2017. július 17., hétfő

Áthidaló méretezése

For urinals fitted with the Key-Valve waterless system. Supersedes the Enswico. Porotherm falazóelemek kedvező áron országos kiszállítással. Kérjen egyedi árajánlatot az oldalunkon kiválasztott építőanyagokra. Emiatt a szerkeze­tet kiváltónak is szokás nevezni, de leghelyesebb az áthidaló elnevezés.


Ami minden áthidaló működésénél az alap feladatot jelenti: hordani kell a fölötte lévő szerkezetek terhét. Ez csak akkor működik ha az áthidaló , és a fölötte lévő szerkezetek között van egy teher átadásra képes kiékelés, ami teljesen kitölti az áthidaló , és a szerkezet közötti teret. A teherbírási táblázatokban egy áthidaló határterhelése található. Az áthidaló szerkezet erőtani megfelelőségét a felhasználó tervezőnek minden esetben igazolni kell. Az igénybevételek meghatározásánál figyelembe kell venni az áthidaló és a helyszínen készülő nyomott öv önsúlyát is.


Több áthidaló egymás. Minden esetben fontos az áthidaló statikai méretezése. Az előregyártott típusoknál csak az elem gyártója által megadott teherbírását kell összehasonlítani a rá jutó terhekkel. Beépítéskor a gyártó technológiai előírásait szigorúan be kell tartani.


Ezek között szerepel egyebek mellett az elhelyezés módja, valamint. PÍTÉSÜGYI MINÕSÉGELLENÕRZÕ INNOVÁCIÓS RT. Hőszigeteletlen változataik az „A” és „AD” típusok. Az A jelű áthidaló sze­relt (hagyományos) és hegesztett acél­betétes, valamint feszített változatban, az AD jelű pedig nem hegesztett és he­gesztett acélbetétekkel készül.


Beton­minőségük lehetővé teszi a párás és nedves helyeken való beépítést is. Nemzetközi szaktudás és tapasztalat Korszerű építőanyagok WIENERBERGER Téglaipari zRt. A feltüntetett gerenda árak tájékoztató jellegűek és az ÁFÁT tartalmazzák! Azonban az áthidaló statikai méretezése rendkívül fontos. Nem ajánlatos házi kivitelezésben áthidalókat beépíteni, miért is?


Habár az előre gyártott típusoknál csak a gyártó által megadott teherbírást szükséges összehasonlítani a rá jutó terhekkel, mégsem jelent mindez ilyen egyszerű kivitelezést. A legtöbb áthidaló kiegészítő hőszigetelést igényel. A célszerűség azt diktálja, hogy nyílászáró síkjában elhelyezett hőszigetelés fusson el az áthidaló előtt is, de vannak kombinált hőszigetelési eljárások is (ez ma még a leggyakoribb).


Ilyenkor a hőszigetelés a nyílászáró síkjában is, és a homlokzat. Az épületek falaiban technológiai, közlekedési, világítási és szellõzési okokból falnyílásokat kell kialakítani. A nyílások feletti falszakaszok terhét nyílásáthidaló kiváltó szerkezetek adják át a nyílás melletti falszakaszokra. A kiváltó kéttámaszú tartóként működik, anyaga. Az áthidaló -szerkezet hőtechnikai méretezése során a megadott értékeket szabad figyelembe venni.


Valamint az sem tisztázott, hogy hány áthidaló (gerenda) lesz keresztbe. A BAKONYTHEREM elemmagas nyílásáthidalók minden. Ebben a fejezetben az erőtani méretezésre vonatkozó ismertetésünket egy elképzelt szerkezet méretezése alapján mutatjuk be.


De nem a szabványok egyes pontjainak alkalmazására mutatunk be majd példákat, hanem egy tervezési feladat során felmerülő kérdések megoldását ismertetjük az érvényben lévő szabványok alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések