2017. július 20., csütörtök

Szürke szem jellemzése

Ez a szemszín igen ritka, valójában a kék szem egyik változata. A sötét szürke szemben több a melanin, míg a sápadt, világos szürke szemnél jelentősen kevesebb. A szürke szeműek kedvesek, szelídek és gyengédek. Empatikus, megértő emberek, akik segítenek, ha tudnak. Hiányzó: jellemzése szürke szem kialakulása a zöld szem titka szürke szem smink fekete szem lila szem szemszín változás Mások ezeket keresték még Mit árul el rólad szemszíned?


A szem színe kisgyermekkorban majdnem minden gyermeknél egységesen.

Akinek szürke a szeme , azt bölcsnek, szelídnek, egyedinek tekintik,. Személyüket egyben jellemzi a változatosság és a megfontoltság. Kapcsolataikba rengeteg időt és energiát fektetnek és ezt fordítva is elvárják mind a barátság, mind a szerelem terén. A túl száraz szem , amely már nem tud sírni, jelképezi azt az embert, aki fél a saját érzelmeitől, nem engedi meg magának, hogy kifejezze azokat.


Az ellenkezője, a folyamatosan könnyező szem azt jelzi, hogy az illető képtelen lelki sérelmeit elengedni, mindent érzelmi alapon közelít meg. Megbízhatóak, intelligensek és higgadtak, akik a biztonságot és változatlanságot kedvelik. Határozott, de kedves főnökök, akik népszerűek beosztottjaik körében. Az emberi szem (oculus humanus) a látás érzékszerve az ember szervezetében, amely a környezeti objektumokról származó – az azokból eredő vagy róluk visszaverődő – fénysugarak érzékelésére szolgál, és optikai rendszerével leképezi azok alakját, térbeli helyzetét és színét.


Minden ember, akinek kék a szeme, egy közös ősre vezethető vissza, aki ebben a korban élt és a barna szemszíne mutálódott.

Közvélemény-kutatások szerint Európában a kék szem a legnépszerűbb, majdnem minden harmadik ember kék szemű szeretne lenni. Nem lehet véletlen az sem, hogy a kék színű kontaktlencse a legkelendőbb, hiszen ezzel az is becsaphatja embertársait (és saját magát), aki nem kék szeműnek született. A borostyánsárga vagy aranyszín szem meglehetősen ritka, oka egy lipokróm nevű sárga pigment megjelenése az íriszben. Szintén a legritkább árnyalatok közé tartozik a zöl illetve a szürke , ennél a két a szemszínnél szintén kevesebb a melanin, mint a barna szemnél. Nekem szürke hályog van rajta, de nem szürke az egész csak egy része.


Ha igen ritka esetben a két szem különböző színű vagy egy szemen belül két szín. Megtalálták a szemszín génjeit – Az emberi tulajdonságok közül a szemszín genetikai hátterét ismerjük a legjobban. Az asztrológiában a szemhez, a látáshoz a Nap és a Hold kapcsolódik, ezeket szokás fővilágosítóknak is nevezni. Férfiaknál a bal szem a Holdhoz, a jobb szem a Naphoz tartozik, nőknél pont fordítva.


Ha szürkés árnyalatúak a szem alatti karikáink, azt jelenti, hogy vérszegények vagyunk, vagy a stressz, fáradtság, szellemi megterhelés következtében karikásak a szemeink. Rossz vérkeringésre, vagy szív-és érrendszeri, tüdő problémákra utalnak a kék színű szem alatti karikák. Ezzel a speciális eszközzel a szem külső részével összefüggő rendellenességeket, így a szaruhártya-abráziót (horzsolást), túlzott könnyezést, szemszárazságot, kötőhártya-gyulladást vagy szemhéjbetegségeket, a szem belsejében szürke hályogot vagy más betegségeket diagnosztizálnak.


Mivel a túlérett szürke hályog némi fényérzést leszámítva gyakorlatilag vakságot okoz, a betegek többnyire már előbb kivizsgáltatják panaszukat, megműttetik, ezért napjainkban a fejlett országokban ritkán lehet vele találkozni. A szem A geometriai optika alapjai A szem felépítése A látás jellemzése A receptorsejtek A fényérzékelés mechanizmusa Színlátás A geometriai optika alapjai A szem feladata, hasonlóan a legtöbb optikai eszközhöz, az hogy képet alkosson. A kék szem nagyon gyakori annak ellenére, hogy recesszív génnek köszönhetjük. Ugyanakkor a kék számos árnyalata létezik, a játékos babakéktől, a csábító mediterrán kéken át a sötétebb szürkéskékig.


A kék szeműekről azt tartják, hogy különleges szépségek, hipnotikusan nyugodt emberek. Az önként vállalt magányosság színe. Aki ezt a színt részesíti előnyben, nem akar feltűnést kelteni, de magáról azt gondolja, hogy más mint a többi ember.

Titokban vágyik az elismerésre, tapasztaltnak érzi magát. Részletek a műből: 1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések