2017. július 14., péntek

Polikarbonát alátámasztás

Beépítési segédlet üregkamrás polikarbonát lemezekhez Általános szabályok a tartószerkezet kialakításához. A tartószerkezet készülhet fából, acélból vagy alumíniumból. A mm vastagságú üregmarás polikarbonát lemezek csak hosszirányú (cella iránnyal megegyező) alátámasztást igényelnek max. Keresztirányú alátámasztás esetén javasolt a használata az alumínium leszorító profil helyett. Ezt a profilt viszont ne használjuk íves felületek kialakításához, mert az élek hullámosodása beázáshoz vezethet.


Az üregkamrás polikarbonát lemezeket un.

A polikarbonát lemez alsó és felső lapja között egy vagy több réteget, üreget hoznak létre, aminek köszönhetően a polikarbonát lemez merevebb, sokkal jobb hőszigetelő és könnyebb, mint a tömör polikarbonát vagy akár az üveg. A lemezeket UV védelemmel látják el, így a lapok várható. Az indító alátámasztásoknál (7) (szélső) 5-cm-t túl lehet engedni a polikarbonát lemezt.


Lejtés irányban szintén 5-cm-t nyúlhat túl az alátámasztáson a lemez. A toldásoknál a két lemez között legalább cm-t hagyjon ki a dilatációnak. A tömítő profilgumikat az alumínium leszorító profillal megegyező hosszúságura vágja. Nyomja be és ne fűzze a tömítő profilgumit a leszorító két szélén elhelyezkedő nútokba.


Figyeljen a részletekre, mert sok egyéb olcsó lemeznél a garancia 2-év szemben a mi termékeinknél vállalt évvel és az igényelt tartószerkezeti alátámasztás is sok más olcsóbb terméknél jóval kevesebb, mint az ECO lemezeinknél vállalt 70.

A polikarbonát mostanra széles körben elfogadott, mert megfizethető, rendkívül erős, és különböző célokra alkalmazható. Használható szemüvegek, az autóipar és a repülés területén, és ezt használják a DVD-k, valamint elektronikai eszközök gyártásánál. Ha lent és fent normális alátámasztás van és pl. T vasakra, megbír egy kevéssé túlsúlyos embert.


Nekem is ilyen drótüveg tetőm volt évig a teraszom felett, de később kicseréltem duplafalú üvegre. Az oldalakat is normális ablakokra és lett egy. Adja meg a polikarbonát vagy plexi fedés jellemző méreteit, valamint a tartószerkezetre vonatkozó részleteket!


A profilrendszer szélességét a tartószerkezet szarufáinak, vagy íves tartóinak a szélessége határozza meg. A műanyag lemezek szakszerű beépítéséhez, a nagy hőtágulásuk miatt, mi minden esetben a minimum mm. Sík, fényáteresztő, tömör polikarbonát (PC) lemezek kültéri és beltéri használatra, tetőkre,. Az üveggel szemben a polikarbonát a csekély súlyt, az egyszerű alkalmazhatóságot, a könnyű.


Az X- struktúrának köszönhetően: KEVESEBB ALÁTÁMASZTÁS = OLCSÓBB SZERKEZET. Sok vásárlónk el sem hitte, hogy egy. Polikarbonát lemezek méretre vágva színben: víztiszta, opál, bronz, solar control, halványzöld (hővédős) 4-mm-es méretválasztékban teljes tartozékrendszerrel. X-struktúra kevesebb alátámasztás = olcsóbb szerkezet.


Polikarbonát hullám- és trapézlemezek A polikarbonát tökéletes megoldás tetőfedésre, homlokzatburkolásra az ipari, mezőgazdasági szerkezeteknél és a barkácsolás területén. A könnyű, átlátszó, időjárásálló polikarbonát lemez előtetők, teraszok, autóbeállók fedésére is alkalmazható. A leggyakrabban használt anyag a 10mm vastag Polikarbonát lemez.

Ennek során kerülendık az alátámasztás nélküli túlnyúlások. Egyetlen komoly polikarbonát gyártó cég sem ajánlja hosszú távon a 10mm-es lemezek 70cm-nél nagyobb fesztávval történő szerelését teljes lemezhossznál! Az alátámasztás mindig a beépítési hossz (leejtési hossz) függvénye!


Az általunk forgalmazott 10mm-es lemezeket akár 105cm-kénti alátámasztással is be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések