2018. június 5., kedd

Salgótarjáni üveggyár termékei

Salgótarjáni Üveggyár Nemzeti Vállalat működött. Cégünk kézi üvegipari termékek gyártásával foglalkozik. Vitrum et Anima boroskehely széria kelyhei elnyerték a Magyar Termék Nagydíj megtisztelő címet!


A gyár termékei ország- és világszerte ismertek. Régiséget vásárolna vagy eladná saját darabjait?

Hirdesse meg antik tárgyait, régiségeit, műalkotásait vagy vásároljon otthonról az online régiség piactéren! NKA támogatással megvásárolta a Tarján Glass Kft. Mánczos József tervei alapján készített díszüvegeket (4db), valamint az üveggyári MNDSZ-zászlót. Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.


Tagjai - a megalakulás óta - salgótarjáni és Nógrád megyei, folklórt kedvelő fiatalok és felnőttek, de Heves megyei fiatalok is bekapcsolódtak a munkába. Több mint 1éves fennállása alatt nemcsak a hazai ipar meghatározó része volt, mely több száz embernek adott munkát, hanem olyan világhírnévre is szert tett, melynek köszönhetően külföldi luxuscégek számára gyártottak a salgótarjáni szakemberek. Nem gondoltuk volna, hogy az a nagy és erős üveggyár bezár.


A Tarján Glass Kft.

Ma Európa egyik legnagyobb független autóüveg beszállítójává vált a salgótarjáni vállalat. A termelés újraindítása tetemes költséggel járna, de a konzervüvegek és palackok iránt jelentősen megnőtt belföldi kereslet új profilt adhat a gyárnak, illetve munkát akár több száz dolgozónak - írja a Napi Gazdaság Online. Az egykori salgótarjáni bányakolónia területén, a Veremoldal keleti szélén található Európa második, hazánk első, egy valaha működött bányában helyet kapó, földalatti és föld feletti szénbányászati múzeuma. Nem kap állami garanciát a salgótarjáni öblösüveggyár vevője a termelés újraindításának finanszírozásához.


Vásárolj azonnal, licitálj aukciókra, vagy hirdesd meg eladó termékeidet! Felszámolója ismét eladásra hirdette meg a több mint száz éves gyárat, amelyre ezúttal négy komoly érdeklődő is bejelentkezett. Demeter Bertalan esperes-plébános támogatásával építették fel dr. Fábián Gáspár építész ókeresztény bazilika stílusában készült tervei szerint. Az építést Jerskó Béla és Tihanyi Kálmán helyi építőmesterek vezették a hívek jelentős saját munkájával.


Bagi András, de a kedvencei a régi magyarok. Az üveggyűjteményt db mintakönyv és 6db műszaki rajz teszi teljessé. Mintaboltjaink a cég által gyártott termékek, valamint pótalkatrészek és tartozékok teljes választékával rendelkeznek, melyek közvetlenül megvásárolhatók, vagy rövid szállítási határidővel megrendelhetők. Kifizette az elmaradt béreket a salgótarjáni üveggyár Kifizette dolgozói elmaradt bérét a salgótarjáni öblösüveggyár, az adó-, valamint szállítói tartozásai ellenére biztosítja a folyamatos termelés feltételeit - mondta az MTI-nek szerdán Géczy Józsefné, a gyár titkárságvezetője, a gyárról megjelent korábbi hírekre reagálva.


A tavaly április óta felszámolás alatt álló és évek óta veszteséges salgótarjáni öblösüveggyárat (ST Glass -t) két szlovák magánszemély tulajdonában álló R Glass Hungary Kft vásárolta meg. A családi vállalkozás termékei az idő folyamán Európa szerte elismertté váltak, számos nagy céget, illetve magán személyt kiszolgál itthon és külföldön, ami a kézművességnek, a termékek precíz kidolgozásának, a megrendelők pontos kiszolgálásának és a folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhető. Készítette : Petőfi.


A felszámolás alatt lévő salgótarjáni üzemet az önkormányzat becslése szerint másfél milliárd forintos befektetéssel lehetne újraindítani.

Első körben több mint kétszáz emernek adhat munkát az üzem, később tovűbbi száz-százötven ember felvételére kerülhet sor. A parádi üveg nemcsak itthon, külföldön is hatalmas karriert futott be, a gyár világszínvonalú termékei luxusszállodákban, kastélyokban köszöntek vissza, meg nem erősített információk szerint pedig még a Vatikánban is megfordultak. Eladó a Fortunate gabonapehely-gyártó, amelynek egyes termékei Béres Alexandra Testkontroll programjában szerepelnek.


A cég termékei korábban több szakmai díjat kaptak, hitel és támogatás hiányában azonban nem tud tovább működni. Termékei négyötödét a külpiacokon értékesítette, így az erős forint is kedvezőtlen volt számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések