagassabb esztétikai igények kielégítésére csak a különleges glettelés biztosít minőségileg megfelelő felületet, amely azonban nagyon igényes munkát és különlegesen finom glettanyagot igényel. Ennél már az optikai hibákat alig lehet észrevenni, és csak nagy értékű sima bevonatokhoz szükséges felületet ad.


Hasonlítsa össze az árakat! A termékárakat és szállítási díjszabást az adott forgalmazó az utolsó ÁrGép-es frissítés óta esetleg módosította. Lakás festése során kihagyhatatlan lépés a glettelés , időnként csak javítunk, de néha teljes falakat, mennyezetet kell átglettelnünk.


Ennek a munkafolyamatnak az elsajátításában szeretnénk segítséget nyújtani a cikkünkkel. Természetesen ez tényleg szakmunka, amit a festők is hosszabb idő alatt sajátítanak el, de ez ne. Az önterülő aljzatkiegyenlítő használata nem annyira egyszerű, mint azt a neve sugallja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések