2017. július 13., csütörtök

Büdös szőnyeg tisztítása

Fényes szőnyeg káposztával, krumplival. Tisztítószerek nélkül a szőnyeg elveszett színét és fényét is visszaadhatod házi praktikákkal. Dörzsöld a felületet egy kis maradék savanyú káposztával, vagy egy nyers, fonnyadt, hámozott burgonyával.


Az eredmény meglepő! A szőnyeg olyan szép és tiszta lesz, mint újkorában. A beszáradt foltokat először mindig nedvesen kell feloldani, és ezt követheti maga a folt eltüntetése. Erre a kimondottan szőnyeg folttisztítók valamelyike a legalkalmasabb.


Számos egyéb házi praktika is létezik, amelyek általában a szennyeződést okozó anyaghoz leginkább megfelelő redukáló- illetve oldószer, pl. Büdös , penészes, nem jól mos, furcsa hangot a vagy tócsa van alatta? A mosógép tisztítása házilag is megoldható. Nézd meg, milyen egyszerűen!


Minden háztartásban előfordulnak „balesetek”. Ezek után ha nem is azonnal, de idővel még akkor is megjelenhetnek szagok, ha a foltot otthon kezeltük. Ennek oka az, hogy a szőnyeg mélyén maradt baktériumok megmaradnak, elszaporodnak.


Ezt csak speciális szagtalanítóba áztatással és mélymosással lehet eltüntetni. A gyertyaviasz ugyanis tökéletes talptisztító, garantálja a karcmentes végeredményt, és a további piszoktól is védi a felületet. Ezt felolvaszthatod egy edényben, amivel átdörzsölheted a talpat, de akár egy kis tisztítóstiftet is készíthetsz belőle, ha egy nagyon vékony anyaggal betekered a gyertyát, majd így húzogatod végig a meglangyosított vasaló talpán. Szőnyeg szagtalanítása?


Egy egyszobás albérletben lakom. A Tulaj hozott az ideköltözésünkkor egy 3x4-es szőnyeget. Szegény annyira piszkos volt, hogy nem tudtam megállni, hogy ne tisztítsam ki, így szőnyegtisztító gép híján súrolókefével és szőnyegtisztító szerrel estem neki. Mikor végeztem kiszenvedtem az erkélyre és kinn száradt.


Porcelán - tisztítása. Reszelő - maradékok eltávolítása, tisztítása. Szemüveg - egyszerű tisztítása. Folteltávolító első használatakor végezzünk tesztet a szőnyeg egy kisebb, nem látható részén!


Szakszerű folteltávolításért érdemes tisztítóba vinni a szőnyeget! A tavasz beköszöntével eljön a nagy takarítás ideje. A minták, az alkalmazott színek és alapanyagok, a csomózási technikák, stb. Ez a munka időnként tulajdonképpen felér egy restaurálással, amelyet minden esetben egy alapos konzultáció előzi meg! Előltöltős mosógépet hogyan lehet tisztítani?


Hetente 3-4-szer mosok, a mosógép kb. De sajnos jópárszor a gyerekek becsukják az ajtaját elől, ezáltal bebüdösödött a belseje. Ez másnál is előfordul? Mit lehet ellene tenni? Már próbálkoztam üresen 1C-os.


Mivel tudnám szagtalanítani és miért van ez a szag? Felültöltős, nem szoktam lecsukni a tetejét. Nagyon rossz szaga van és ráadásul ezáltal a ruhák illata sem az igazi.


Expressz szőnyegtisztítás Budapesten minden szőnyeg típusra. Ha ráadásul a kelleténél többet adagolsz a mosáshoz, akkor nagy lesz a kockázata, hogy annak csak egy része kerül a ruhákhoz, a többi csak a mosógép eldugításáról gondoskodik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések